Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλα τα μέλη,

Τη βοήθεια σας παρακαλώ...

Έχω σύνδεση 24Mbps ADSL με Forthnet και επειδή το router που μου έχουν δώσει (ZTE) είναι μάλλον της πλάκας, σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο. 

Το ερώτημα μου είναι το εξής:

επειδή κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον ίσως μεταπηδήσω σε VDSL (η Forthnet προς το παρόν δεν το υποστηρίζει στην περιοχή μου αλλά κάποια στιγμή θα το κάνει ή ίσως αλλάξω και εταιρία) σκεφτόμουν να αγοράσω ένα καλό vdsl router από τώρα (βασικά σκέφτομαι αυτό). Μπορώ όμως να βάλω vdsl router σε adsl γραμμή ή θα έχω πρόβλημα συμβατότητας;

Δημοσ.

εγω θα πω για μενα.που χρησιμοποιω cyta (για τη δικη σου περιπτωση δε ξερω)

ειχα 24αρα,μου εδωσαν φυσικα αλλο router για vdsl μετα απο καιρο αλλαξα σε 24αρα-για οικονομια-και με αυτο μπαινω ολα μια χαρα! ( pirelli...) 

Δημοσ.

Το router που θα αγοράσεις προφανώς και θα υποστηρίζει τόσο την ADSL όσο και την VDSL, μελλοντική σου σύνδεση.

Το θέμα είναι γιατί να το αγοράσεις, αφού σε περίπτωση αναβάθμισης θα σου δώσουν router VDSL και ακόμα δεν ξέρεις τη μάρκα και το μοντέλο για να το κρίνεις.

Οσο για τα ZTE, είναι όντως "κάπως" αλλά την δουλειά του την κάνει.

Αν ο λόγος που σκέφτεσαι την αλλαγή έιναι ότι "χάνεις" σε ταχύτητα, τσέκαρε πρώτα απ' όλα την καλωδίωσή σου απο το κουτί του ΟΤΕ έως και το σπίτι.

Η ποιότητα διακλαδωτών, φίλτρων, πριζών τηλεφώνου αλλά και καλωδίου παίζουν μεγάλο ρόλο. το router δε τοποθέτησέ το όσο πιό κοντά στην αρχή του καλωδίου μπορείς.

Δημοσ.

Το router που θα αγοράσεις προφανώς και θα υποστηρίζει τόσο την ADSL όσο και την VDSL, μελλοντική σου σύνδεση.

Το θέμα είναι γιατί να το αγοράσεις, αφού σε περίπτωση αναβάθμισης θα σου δώσουν router VDSL και ακόμα δεν ξέρεις τη μάρκα και το μοντέλο για να το κρίνεις.

Οσο για τα ZTE, είναι όντως "κάπως" αλλά την δουλειά του την κάνει.

Αν ο λόγος που σκέφτεσαι την αλλαγή έιναι ότι "χάνεις" σε ταχύτητα, τσέκαρε πρώτα απ' όλα την καλωδίωσή σου απο το κουτί του ΟΤΕ έως και το σπίτι.

Η ποιότητα διακλαδωτών, φίλτρων, πριζών τηλεφώνου αλλά και καλωδίου παίζουν μεγάλο ρόλο. το router δε τοποθέτησέ το όσο πιό κοντά στην αρχή του καλωδίου μπορείς.

Δεν το κάνω για την ταχύτητα τόσο πολύ. Θέλω καλύτερη ασύρματη κάλυψη γιατί τώρα με το router της ZTE είμαι οριακά...

Σε ότι αφορά το γιατί δεν περιμένω τι θα μου δώσουν το κάνω γιατί φαντάζομαι ότι όπως της πλάκας είναι τα adsl router που σου δίνουν έτσι της πλάκας θα είναι και τα αντίστοιχα vdsl modem που θα σου δώσουν. Λάθος το σκέφτομαι;;;

Δημοσ.

Έχω το ίδιο modem με αυτό που θέλεις να πάρεις εδώ και 4-5 μήνες περίπου. Μέχρι τώρα είμαι καταευχαριστημένος. Είναι το φθηνότερο vdsl modem που μπορείς να βρεις και είναι πάρα πολύ καλό. Έχω κι εγώ Forthnet VDSL και πιάνω 41mbps. Πριν με το σάπιο Technicolor που μου είχε δώσει η Forthnet έπιανα 37-38mbps και το wifi του ήταν για κλάματα. Αποσυνδεόταν οι συσκευές μου αρκετές φορές. Υποστηρίζει φυσικά και συνδέσεις ADSL. Όταν πας να το κάνεις εγκατάσταση, έχει επιλογή για ADSL ή VDSL. Πιστεύω ότι δε θα το μετανιώσεις με το συγκεκριμένο.

Δημοσ.

Έχω το ίδιο modem με αυτό που θέλεις να πάρεις εδώ και 4-5 μήνες περίπου. Μέχρι τώρα είμαι καταευχαριστημένος. Είναι το φθηνότερο vdsl modem που μπορείς να βρεις και είναι πάρα πολύ καλό. Έχω κι εγώ Forthnet VDSL και πιάνω 41mbps. Πριν με το σάπιο Technicolor που μου είχε δώσει η Forthnet έπιανα 37-38mbps και το wifi του ήταν για κλάματα. Αποσυνδεόταν οι συσκευές μου αρκετές φορές. Υποστηρίζει φυσικά και συνδέσεις ADSL. Όταν πας να το κάνεις εγκατάσταση, έχει επιλογή για ADSL ή VDSL. Πιστεύω ότι δε θα το μετανιώσεις με το συγκεκριμένο.

οπότε προχωράω άφοβα σε αγορά από άποψη συμβατότητας;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δες μηπως δεν πιανεις παραπανω λογο καλωδιωσης.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Καλημέρα σε όλα τα μέλη,

Τη βοήθεια σας παρακαλώ...

Έχω σύνδεση 24Mbps ADSL με Forthnet και επειδή το router που μου έχουν δώσει (ZTE) είναι μάλλον της πλάκας, σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο. 

Το ερώτημα μου είναι το εξής:

επειδή κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον ίσως μεταπηδήσω σε VDSL (η Forthnet προς το παρόν δεν το υποστηρίζει στην περιοχή μου αλλά κάποια στιγμή θα το κάνει ή ίσως αλλάξω και εταιρία) σκεφτόμουν να αγοράσω ένα καλό vdsl router από τώρα (βασικά σκέφτομαι αυτό). Μπορώ όμως να βάλω vdsl router σε adsl γραμμή ή θα έχω πρόβλημα συμβατότητας;

Υπαρχει και το draytek 2760n delight edition

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

τελικά αγόρασα το tp-link...Εντυπώσεις ύστερα από 1 μήνα χρήσης:

1. Σε ότι αφορά την ταχύτητα δεν είδα καμία διαφορά. ίσως φταίει η καλωδίωση του σπιτιού ή η απόσταση από το βρόχο κ.λπ. κ.λπ.

2. Σε ότι αφορά την κάλυψη του wifi δυστυχώς είδα μια από τα ίδια με το ZTE της forthnet. Ίσως φταίει η διαρρύθμιση του χώρου στον οποίο είναι το router αν και για να πω την αλήθεια ψιλοαπογοητεύτηκα όταν είδα ότι το σήμα παραμένει στα ίδια επίπεδα (3 γκουμούτσες κεραίες έχει το άτιμο και δεν έδειξε διαφορά με το απλό της ZTE;

3. Παρ'όλα τα παραπάνω έχει πολύ περισσότερες τεχνικές δυνατότητες από το αντίστοιχο της zte (ddns integration, ip&mac binding) τα οποία μου χρησίμευσαν απόλυτα για να παίξω με wake on lan που ήθελα

Οπότε μάλλον πετυχημένη την λέω την αγορά..

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις συμβουλές τους... 

Επεξ/σία από patroklosp
Δημοσ.

τελικά αγόρασα το tp-link...Εντυπώσεις ύστερα από 1 μήνα χρήσης:

1. Σε ότι αφορά την ταχύτητα δεν είδα καμία διαφορά. ίσως φταίει η καλωδίωση του σπιτιού ή η απόσταση από το βρόχο κ.λπ. κ.λπ.

2. Σε ότι αφορά την κάλυψη του wifi δυστυχώς είδα μια από τα ίδια με το ZTE της forthnet. Ίσως φταίει η διαρρύθμιση του χώρου στον οποίο είναι το router αν και για να πω την αλήθεια ψιλοαπογοητεύτηκα όταν είδα ότι το σήμα παραμένει στα ίδια επίπεδα (3 γκουμούτσες κεραίες έχει το άτιμο και δεν έδειξε διαφορά με το απλό της ZTE;

3. Παρ'όλα τα παραπάνω έχει πολύ περισσότερες τεχνικές δυνατότητες από το αντίστοιχο της zte (ddns integration, ip&mac binding) τα οποία μου χρησίμευσαν απόλυτα για να παίξω με wake on lan που ήθελα

Οπότε μάλλον πετυχημένη την λέω την αγορά..

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις συμβουλές τους... 

Θα μπορουσες να βαλεις ενα Powerline Με wifi ή ενα repeater/access point για να καλυψεις τον χωρο σου.εκτος αν μπορει να μπει το ρουτερ καπου καλυτερα πιο κεντρικα /πιο ψηλα/πιο μακρυα απο εμποδια μπας και πιασει καλυτερα.100mw ειναι ασχετα που εχει 3 κεραιες

Δημοσ.

Θα μπορουσες να βαλεις ενα Powerline Με wifi ή ενα repeater/access point για να καλυψεις τον χωρο σου.εκτος αν μπορει να μπει το ρουτερ καπου καλυτερα πιο κεντρικα /πιο ψηλα/πιο μακρυα απο εμποδια μπας και πιασει καλυτερα.100mw ειναι ασχετα που εχει 3 κεραιες

το έχω κάνει ήδη φίλε μου...έχω repeater από το οποίο ήλπιζα ότι θα γλυτώσω (ορισμένες φορές κολλούσε η σύνδεση internet του κινητού μου όταν αυτό άλλαζε δίκτυο από το wifi του router στο wifi του repeater). Η αλήθεια είναι ότι από τότε που έβαλα το tplink δεν έχω παρατηρήσει αυτά τα "κολλήματα". Ίσως και να ήταν θέμα του παλιού router. 

Δημοσ.

κοιτα και για firmware update και στα 2.κατα τα αλλα αν ειχες κανα zte δεν με παραξενευει που δεν επαιζε to repeater.απλα αν εριχνες καλωδιο και το κανες access point θα ηταν καλυτερα.

Δημοσ.

κοιτα και για firmware update και στα 2.κατα τα αλλα αν ειχες κανα zte δεν με παραξενευει που δεν επαιζε to repeater.απλα αν εριχνες καλωδιο και το κανες access point θα ηταν καλυτερα.

καλά θα ήταν να έριχνα καλώδιο αλλά δυστυχώς ο χώρος και η τελειομανία μου δεν το επιτρέπει...δεν βαριέσαι, αφού τώρα δεν μου παρουσιάζει πρόβλημα είμαι αισιόδοξος  :mrgreen:

Δημοσ.

Για αρχή βγήκε αρχές του μήνα firmware update και τώρα που το είδα, το πέρασα. Στην ταχύτητα δεν είδα διαφορά, αλλά λύνει κάποια μικροπροβλήματα που με ενδιέφεραν στα 5GHz. 

Διάβασα το pdf που έδωσες αλλά έχει κάποιες τεχνικές ορολογίες που δεν τις κατέχω. Το σπίτι είναι σε πολυκατοικία (γκαρσονιέρα) κι έχει  μόνο μια πρίζα τηλεφώνου. Αν θες, δες την φωτογραφία και πες τί μπορώ να διορθώσω. Υπάρχει ένα τηλέφωνο, το modem, μια τηλεόραση, και ένα Playstation 2. Υπάρχει μια τρύπα κάτω από το πολύμπριζο όπου κρύβονται όλα τα καλώδια. Η πρίζα τηλεφώνου είναι το άσπρο κουτάκι που με την κίτρινη μονωτική ταινία. Λες να φταίει το γεγονός ότι το φιλτράκι έχει ενσωματωμένο μικρό καλώδιο και επειδή δε με βόλευε, έβαλα ένα εξάρτημα με προέκταση καλωδίου;rw516x.jpg

Δημοσ.

"...Η εγκατάσταση της τηλεφωνικής γραμμής ή του VDSL2 modem κοντά (λιγότερο από 1.5μ) σε λαμπτήρες αλογόνου, φλορέντζες, λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης και λαμπτήρες LED θα πρέπει να αποφεύγεται..."

Αυτό και αν δεν θα μπορούσα να το φανταστώ με τίποτε!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...