Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά ένας φίλος μου έχει ένα pc με apu της amd (το οποίο δε θυμάμαι ποιο είναι) πάντως πρέπει να ναι κάπως παλιό. Δεν έχει κάρτα γραφικών στο pc και έχει 2 gb ram ddr3 στα 1600mhz.

Αν του βάλω μια R7 250 (ώστε να μην επιβαρύνεται το apu τόσο και να χρησιμοποιεί μόνο την ισχύ του cpu και όχι και του gpu) και άλλα 2gb ram θα δει διαφορά ή όχι;

Η κάρτα γραφικών θα δουλεύει κομπλέ από μόνη της ή έχει κάποιο θέμα επειδή είναι apu;

Δώστε μου λίγο τα φώτα σας ώστε να μην ξοδέψει τζάμπα λεφτά το παιδί.

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δώσε μας εσύ πληροφορίες.

Ποιον apu έχει;

Με 2 γίγα ραμ δε πάει πουθενά,πόσο μάλλον αν δεν είναι dual channel ,και υψηλά χρονισμένη,για να πεις πως εκμεταλλεύεται την ενσωματωμένη gpu.

Eπίσης,ψιλοαναβάθμιση.

Επεξ/σία από Mikri Nefeli
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Κατά δεύτερον ευχαριστώ για το ορθογραφικό :P

Μόλις τον δω θα ρωτήσω ποιον επεξεργαστή έχει ακριβώς. Πάντως από ram έχει μόνο ένα dimm (οπότε ξεχνάμε dual channel) των 2Gb.

Αλλά το κύριο ερώτημά μου ήταν άλλο ;)

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής που έχει ο φίλος μου είναι ο AMD A6-3670 (λογικά ο K αλλά δεν παίρνω και όρκο :P).

Θα δει σημαντική διαφορά με την αναβάθμιση που είπα παραπάνο ή δεν αξίζει καθόλου;

*Να σημειώσω ότι λεφτά για καινούριο σύστημα δεν υπάρχουν ;)

Δημοσ.

Το φθηνότερο που μπορεί να κάνει είναι να βρει μια ίδια μνήμη.
Εγκαταστηστε το cpu z,και τραβήξτε όλες τις καρτέλες ένα print screen και ανεβάστε το.
Ο επεξεργαστής δέχεται έως 1866,αλλά για δύο dimm,στα 8 gb πάει στα 70+ ευρώ.

Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR3-1866MHz (HX318C10FBK2/8)

από 70,56

όλα με τη σειρά τα ερωτήματα,αλλά η 250 θα ήταν αναβάθμιση.

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά ένας φίλος μου έχει ένα pc με apu της amd (το οποίο δε θυμάμαι ποιο είναι) πάντως πρέπει να ναι κάπως παλιό. Δεν έχει κάρτα γραφικών στο pc και έχει 2 gb ram ddr3 στα 1600mhz.

Αν του βάλω μια R7 250 (ώστε να μην επιβαρύνεται το apu τόσο και να χρησιμοποιεί μόνο την ισχύ του cpu και όχι και του gpu) και άλλα 2gb ram θα δει διαφορά ή όχι;

Η κάρτα γραφικών θα δουλεύει κομπλέ από μόνη της ή έχει κάποιο θέμα επειδή είναι apu;

Γιατί δουλειά το έχει το σύστημά του ο φίλος σου ?

Αλλα 4 GB RAM θα βάλει στο σύστημα, τουλάχιστον . Αυτό άμεσα μιας και τα 2gb σκοτώνουν το σύστημα ολόκληρο. Εγώ θα πουλούσα την 2άρα και θα έβαζα 8GB DDR3 1866Mhz αλλά αυτό εξαρτάται και από τα χρήματα που έχει.

Αν θέλει να γίνει πιο αποκρίσιμο με την πρώτη ευκαιρία θα βάλει και SSD  δίσκο όπου θα εγκαταστήσει το λειτουργικό και τις λοιπές εφαρμογές.

Αν το pc το θέλει για gaming, τότε  θα πρέπει να του βάλει και μια καλή κάρτα γραφικών.

Κάτι καλύτερο όμως από την 250.

Προσωπικά θα κοιτούσα από R7 265 και R9 270 σαν κάτι σχετικά οικονομικό.

Με τα παραπάνω και με την προυπόθεση πως το τροφοδοτικό του είναι κάποιο επώνυμο από 500watt και επάνω, θα είναι κομπλέ.

• Like 3
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας αλλά δυστυχώς και τα χρήματα για μία ακόμα 2gb (που θα το κάνει συνολικά 4gb) μαζί με τη 250 ζορίζεται πολύ να τα δώσει.

Εντάξει θέλει να πάιζει παιχνίδια αλλά μη φανταστείς, κυρίως League of Legends παίζει.

Πάντως αν μου δοθεί η ευκαιρία θα στείλω screens από cpu-z :)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας αλλά δυστυχώς και τα χρήματα για μία ακόμα 2gb (που θα το κάνει συνολικά 4gb) μαζί με τη 250 ζορίζεται πολύ να τα δώσει.

Εντάξει θέλει να πάιζει παιχνίδια αλλά μη φανταστείς, κυρίως League of Legends παίζει.

Πάντως αν μου δοθεί η ευκαιρία θα στείλω screens από cpu-z :)

Μην δώσει χρήματα για την 250 !

Να κοιτάξει να μαζέψει κι άλλα  για μια καλή κάρτα ή να κοιτάξει στα μεταχειρισμένα .

Επίσης τίποτα λιγότερο από 4Gb ραμ σαν προσθήκη ώστε να πάει στα 6Gb και να αρχίσει να γλυτώνει από το swap στον δίσκο....

Διαφορετικά μόνο τα χρήματά του θα πετάξει και δουλειά δεν θα κάνει ....

Δημοσ.

ποια μητρικη εχει να δουμε τα σλοτ (2 ή 4 συνολικα χωρουν?) ωστε να βαλει το παιδι μια 4αρα γιατι με τα 2 που χει τωρα απο τη στιγμη που οι apu's χρησιμοποιουν τη RAM ως vRam + του οτι τα windows τσιμπανε κ αυτα 800 -1 gb ram τοτε κλαψτα.

εχουμε κ λεμε καλυτερα το παιδι να βαλει απο 6-8 συνολο ραμ οπως ειπαμε.

κ αν γινεται να βαλει κ ssd ωστε να δει πραγματικες διαφορες στην καθημερινη χρηση του (ωστοσο οχι στα games ως επι το πλειστον).

τι μπατζετ εχουμε φιλε??

Δημοσ.

ποια μητρικη εχει να δουμε τα σλοτ (2 ή 4 συνολικα χωρουν?) ωστε να βαλει το παιδι μια 4αρα γιατι με τα 2 που χει τωρα απο τη στιγμη που οι apu's χρησιμοποιουν τη RAM ως vRam + του οτι τα windows τσιμπανε κ αυτα 800 -1 gb ram τοτε κλαψτα.

εχουμε κ λεμε καλυτερα το παιδι να βαλει απο 6-8 συνολο ραμ οπως ειπαμε.

κ αν γινεται να βαλει κ ssd ωστε να δει πραγματικες διαφορες στην καθημερινη χρηση του (ωστοσο οχι στα games ως επι το πλειστον).

τι μπατζετ εχουμε φιλε??

Παιδιά το budget είναι γύρω στα 120-130 ευρώ (δεν  υπάρχουν λεφτά παιδιά! :P)... και θέλει να παίζει έστω League of Legends...

Για αυτό σας λέω αν με 2gb επιπλέον (δεν έχω πρόσβαση στο Pc του κάθε μέρα αλλά νομίζω πως έχει μόνο δύο slots) που θα το φτάσει συνολικά σε 4gb σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών... καταφέρουμε τίποτα.

(Είπες να μαζέψει λίγα λεφτά αλλά πηγαίνει και τα ακουμπάει στα net cafe για να παίζει lol... οπότε; :D )

Δημοσ.

Παιδιά δεν είναι μόνο το lol... εδώ εγώ με Athlon X2 5600+, 6GB ddr2 667mhz και 8600gt παίζω lol (και με τα 4GB έπαιζε :P)

(πιστεύω ότι και με τη 250 θα παίζει μια χαρά το lol απλά εντάξει να γίνει μια αναβάθμιση μόνο για το lol δε κάθομαι να ασχοληθώ καν :P).

Δημοσ.

To θέμα δεν είναι πως η 250 δεν παίζει λολ,αλλά πως είναι ακριβή για αυτά που προσφέρει.

Μια 260 είναι περισσότερο vfm,και θα είναι καλή για παιχνίδια λολ, καιρό ακόμα.

Το φθηνότερο είναι να βάλει μια μνήμη 2gb,και να ανασάνει το pc.

Το καλύτερο είναι να βάλει 4,και να του βγάλει κάποια χρόνια ακόμα.

Την 6350D έχει λογικά ο επεξεργαστής του,δε ξέρω πόσο θα παίζει lol ακόμα μόνη της,έστω και με την παραπάνω μνήμη.

Γενικά,δεν είναι και χάλια η ενσωματωμένη,γίνεται htpc αργότερα άνετα.

Μετά,κοιτάει για κάρτα,αν συνεχίσει το gaming με αυτό τον επεξεργαστή.

Δημοσ.

To θέμα δεν είναι πως η 250 δεν παίζει λολ,αλλά πως είναι ακριβή για αυτά που προσφέρει.

Μια 260 είναι περισσότερο vfm,και θα είναι καλή για παιχνίδια λολ, καιρό ακόμα.

Το φθηνότερο είναι να βάλει μια μνήμη 2gb,και να ανασάνει το pc.

Το καλύτερο είναι να βάλει 4,και να του βγάλει κάποια χρόνια ακόμα.

Την 6350D έχει λογικά ο επεξεργαστής του,δε ξέρω πόσο θα παίζει lol ακόμα μόνη της,έστω και με την παραπάνω μνήμη.

Γενικά,δεν είναι και χάλια η ενσωματωμένη,γίνεται htpc αργότερα άνετα.

Μετά,κοιτάει για κάρτα,αν συνεχίσει το gaming με αυτό τον επεξεργαστή.

Πιστεύω ότι μπορώ να τον πείσω να βάλει dimm των 4 gb αντί για 2... αλλά θέλει οπωσδήποτε και κάρτα γραφικών τι να τον κάνω. Υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά από την 250 (85-90 ευρώ);

Δεν είναι ανάγκη να βάλει amd απλά σκέφτηκα ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη σύνδεση με τον επεξεργαστή μιας που είναι της ίδιας εταιρείας.

Θα ήταν μήπως καλύτερο να βάλω κάτι τέτοιο;

http://www.skroutz.gr/s/5213534/Gigabyte-GeForce-GT730-2GB-GV-N730D5-2GI.html?keyphrase=GIGABYTE+VGA+GV-N730D5-2GI%2C+GT730%2C+2048MB%2C+GDDR5

Δημοσ.

oxi.

Εδώ πας .

http://www.skroutz.gr/s/5268611/Asus-Radeon-R7-260X-2GB-OC-90YV0528-M0NA00.html

Βάλτε πρώτα τα 4GB RAM και μετά μαζεύετε λίγα παραπάνω χρήματα και παίρνετε την 260Χ !

Πάντως για να παίζεις καλά σύγχρονα παιχνίδια θες από 270 και επάνω.

Με τα 4gb ram πάντως ο επεξεργαστης θα ανασάνει πάρα πολύ.

Δείτε και στα μεταχειρισμένα τίποτα . Υπάρχουν καλούτσικες περιπτώσεις εκεί για κάρτα γραφικών.

Πχ. αν στην δώσει με ένα 90€

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/337620-asus-6950-dcii2gd5/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...