Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ενδιαφέρομαι να αγοράσω νέο σύστημα, το οποίο διατίθεμαι να στήσω μόνος μου.

Συγκεκριμένα:

1) Το ποσό που διαθέτω: γύρω στα 400-450 ευρώ

2) Χρήση του υπολογιστή: Gaming, Internet browsing, αναπαραγωγή ταινιών, Office. Τα παιχνίδια που παίζω δεν είναι τόσο αυξημένων απαιτήσεων, όπως επίσης και οι προσδοκίες μου για τα FPS και για τα HIGH Settings στα παιχνίδια. Κυρίως τα παιχνίδια που παίζω και έχω παίξει είναι τα: League Of Legends, Dota 2, Lineage II, CS:GO, Path of Exile, άντε θέλω να παίξω και κανένα GTA V.

3) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Σύμφωνα με την παραπάνω περιγραφή όχι κάτι συγκεκριμένο.

4) Στη σύνθεση δεν θα ήθελα να συμπεριληφθεί οθόνη. Έχω μια 19' LG αλλά σε λίγους μήνες θα αγοράσω μάλλον κάποια 22' full HD.

5) Στη σύνθεση δεν επιθυμώ να συμπεριληφούν περιφερειακά όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι και ηχεία, οπότε μιλάμε μόνο για την κεντρική μονάδα χωρίς περιφερειακά.

6) Το pc μπορεί να το στήσει ένας φίλος οπότε δεν με ενδιαφέρει τόσο αν το hardware πρέπει να αγοραστεί από ένα συγκεκριμένο κατάστημα. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι κυρίως λόγω του ότι μένω επαρχεία να μην επηρεάζουν τα τυχόν μεταφορικά τόσο την τελική τιμή αγοράς σε σημείο να συμφέρει π.χ. να τα παραγγείλω από e-shop, you κ.λπ. τα οποία δεν έχουν μεταφορικά.

7) Το σύστημα μπορεί να συναρμολογηθεί και από εμάς αλλά και από το κατάστημα, δεν υπάρχει κάποιος σχετικός περιορισμός πιστεύω.

8) Δεν επιθυμώ κάποιο λειτουργικό σύστημα να περιλαμβάνεται στην αγορά.

9) Στο νέο σύστημα όπως προανέφερα επειδή δεν έχω και τόσο αυξημένες απαιτήσεις ως προς τα FPS και τα High Settings στα παιχνίδια πιστεύω δεν με ενδιαφέρει το SLI/Crossfire ως μελλοντική αναβάθμιση, εκτός και αν υπάρχει κάποια πρόταση σε AMD APU και αργότερα ίσως χρειαστεί να αγοράσω μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Επίσης, αργότερα ίσως προσθέσω και έναν SSD, εάν χρειαστεί.

10 & 11) Δεν νομίζω πως θα γίνει κάποιου είδους O/C στο PC.

12) Δεν διαθέτω κανένα part από προηγούμενο PC.

Θα ήθελα, πριν κάποιος που γνωρίζει να απαντήσει με σύνθεση, να αναφέρω και να σας ρωτήσω την γνώμη σας πάνω στο δίλλημα που έχω σχετικά με το εάν αξίζει να προσανατολιστώ προς APU (π.χ.: Α8-7650K ή A10-7850K) και αργότερα εάν αυξηθούν οι απαιτήσεις μου σε games να αγοράσω μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών ή από την αρχή να πάω σε ξεχωριστό CPU - GPU (π.χ.: AMD Athlon X4 860K + R7 250X ή GTX 750); Κυρίως δεν ξέρω εάν ένα APU αξίζει και μπορεί να τα καταφέρει μόνο του χωρίς ξεχωριστή κάρτα γραφικών να παίξει σε 1080p ανάλυση, αλλά όχι σε High Settings τα παιχνίδια που ανέφερα πιο πάνω.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, αναμένω τις προτάσεις σας!

Δημοσ.

ποσα ποστ αν ψαξεις θα βρεις για pc με τα λεφτα που ζητας;;;;

και μην μου πεις οτι δεν σε καλύπτουν η απαντησης γτ υπαρχουν πανω απο 4 5 για να διαβασεις και να δεις.

Δημοσ.

ποσα ποστ αν ψαξεις θα βρεις για pc με τα λεφτα που ζητας;;;;

και μην μου πεις οτι δεν σε καλύπτουν η απαντησης γτ υπαρχουν πανω απο 4 5 για να διαβασεις και να δεις.

Προφανώς και υπάρχουν αρκετές συνθέσεις σε αυτά τα λευτά που ζήτησα γι' αυτό και δεν ανέφερα μόνο το ποσό και προφανώς για να ανέφερα συγκεκριμένες παραμέτρους και ερωτήματα δεν απαντώνται πλήρως σε αυτά (επίσης προφανώς στο περίπου με βάση αυτά τα posts που αναφέρεις έχω προσανατολιστεί κάπως αλλά και πάλι θέτω κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα).

Εάν μπορείς να βοηθήσεις απαντώντας σε αυτά λόγω γνώσης καλώς, αλλιώς δεν βλέπω τον λόγο να απαντήσει κάποιος μόνο και μόνο για να προτείνει την αναζήτηση σε κάποιον που αν μη τι άλλο κατανάλωσε κάποιον χρόνο για να συντάξει ένα μη βιαστικό κείμενο στο οποίο ζητάει τη γνώμη κάποιων.

http://gyazo.com/33839bd89e8ecc1640b630504f0d4c7f

τα κομματια αυτα ψαξτα στο σκρουτζ και θα βγουν φθηνοτερα

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες για τη σύνθεση αυτή, αλλά λόγω του ότι το budget είναι μέχρι 450 ευρώ, βγαίνει κάπως εκτός αυτού. Θα μπορούσα βέβαια να κόψω κάποια χρήματα αφαιρώντας τα 8GB RAM και βάζοντας τουλάχιστον για αρχή 4GB αλλά και πάλι ακόμα και να τα αγοράσω μεμονωμένα από το skroutz όπως ανέφερα στην αρχική μου ανάρτηση μαζί με τα μεταφορικά θα βγούν πάλι κάπου στα ίδια με το e-shop.

Βασικά ο κυρίως λόγος που δημιούργησα τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι για να ρωτήσω κατα πόσο ένα APU καλύπτει της απαιτήσεις μου και κατα πόσο αξίζει ή όχι απέναντι σε ένα σύστημα με ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Δηλαδή, η κύρια ερώτηση μου είναι αν ένα σύστημα με Α8-7650K ή A10-7850K χωρίς ξεχωριστή κάρτα γραφικών είναι αρκετό για να παίξει σε medium settings σε 1080p (εκτός και αν δεν έχει τεράστια διαφορα σε μια 21.5' οθόνη με το να είναι σε ανάλυση 720p) τα παιχνίδια που προανέφερα.

Έχω δει κάποια benchmarks τα οποία βγάζουν τον Α8-7650K ως καλό value for money APU, αλλά και πάλι με προβληματίζει...

Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων.

Δημοσ.

παρακαλω . αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι οντως να βγαλεις την 8αρα ραμ και να βαλεις 4αρα για τωρα οποτε πας στα 470 . απο κει και περα θα μπορουσες να βαλεις και φθηνοτερο κουτι οπως το http://www.skroutz.gr/s/3918357/Cougar-Spike.html?from=autocomplete&keyphrase=cougar+spike

Δημοσ.

παρακαλω . αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι οντως να βγαλεις την 8αρα ραμ και να βαλεις 4αρα για τωρα οποτε πας στα 470 . απο κει και περα θα μπορουσες να βαλεις και φθηνοτερο κουτι οπως το http://www.skroutz.gr/s/3918357/Cougar-Spike.html?from=autocomplete&keyphrase=cougar+spike

Όντως, να σου πω την αλήθεια και εγώ σε αντίστοιχο build με την πρότασή σου κλείνω, απλά το σκέφτομαι λίγο ακόμα και ο κύριος λόγος που δημιούργησα την ανάρτηση είναι επειδή ήθελα κάποιος που ίσως έχει πείρα πάνω στα APUs να βοηθήσει με την άποψή του, γιατί με ένα APU build στα 380-400 ευρώ το οποίο μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες που περιέγραψα προηγουμένως ίσως να είναι μια καλή λύση.

Τώρα, όσον αφορά την πρότασή σου, καλύτερα να πάρω μια R7 260X ή μια GTX 750 ή δεν έχουν και τόσο διαφορά οπότε ίσως καλύτερα να προτιμήσω την R7 260X η οποία διαθέτει και 2GB μνήμης;

Όπως επίσης, εάν επιλέξω για τροφοδοτικό το Corsair CX430 θα είναι αρκετό για αυτήν την κάρτα και το συγκεκριμένο build;

Δημοσ.

Βασικά σε αυτό το build καταλήγω περίπου, εάν δεν απαντήσει κάποιος στις ερωτήσεις μου περί APU, έτσι ώστε να μου αλλάξει γνώμη ή να προσθέσει κάτι/

444€ από VisionStudio.gr , με την πρώτη ευκαιρία κουμπώνεις πάνω άλλα 4 ή 8 και έναν SSD : qMwqqq2.png

Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος αλλά δεν ολοκληρώνεται σε εμένα η φόρτωση της φωτογραφίας.

Edit: Υπέθεσα ότι την ανέβασες στο Imgur και άνοιξα απ' ευθείας το link.

Επίσης, όσον αφορά την μητρική, η ASUS A88XM-PLUS που έβαλα μήπως είναι λίγο "overkill" και καλύτερα να προτιμήσω αυτή που προτείνεις (Gigabyte GA-F2A78M-DS2);

Δημοσ.

Να προτιμήσεις την Α78 σου δίνει δυνατότητες και για OC, έχει περάσει από τα χέρια μου είναι αρκετά καλή και μόνο με 50€ .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...