kontrakultura Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Ναι, συγγνώμη....ΔΕΝ με ενδιαφέρει το 16:10! Προτάσεις για 16:9 λοιπόν... Ούτε είμαι κολλημμένος με την ΕΙΖΟ σαν όνομα και μόνο, αν μπορούσα να πάρω κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα με 250€ π.χ. από άλλη εταιρία γιατί όχι; Απλά λίγο να ξεφύγω απ' αυτή την κουραστική μαζική τάση που έχει διαμορφωθεί στα φόρουμ...15 εταιρίες, 150 μοντέλα στην αγορά και παντού όλοι προτείνουν "DELL και ξερό ψωμί" σχεδόν αυτιστικά... Και μετά ανεβάζουν φωτό και ρωτάνε "είναι ανεκτό το bleeding; να την κρατήσω ή να την στείλω rma;"...και στη συνέχεια είτε αναγκάζονται να κρατήσουν μια ελλαττωματική οθόνη για να μην τους τύχει χειρότερη (γιατί και η αντιπροσωπεία έμαθα οτι έσφιξε τα λουριά, πλέον μέχρι 1 φορά στην αλλάζει και υπό όρους, έπαψαν οι απανωτές επιστροφές μέχρι να τύχει κομμάτι με υποφερτό bleeding) είτε παίρνουν refurbished... Αστεία πράγματα...εγώ δεν θα ακολουθήσω αυτή την τάση, ευχαριστώ.
Fulgore Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Καλα γενικα υπαρχει το θεμα Bleeding σε ολα τα Ips μοντελα οχι μονο στις Dell,απλα βλεπεις περισσοτερα σχολια κυριως για Dell και Lg γιατι αυτες τις οθονες εχουν τα πιο πολλα ατομα στο Insomnia. Εδω ακομα και ακριβα gaming monitor των 700+ευρω απο Acer και Asus και με το καλυτερα υπηρχαν παρα πολλα κρουσματα ελλατωματικων μοντελων δεν εχει να λεει κατι αυτο.
kontrakultura Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Όχι μόνο στο insomnia, αλλά και σε αρκετά φόρουμ που διαβάζω, ελληνικά και ξένα... Το θέμα ξέρεις ποιό είναι; Οτι δεν μπορεί να γίνει μια συζήτηση της προκοπής, να υπάρξει ποικιλία απόψεων, σύγκριση διαφορετικών προιόντων...150 μοντέλα οθόνες και μιλάμε μόνο για την u2414...άντε και για καμιά samsung-lg αν το μπάτζετ είναι κάτω από 200€..ή για καμιά benq αν ζητηθεί gaming οθόνη... Aκόμη και σε αυτό το τόπικ, με το ζόρι έχει προταθεί μοντέλο από 1 άλλη εταιρία...
Fulgore Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Γιατι πολυ απλα ετσι ειναι τα πραγματα δυστηχως ή ευτυχως αυτη την στιγμη. Δες πχ σε 2560χ1440 αναλυση η Dell U2515 για τα χρηματα της ηταν οτι το καλυτερο οταν πρωτοβγηκε,και εν μερη ακομα ειναι με τιμη κοντα στα 300-310ευρω οταν πριν καιρο για να αγορασεις 2560x1440 monitor επρεπε να πληρωσεις 530+ευρω.Σιγα σιγα αρχιζουν και βγαζουν και αλλες εταιριες βεβαια σε αυτη την αναλυση να υπαρξει καποιος ανταγωνισμος. Οσο για τις αλλες εταιριες που γραφεις σε συγκεκριμενα budget απλα δεν ειναι πλεον τοσο ανταγωνιστικες. Επισης το πολυ καλο Service και τα 3 χρονια εγγυησης της Dell ειναι και αυτο ενα μεγαλο θετικο,οπως και η εγγυηση 0 καμμενου Pixel που εχουν τα μοντελα Ultrasharp. Κοινως μπορει να μην εχουν οπως λες σωστα το καλυτερο Panel της αγορας,αλλα εχουν ενα συνολικο πακετακι που σε κερδιζει. Γιατι και για τις Benq πχ ειναι τυχαιο που μονο τα μοντελα με τα 120-144hz ειναι τα πιο γνωστα κυριως για Fps παιχνιδια?? ή πχ η Asus πιο γνωστη παλι για το αντιστοιχο 120Hz monitor και το νεο Rog μοντελο??? Ειναι οπως το δει κανεις.
Vassilis_24 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Σε αυτό που συμφωνώ είναι ότι ανεχόμαστε να μας πουλάνε ελαττωματικές οθόνες, μέχρι 5 καμένα πίξελ, μέχρι τόσο bleeding κοκ. Γι'αυτό και προτείνουν οι περισσότεροι Dell, γιατί προσφέρει καλύτερους όρους εγγύησης κι εξυπηρέτησης. Επίσης σκέψου ότι είναι δύσκολο να σου προτείνει κάποιος οθόνη που δεν έχει δει. Στο προηγούμενο ποστ μου σου έβαλα μια Asus, που στα χαρτιά δείχνει καλή, όμως μόνο σκρουτζομάγαζα την έχουν, ενώ δεν μπόρεσα να βρω ούτε ένα review της, πώς να στην προτείνω μετά;
kontrakultura Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Οσο για τις αλλες εταιριες που γραφεις σε συγκεκριμενα budget απλα δεν ειναι πλεον τοσο ανταγωνιστικες. Επισης το πολυ καλο Service και τα 3 χρονια εγγυησης της Dell ειναι και αυτο ενα μεγαλο θετικο,οπως και η εγγυηση 0 καμμενου Pixel που εχουν τα μοντελα Ultrasharp. Κοινως μπορει να μην εχουν οπως λες σωστα το καλυτερο Panel της αγορας,αλλα εχουν ενα συνολικο πακετακι που σε κερδιζει. Αυτό δεν το πιστεύω και τόσο... Εντάξει, σίγουρα ο μαρκετίστικος άσος στο μανίκι της dell είναι η φήμη του "πολύ καλού σέρβις, on-site κλπ." όπως και της lg είναι το "0 pixel lifetime" και γι' αυτό πουλάνε. Όμως, ξαναλέω, τι να το κάνω την άριστη εξυπηρέτηση στο σέρβις όταν οι οθόνες φεύγουν όπως να ' ναι από το εργοστάσιο; Κάτι που ενισχύεται από το γεγονός οτι ούτε και οι ίδιοι μπορούν να το υποστηρίξουν πλέον, αφού με τις αυξημένες πωλήσεις γιγαντώθηκε το φαινόμενο "έχει bleeding η οθόνη, αλλάξτε τη μου 5-6 φορές μέχρι να κάτσει το καλό κομμάτι". Δεν τους συμφέρει φυσικά, θα πρέπει να έχουν στρατιές υπαλλήλων να αλωνίζουν πηγαινοφέρνοντας οθόνες για αλλαγή on-site. Γι αυτό και κόπηκε αυτή η πολιτική πια, και λένε ΜΙΑ φορά αλλαγή (αφού πρώτα στείλεις φωτογραφία και εγκρίνουν οτι όντως υπάρχει πρόβλημα) και μετά σου λένε "διάλεξε αυτή ή την προηγούμενη". Εμένα μου φαίνεται καθαρά μαρκετίστικο τρυκ, στα οποία συνήθως το αγοραστικό κοινό τσιμπάει. Για να μην πω οτι εκμεταλλεύονται την εκ κατασκευής αδυναμία του ΙΡS panel, το bleeding, για να διαφημίζουν στους καταναλωτές οτι "εμείς σας το αλλάζουμε" όπως εκμεταλλεύτηκε η LG τα νεκρά/κολλημένα pixel. Βάζουμε μάπα πάνελς που έχουν αυξημένη πιθανότητα bleeding/dead pixels στις οθόνες μας, και τις πουλάμε με κράχτη την εγγύηση. Δηλαδή η ΕΙΖΟ που δεν δίνει εγγύηση για pixels και bleeding είναι χειρότερη; Δεν νομίζω. Απλά βάζει πιο ποιοτικά panels και πρώτες ύλες, με μειωμένη έως ελάχιστη πιθανότητα αυξημένου bleeding/pixel failure. Κάτι ανάλογο με τη samsung και τους προβληματικούς ssd. Για εμένα μετά από αυτό κανείς δεν θα έπρεπε να αγοράζει samsung, όμως ακόμα θεωρούνται "κορυφή" και πρώτη επιλογή στους ssd. Πουλάω ένα a priori ελαττωματικό προιόν, και το προικίζω με αυξημένη εγγύηση και υποστήριξη....χα χα....πολύ έξυπνες είναι οι εταιρίες, αλλά να μένει το βύσσινο, προτιμώ να αγοράσω κάτι που βγήκε καλό από το εργοστάσιο κι ας έχει "μόνο" τη στάνταρ εγγύηση. Χώρια που και τα 3 χρόνια εγγύηση της dell δεν είναι μονοπώλιο, και η ASUS δίνει σε μοντέλα της των 250€ και η ΗΡ και η ΕΙΖΟ και ένα σωρό άλλες...πόσα μόνιτορ ΗΡ έχουν προταθεί εδώ μέσα π.χ. ; Ή υστερεί σε τεχνική υποστήριξη η ΗΡ σε σχέση με τη dell; Δεν νομίζω.... Θεωρώ οτι είναι θέμα μόδας, μαζικής τάσης της αγοράς που χειραγωγείται μέσω "έξυπνων" μαρκετίστικων τακτικών και τίποτα άλλο.
Vassilis_24 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Η Dell δεν έχει παρουσία σε μεγάλες αλυσίδες(οι οθόνες της), οπότε δεν ισχύει αυτό που λες περί μαρκετίστικων τρικ, όποιος δεν "ψάχνεται" δεν πρόκειται να πάρει ποτέ μόνιτορ Dell. Aπό την άλλη φυσικά και συμφωνώ γι'αυτό που λες, ότι θα έπρεπε να γίνεται καλύτερος έλεγχος και ελαττωματικές οθόνες να μην έβγαιναν στην αγορά, αν και άστοχο το παράδειγμά σου με τη Samsung, ένα ελαττωματικό μοντέλο έβγαλε, με αυτή τη λογική δε θα είχες κάποια επιλογή στην αγορά κάρτας γραφικών, μιας κι οι 2 έχουν βγάλει κατά καιρούς πατάτες...
Fulgore Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 http://www.insomnia.gr/topic/565462-%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-asus-rog-swift/page-8 Σχολιο 108. Μιλαμε για Monitor ανω των 700ευρω(κοινως δεν υπαρχει η δικαιολογια της μαζικης παραγωγης οπως πχ σε αλλα μοντελα/εταιριες) και πανω απο τους μισους εχουν δηλωσει οτι πετυχαν καμμενα Pixel στην οθονη τους,χωρις οπως σωστα αναφερεται αλλα θεματακια οπως Bleeding κλπ μιας και μιλαμε για Ips panel. http://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html?keyphrase=asus+rog και σε αυτο το πανακριβο Monitor που διαφημιζεται και για παιχνιδια,με μια βολτα στο διαδικτυο θα δεις αρκετα κρουσματα ακομα και για αυτο. Και μιλαμε για Premium monitors,αυτα δηλαδη πως φευγουν απο το εργοστασιο???Ως δια μαγειας εμφανιζονται τα καμμενα Pixel τις πρωτες μερες αγορας και φυσικα το εντονο Bleeding λογω Ips(οχι σε ολα τα μοντελα βεβαια).
kontrakultura Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Vassilis_24: Δεν θεωρώ εν έτει 2015 ιδιαίτερο "ψάξιμο" την ενημέρωση και την έρευνα αγοράς από το ίντερνετ και τα φόρουμ. Μάλλον κανόνα θα την χαρακτήριζα. Επίσης, ένα ελλαττωματικό μοντέλο, σύμφωνοι...αλλά πόσες πωλήσεις έκανε αυτό το μοντέλο; Και τι ζημιά είχε εν τέλει η εταιρία από ο,τι έγινε; "Επιτυχημένη διαχείριση κρίσης" λέγεται αυτό και η Samsung δεν θα ήταν ο κολοσσός που είναι αν την πτοούσαν τέτοια θεματάκια ή αν δεν μπορούσε να τα διαχειριστεί προς το συμφέρον της... Fulgore: Ορθά όσα λες...ότι "διαφημίζεται" ως χρυσός, δεν είναι απαραίτητα χρυσός...ούτε το αν είναι ακριβό ένα προιόν ή το αν έχει μεγαλύτερη εγγύηση ή είναι πολυδιαφημισμένο σημαίνει οτι είναι ανώτερο από τα άλλα σε σημείο να το προτείνουμε τυφλά καταργώντας ή σνομπάροντας τον ανταγωνισμό.... και επιβεβαιώνουν κατά την ταπεινή μου άποψη γιατί η Dell ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι μονόδρομος ή να αντιμετωπίζεται ασυζητητί ως "Η ευκαιρία" ή "καλύτερη επιλογή" στην αγορά. Ρε σεις!! καμια οθόνη θα προτείνετε;;
Vassilis_24 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Στο είπα για να τονίσω ότι οι προτάσεις στα φόρουμ δεν έχουν σχέση με μαρκετίστικες τεχνικές. Το πρόβλημα βρίσκεται στην τεχνολογία ips, στις τηλεοράσεις το έχουν ξεπεράσει πλην της LG, στις οθόνες δυστυχώς είναι το τίμημα που πληρώνεις μιας και δεν έχει βγει καλύτερη τεχνολογία. Η Samsung έκανε μεγάλες πωλήσεις γιατί τα προηγούμενα προϊόντα της ήτα επίσης πολύ /καλά και τα συγκεκριμένα μέχρι να εμφανίσουν το πρόβλημα εξαιρετικά. Είναι κάτι που το κερδίζεις, να είσαι σίγουρος πως αν και τα νέα μοντέλα βγάλουν προβλήματα θα σταματήσει ν'αγοράζει κι ο κόσμος τους δίσκους της...
kontrakultura Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μα οι προτάσεις στα φόρουμ δεν αντικατοπτρίζουν την τάση της αγοράς, η οποία χειραγωγείται (και) από τις μαρκετίστικες τεχνικές των εταιριών; Όταν το 99% προτείνει- σχεδόν μηχανικά και αυτόματα από ένα σημείο και μετά- "dell για το aftersales" της; Και να προσθέσω στα περι "ψαξίματος" που είπες...εγώ μόνο "ψαγμένος" δεν νιώθω όταν μπαίνω σε ένα "ψαγμένο" φόρουμ να διαβάσω προτάσεις από άλλους "ψαγμένους" και βλέπω παντού "DELL"...για την ακρίβεια νιώθω πιο πρόβατο και περιορισμένος κι απο τον "ανυποψίαστο" που μπαίνει στις μεγάλες αλυσίδες και βλέπει μόνο Samsung-LG.
Fulgore Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Οταν οι περισσοτεροι σε ενα Forum εχουν Dell,Lg και Samsung κυριως τι Monitor θες να προτεινουν??? Οι δε Lg ειναι κυριως για χαμηλοτερα χρηματα κατω των 200ευρω,οι δε Samsung τωρα τελευταια εβγαλαν το αντιστοιχο Ips Panel με ονομασια Pls και απο τους περισσοτερους εχουν περασει απο τα χερια τους οι Dell και αρα εχουν και προσωπικη γνωμη/εμπειρια πανως σε αυτες και προφανως για να μενουν σε αυτες σημαινει οτι ειναι ευχαριστημενοι. Απλα στο θεμα After Sales οι Dell και οι Lg εχουν αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις και αρα λογικο ειναι να αναφερεται και αυτο αρκετα λογω και των αρκετων προβληματων που μπορει να εμφανιστουν στα Monitor ειτε σε καμμενα Pixel ειτε σε Bleeding κλπ. Τελος να σου πω οτι μακαρι να ημασταν πχ οπως στην Αμερικη που να μπορουσες να περασεις απο καταστημα να δεις απο κοντα τα Monitor και μονος σου να εχεις μια γενικη ιδεα αλλα που τετοια τυχη οπως με πολλα αλλα προιοντα.
kontrakultura Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Τότε καταργείται η έννοια του φόρουμ, της συζήτησης, της σύγκρισης, του προβληματισμού, του "ψαξίματος" εν τέλει...ας αλλάξει όνομα η ενότητα "Οθόνες (DELL>200€,Samsung-LG<200€)" να τελειώνουμε Καταναλωτική ανασφάλεια ε; Χμμμμ....δεν έχεις κι άδικο, αλλά ως ένα σημείο τη διαμορφώνουμε και οι ίδιοι οι καταναλωτές! Μωρέ θα αγοράσω ο,τι πιο αντιεμπορικό υπάρχει! Οχι ΕΙΖΟ...ΙΙΥΑΜΑ θα πάρω! VIEWSONIC!
Fulgore Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Βασικα υπαρχουν ατομα που εχουν αγορασει Iiyama αλλα την 144Hz εκδοση κυριως για Fps και Viewsonic γνωριζω μερικα ατομα που την εχουν προτιμησει καθως εχει βγαλει ενα παρα πολυ καλο Monitor αλλα σε αναλυση 2560x1440 που θεωρειται απο τα top. Απλα να σου αναφερω σε περιπτωση που το ξεχνας οτι το Insomnia δεν εχει τοσο κοσμο οσο αλλα μεγαλυτερα Forum κυριως του εξωτερικου, και για αυτο το λογο δεν βλεπεις ειτε πολλες διαφορετικες προτασεις απο πλευρας εταιριων ειτε και ακριβοτερα Monitor,καθως το μεγαλυτερο ενδιαφερον εχει παρατηρηθει σε χρηματα 200-230ευρω μεγιστο,γιαυτο αλλωστε και βλεπεις τοσες πολλες προτασεις για Dell κυριως της u2414H.
danis1` Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 ... Δεν κανω κατι quote γιατι συμφωνω στα περισσοτερα απο αυτα που λες. Μιας και ειμαι παθων λοιπων (προσφατα πηρα την u2414) θα σου πω την αποψη μου. Οντως και εμενα στην αρχη μου χτυπησε πολυ ασχημα το οτι ολοι προτειναν dell εδω και μπηκα σε "υποπτες" σκεψεις μπαινωντας ομως σε φορουμ του εξωτερικου ειδα οτι και εκει τα ιδια λεγανε οποτε καταλαβα οτι δεν παιζει κατι στοχευμενο. Εισαι τυχερος που προλαβες να διαμορφωσεις αυτη την αποψη ΠΡΙΝ την αγορα ωστε να παρεις τις αποφασεις σου. Εγω ταλαιπωρηθηκα αρκετα.Ναι μεν ειχα διαβασει οτι καποιες εχουν bleeding αλλα λεω θα αλλαξω και καποια θα ειναι κανονικη.Πριν λιγες μερες μου ηρθε η τριτη οθονη η οποια αναθεμα και αν εχει απειροελαχιστες διαφορες στο bleeding απο τις 2 προηγουμενες και ακομα δεν εχω αποφασισει αν θα την στειλω πισω γιατι βαρεθηκα τα πηγαινε ελα. Υποψιν οτι το bleeding ηταν σε σοβαρο βαθμο και στις 3. ΟΜΩΣ, αν ακομα και τωρα μου ελεγαν δωσε 100 ευρω παραπανω για να παρεις την eiso και με αυτον τον τροπο θα ελατωσεις σε μεγαλο βαθμο την πιθανοτητα bleeding (αλλα δεν θα την μηδενισεις) ΔΕΝ θα το κανα. Δυστηχως στην ελλαδα της κρισης ειναι γεγονος οτι η συγκεκριμενη dell για αυτα που προσφερει ειναι vfm. Ισως να σκεφτομουνα να μην παω σε ips ομως, που τα εντονα χρωματα του στα χαλαει το bleeding και να πηγαινα σε μια TN (οχι 144Hz). Εχεις εν μερη δικιο που εισαι παρμενος αλλα ολα ενας συμψηφισμος ειναι αν το καλοσκεφτεις. Συμφωνω οτι με τον τροπο που παρουσιαζεται η dell καποιος μπορει να πιστεψει οτι οι dell ειναι μανα εξ ουρανου και οτι κλεβει εκκλησια με αυτη την αγορα αλλα στην ουσια συμφωνω αρκετα και με αυτο που λεει ο fulgore.Το ολο πακετακι ειναι ικανοποιητικο. Απο την αλλη θα επρεπε και τα παιδια που προτεινουν οθονες μαζι με τα καλα να τονιζουν και το θεμα bleeding/αλλαγων ωστε καποιοι που δεν εχουν διαβασει πολυ να μην πανε να ριξουν μονοκουκι τα λεφτα τους στην dell αλλα να το ψαξουν λιγο καλυτερα μηπως ολη αυτη η φαση δεν ειναι αυτο που ψαχνουν. Επισης ποτε μην ξεχναμε οτι η ποιοτητα οποιουδηποτε προιοντος σχετιζεται με την χωρα που προοριζεται να κυκλοφορησει. Οποιος θελει να κανει ενα τεστ ας παει να μπει στο ιδιο αμαξι που κυκλοφορησε ελλαδα και στο ιδιο ακριβως μοντελο που κυκλοφορησε γερμανια και ο εμπορος το εκανε εισαγωγη.Εγω το εκανα και νομιζα οτι εμπαινα σε αλλο αμαξι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα