spartakfrr Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, χτίζω ένα quiz γνώσεων και θα ήθελα την βοήθειά σας με το εξής πρόβλημα. Θέλω να υπάρχουν 3 ζωές και όταν πατάς λάθος απάντηση να μειώνονται πως θα μπορέσω να το κάνω? Π.χ. Τι είναι τo www.insomnia.gr ? - Σκυλοτροφή - Ρούχο - Site (σωστή απάντηση) - Αυτοκίνητο Έχεις 3 ζωές, και παίζει κάποιος. Πατάει Σκυλοτροφή (οι ζωές μειώνονται στις 2), πατάει ρούχο (μειώνονται στην 1), πατάει site και συνεχίζει στην επόμενη ερώτηση με 1 ζωή όπου εκεί κάνει λάθος και καταλήγει με 0 ζωές όπου θα χάσει. Γνωρίζω τα γενικά, θέλω να μάθω πως θα καταφέρω κάθε φορά που κάνει λάθος να μειώνονται οι ζωές, να συνεχίζει στην επόμενη ερώτηση με τις ζωές που του έχουν απομείνει και όταν φτάσει 0 να τελειώσει. Χρησιμοποιώ το Adobe Flash Professional CC Νίκος.
bird Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Καλησπέρα. Μπορείς να έχεις μία μεταβλητή που να κρατάει τις ζωές και αρχικά θα έχει τιμή 3. Κάθε φορά που θα δίνει λάθος απάντηση θα τη μειώνεις κατά ένα κι όταν φτάσει στο 0 θα του λες ότι έχασε... Θέλεις κώδικα σε flash;
spartakfrr Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Καλησπέρα. Μπορείς να έχεις μία μεταβλητή που να κρατάει τις ζωές και αρχικά θα έχει τιμή 3. Κάθε φορά που θα δίνει λάθος απάντηση θα τη μειώνεις κατά ένα κι όταν φτάσει στο 0 θα του λες ότι έχασε... Θέλεις κώδικα σε flash; Θα με βοηθούσε να μου έδινες τον κώδικα αν είχες χρόνο.. θα το googlarw κιόλας.
bird Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Επειδή έχω κάτι χρόνια να πιάσω actionscript, αν θες βάλε τον κώδικα που έχεις για τον έλεγχο των απαντήσεων να βοηθήσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα