Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Quick Question.

Ίσως και χαζή ,αλλά θέλω αιτιολόγηση.

Έχουμε μια κάμερα που παίρνει SDHC 32GB.

Γράφει το μάξ ,σε 1920x1080 σε 60fps. Πως μπορώ να "μετατρέψω" πόσα mb γράφει σε κάθε δευτ. στα 60fps ώστε να ξέρω πόσο χόρο θα κρατάει και πόσο γρήγορα.

Δηλαδή παράδειγμα μπορεί να γράφει 100mb το δευτ. δηλαδή στα 10 δευτ. θα έχει φάει ήδη 1GB.

Αν  με καταλαβαινετε..

Δημοσ.

Αναλογα με την κωδικοποιηση που κανει η καμερα, και με τι αλγοριθμο τα αποθηκευει.....

Τα FPS παντως δεν παιζουν ρολο στο μεγεθος.....

Η αναλυση που χρησιμοποιεις εχει σημασια.

Δημοσ.

Αναλογα με την κωδικοποιηση που κανει η καμερα, και με τι αλγοριθμο τα αποθηκευει.....

ας πάρουμε παράδειγμα την :

http://www.sjcam.com/cameras/29-sjcam-sj5000-plus-ambarella-a7ls75-1080p-60fps-wifi-sport-action-camera.html

Video : H.264 High Profile Level 4.2 MP4

Δημοσ.

Σε Ηighly compressed mp4 ειναι περιπου 120mb/m  (ισως και παραπανω) οποτε τα 32gb  ειναι περιπου  4-4.5 ωρες…...

Αλλα και παλι ειναι αναλογα τις ρυθμισεις που εχεις στην καμερα...

Δημοσ.

Ούτε η ανάλυση νομίζω ότι έχει σημασία. Σημασία έχει το συνολικό bitrate.

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε η ανάλυση νομίζω ότι έχει σημασία. Σημασία έχει το συνολικό bitrate.

Απο πολλα εξαρταται, σωστα….. και απο το bitrate φυσικα….. αλλα κυριως με τι αλγοριθμο συμπιεσης αποθηκευει τα δεδομενα η καμερα….

Επισης και απο τον ηχο, μην τον ξεχναμε αυτο….. διοτι και αυτο αποθηκευεται με διαφορετικους συντελεστες.

Καθε καμερα εχει διαφορετικα settings, να επεξεργαστεις κλπ….. 

Απλα εγω τα ειπα χοντρικα….   :-)

Δημοσ.

Απο πολλα εξαρταται, σωστα….. και απο το bitrate φυσικα….. αλλα κυριως με τι αλγοριθμο συμπιεσης αποθηκευει τα δεδομενα η καμερα….

Επισης και απο τον ηχο, μην τον ξεχναμε αυτο….. διοτι και αυτο αποθηκευεται με διαφορετικους συντελεστες.

Καθε καμερα εχει διαφορετικα settings, να επεξεργαστεις κλπ….. 

Απλα εγω τα ειπα χοντρικα….   :-)

Δηλαδή αν μια κάμερα αποθηκεύει σε x264 και aac με συνολικό bitrate 2000kbps, και μια άλλη κάμερα αποθηκεύει σε xvid και mp3 με συνολικό bitrate 2000kbps, σε μια κάρτα μνήμη 16GB η κάθε κάμερα θα καταγράψει συνολικά βίντεο διαφορετικού χρόνου;

Δημοσ.

Σχετικά με το τελευταίο, θα είναι διαφορετικό μέγεθος λόγω του ήχου. Το βίντεο θα πιάνει τον ίδιο όγκο, αλλά το mp3 είναι διαφορετικό από το aac. Αν το br του ήχου είναι το ίδιο όμως, τότε και το τελικό μέγεθος θα είναι (περίπου) το ίδιο.

Επίσης, όλα παίζουν ρόλο στο τελικό μέγεθος. Μέγεθος εικόνας (resolution), καρέ/δευτερόλεπτο (fps), βάθος χρώματος (8 bit * 3 color channels R/G/B), bitrate εικόνας, bitrate ήχου.

Δημοσ.

Δηλαδή αν μια κάμερα αποθηκεύει σε x264 και aac με συνολικό bitrate 2000kbps, και μια άλλη κάμερα αποθηκεύει σε xvid και mp3 με συνολικό bitrate 2000kbps, σε μια κάρτα μνήμη 16GB η κάθε κάμερα θα καταγράψει συνολικά βίντεο διαφορετικού χρόνου;

Ίδιο χρόνο αλλά το x264 θα έχει ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα από ότι το xvid 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...