Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Πρόσφατα έκανα μια αναβάθμιση στο pc μου, και πλέον έχει:

Phenom II X6 1090T 3.2

8GB RAM DDR3

ASUS R9 270 DC2 OC 2GB

SSD HD

Αποφάσισα να αναβαθμίσω και την οθόνη. Τώρα έχω μια Samsung T220 22" 1680x1050 αξίας κάπου 180-200€ όταν την πήρα, από την οποία δεν έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος.

Λίγα δεδομένα για τη χρήση που θα κάνω:

- Απόσταση θέασης 60-70 εκ.

- 50% Internet, Office, ελάχιστο στοιχειώδες photo editing σαν ερασιτέχνης φωτογράφος

- 50% παιχνίδια όπως Witcher, Dragon age, Assassins creed, GTA, Oblivion, Shadow of Mordor, Pillars of eternity (αυτά σχεδιάζω να παίξω τους επόμενους μήνες)

- όχι παρακολούθηση ταινιών

- με ενδιαφέρει κυρίως η φωτεινότητα και τα χρώματα, και δευτερευόντως η ταχύτητα

- θα ήθελα να είναι ξεκούραστη γιατί περνάω πολλές ώρες στην οθόνη με τα γνωστά επακόλουθα πόνος στα μάτια, πονοκέφαλους κλπ.

- όσο το δυνατόν γίνεται (για ερασιτεχνική οθόνη) "ποιοτικά" τα χρώματα χωρίς να παλεύω με ρυθμίσεις στον αιώνα τον άπαντα (δεν ξέρω αν υφίσταται κάτι τέτοιο ή αν το περιγράφω σωστά)

- δεν γνωρίζω αν χρειάζομαι 16:10 ή 16:9

- δεν γνωρίζω αν χρειάζομαι ΤΝ ή IPS

- δεν γνωρίζω πόσες ίντσες (μάλλον 24") ή ανάλυση χρειάζομαι και σηκώνει το σύστημά μου

- έξτρα αξεσουάρ (ηχεία, usb, camera) μου είναι αδιάφορα

Budget: είμαι ευέλικτος σε αυτό τον τομέα, μπορώ να δώσω και 200€ μπορώ να δώσω και 350€. Βασικά το τελευταίο που με νοιάζει είναι το οικονομικό. Αυτό που με νοιάζει είναι να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή οθόνης με βάση το σύστημα και τις ανάγκες μου, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, τίποτα περιττό ή αχρείαστο.

Αναβάθμιση στο σύστημα δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Θα προτιμούσα προτάσεις ΕΚΤΟΣ της εταιρίας DELL, που παρατηρώ οτι είναι η επικρατούσα τάση (σε σημείο εμμονής; ) γενικά στο ινσόμνια τους τελευταίους μήνες. Ισως να κοίταζα το μοντέλο U2415H, αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου όσα διαβάζω για απανωτές επιστροφές μέχρι να βρεθεί οθόνη με υποφερτό bleeding και άλλα τέτοια ωραία. Καλή η 3ετής εγγύηση και το after sales, αλλά ακόμα καλύτερο να μην το χρειαζόμαστε καθόλου. Τι να το κάνω το καλό after sales αν το quality control είναι για κλάματα, αν με καταλαβαίνετε...

Γι αυτό λοιπόν άλλες εταιρίες παρακαλώ, τόσες υπάρχουν άλλωστε (ASUS,AOC,BENQ,EIZO κλπ.) !

Ένα μοντέλο που μου έχει γυαλίσει πολύ είναι η EIZO EV2450...είναι καλή για τις ανάγκες μου, ή είναι too much;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω οτι υπερβάλλεις λίγο στα οικονομικά που χρειάζονται για μια καλή οθόνη.. Εγω έχω την LG IPS235 (IPS, 23", 1920x1080). Την είχα αγοράσει προ διετίας κοντα στα 250 και είμαι ευχαριστημένος. Το καλύτερο είναι οτι δεν έχει πάθει τίποτα.. Δυστυχώς δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά, πάντως νομίζω και οι SAMSUNG είναι καλές.

Δημοσ.

Mα, ούτε μια απάντηση σε όσα ζήτησα; Ζήτησα "όχι Dell" και μπλόκαρε η ομάδα;  :confused:

Τόσες εταιρίες....Acer, AOC, Asus,  BENQ, Eizo, Fujitsu, HP, Iiyama, NEC, Philips...τόσα μοντέλα...τόσο αναλυτική περιγραφή των αναγκών μου προσπάθησα να δώσω...στο μπάτζετ είμαι ευέλικτος...τίποτα; :cry:

Ή Dell ή σιωπή λοιπόν;  :X

C'mon insomniacs, I am disappoint...   :P

(Ευχαριστώ τους 2 φίλους που απάντησαν, αλλά όπως ανέφερα χρειάζομαι κάτι ποιοτικότερο από μέτρια-κακά "περισσότερο τηλεόραση-ελάχιστα monitor"  με μοναδικό θέλγητρο για να τα επιλέξει κάποιος ένα (κακό) IPS και 0 pixel εγγύηση σε προσιτή τιμή...έχω δοκιμάσει και δεν έμεινα ευχαριστημένος από Samsung-LG σε αυτή την κατηγορία. )

Δημοσ.

Mα, ούτε μια απάντηση σε όσα ζήτησα; Ζήτησα "όχι Dell" και μπλόκαρε η ομάδα;  :confused:

Τόσες εταιρίες....Acer, AOC, Asus,  BENQ, Eizo, Fujitsu, HP, Iiyama, NEC, Philips...τόσα μοντέλα...τόσο αναλυτική περιγραφή των αναγκών μου προσπάθησα να δώσω...στο μπάτζετ είμαι ευέλικτος...τίποτα; :cry:

Ή Dell ή σιωπή λοιπόν;  :X

C'mon insomniacs, I am disappoint...   :P

(Ευχαριστώ τους 2 φίλους που απάντησαν, αλλά όπως ανέφερα χρειάζομαι κάτι ποιοτικότερο από μέτρια-κακά "περισσότερο τηλεόραση-ελάχιστα monitor"  με μοναδικό θέλγητρο για να τα επιλέξει κάποιος ένα (κακό) IPS και 0 pixel εγγύηση σε προσιτή τιμή...έχω δοκιμάσει και δεν έμεινα ευχαριστημένος από Samsung-LG σε αυτή την κατηγορία. )

Καταρχας αφου κοιτας τα χρωματα πας αναγκαστικα σε Ips panel ή σε Pls απο Samsung μερια. Αν δεν θες Dell τοτε κοιτα σε Lg ή Samsung μερια κυριως. Αν παλι δεν εισαι ουτε με αυτες ευχαριστημενος τοτε κοιτα σε Asus μερια.

Εγω παλι εχω την αλλη απορια. Θες να δωσεις οπως λες τοσα χρηματα(μιας και λες οτι μπορει να δωσεις και 350ευρω προφανως για 1080P μιας και η καρτα σου για παραπανω αναλυσεις δεν ειναι) και θα παιξεις Witcher 3 και αλλα βαρια παιχνιδια με τον Phenom???

Εδω ακομα και με την καρτα γραφικων θα χρειαστει να κανεις αρκετες παραχωρησεις,ειδικα σε παιχνιδια οπως Witcher 3,Shadow Of Mordor και ισως Dragon Age.

Οσο για τις Eizo που γραφεις ειναι παρα μα παρα πολυ καλες οθονες,αλλα ο λογος που δεν τις προτεινουμε ειναι κυριως για τα χρηματα τους.

Ξερω οτι δεν θελεις Dell αλλα σε περιπτωσεις που μιλαμε για χρηση παιχνιδιων τοτε στα χρηματα μιας Eizo υπαρχουν πολυ καλυτερες προτασεις,απο 144Hz monitor για Fps μεχρι και 1440p,κοινως η Eizo απλα δεν κυριως απο πλευρας χρηματων.

Και μιας και ανεφερες τις Dell δεν ειναι το θεμα οτι ολοι τις προτεινουμε ετσι απλα λες και εχουμε μετοχες,αλλα πιο πολυ αρχικα για το πακετακι After sales support και 3 χρονων εγγυησης και απο την αλλη οτι στα χρηματα που γραφουν οι περισσοτεροι πχ μεχρι 200-220 δεν υπαρχουν δα και οι απειρες επιλογες που να ανταγωνιζονται τις οθονες Dell οχι τοσο απο πλευρας οθονης αλλα απο ολα τα υπολοιπα που προσφερουν.

Επισης και σε αναλυση 2560χ1440 η φθηνοτερη επιλογη για Ελλαδα ολως τυχαιως ηταν η Dell U2515 οταν πρωτοβγηκε στα 300ευρω :D

• Like 3
Δημοσ.

Εγω παλι εχω την αλλη απορια. Θες να δωσεις οπως λες τοσα χρηματα(μιας και λες οτι μπορει να δωσεις και 350ευρω προφανως για 1080P μιας και η καρτα σου για παραπανω αναλυσεις δεν ειναι) και θα παιξεις Witcher 3 και αλλα βαρια παιχνιδια με τον Phenom???

Εδω ακομα και με την καρτα γραφικων θα χρειαστει να κανεις αρκετες παραχωρησεις,ειδικα σε παιχνιδια οπως Witcher 3,Shadow Of Mordor και ισως Dragon Age.

Οσο για τις Eizo που γραφεις ειναι παρα μα παρα πολυ καλες οθονες,αλλα ο λογος που δεν τις προτεινουμε ειναι κυριως για τα χρηματα τους.

Ξερω οτι δεν θελεις Dell αλλα σε περιπτωσεις που μιλαμε για χρηση παιχνιδιων τοτε στα χρηματα μιας Eizo υπαρχουν πολυ καλυτερες προτασεις,απο 144Hz monitor για Fps μεχρι και 1440p,κοινως η Eizo απλα δεν κυριως απο πλευρας χρηματων.

Θέλω να δώσω τόσα χρήματα (αν και, ξαναλέω, δεν είναι θέμα χρημάτων) όχι για να πάρω χαρακτηριστικά που εκ των πραγμάτων ΔΕΝ υποστηρίζει το σύστημά μου (ultra σε παιχνίδια, 144Hz, 1440p) αλλά για τη συνολική ποιότητα εικόνας και κατασκευής. Γι αυτό και ανέφερα την premium, ακριβή, πλην "φτωχή" σε εξοπλισμό EIZO, παρά κάποια στο ίδιο κόστος και πιο "φορτωμένη" με χαρακτηριστικά που έτσι κι αλλιώς δεν θα εκμεταλλευτώ. 

Επίσης να ξανααναφέρω οτι σκοπός μου δεν είναι μόνο οι "επιδόσεις" στα παιχνίδια, αλλά μια συνολικά ποιοτική και ξεκούραστη θέαση.

Για να καταλάβεις πως σκέφτομαι, έδωσα 190€ για να πάρω την Asus R9 270 OC, με τα ίδια χρήματα έπαιρνα την XFX R9 270X, ανώτερη σε χαρακτηριστικά, αλλά λίγο το όνομα και τα 3 χρόνια εγγύηση της Asus, λίγο το οτι είμαι ευχαριστημένος από αυτήν σαν εταιρία στο παρελθόν, λίγο κάτι περιπτώσεις που διάβασα για ελλατωματικό σύστημα ψύξης που έχει την τάση να...εκρήγνυται σε αρκετές XFX... προτίμησα την ASUS.

Για να χρησιμοποιήσω διαφορετικό παράδειγμα, προτιμώ να διαθέσω π.χ. 20000 ευρώ και να πάρω μια Mercedes με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού, παρά με τα ίδια χρήματα ένα Hyundai full full extra. Λίγο μπακαλίστικο αλλα πιστεύω γίνομαι κατανοητός!

Όσο για τις τιμές, η ΕΙΖΟ EV2450W από την ελληνική αντιπροσωπεία με 5ετή εγγύηση κοστίζει 319€ με παράδοση στο σπίτι σου, ενώ η παραπλήσια Dell U2115 στο σκρούτζ ξεκινάει από 290€ χωρίς μεταφορικά, δεν είναι τόσο χαώδης η διαφορά τιμής για εμένα.

Θα χαιρόμουν αν μου υποδεικνύατε κάποια αντίστοιχα μοντέλα των 2 παραπάνω από άλλες εταιρίες π.χ. η Asus που ανέφερες.

Δημοσ.

Οταν με λιγα χρηματα παραπανω μπορεις να αγορασεις την Dell U2515 απλα η Dell U2415 που αναφερεις εν μερη δεν εχει λογο υπαρξης για τα λεφτα που ζηταει. 

Και παλι ομως σου λεω ναι μεν δινεις χρηματα για καλο Monitor αλλα δεν δινεις στο Hardware που και αυτο θα το δουλευεις συνεχεια ουτως ή αλλως.

Γνωμη μου ειναι να πας στο ενδιαμεσο,δηλαδη να δωσεις πχ 160-180ευρω για Monitor και τα υπολοιπα να πανε κυριως σε αλλαγη επεξεργαστη.

Προσωπικα θα σου ελεγα να πας σε οποια εταιρια γουσταρεις και σου αρεσει το design κλπ απλα θα σου ελεγα να κοιταζες πρωτα το Hardware σου και κυριως τον επεξεργαστη.

Το παραδειγμα με τα αυτοκινητα παντως ηταν τελειως ασχετο :)

Δημοσ.

Χμμ μου φαίνεται οτι εκφράζεις γνώμη χωρίς να πολυλαμβάνεις υπόψη όσα γράφω....

Να ας πούμε τώρα, γιατί αναφέρεις την Dell U2515 που είναι 2560χ1440, ενώ παραπάνω λες κι εσύ οτι το σύστημά μου δεν είναι για παραπάνω από 1080p (κάτι που φυσικά ισχύει) ; 

Επίσης είπα οτι η αναβάθμιση του hardware μου έγινε, και δεν πρόκειται να γίνει άλλη για τα επόμενα 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Ο δε επεξεργαστής και gpu που έβαλα ήταν τα ανώτερα που μπορούσε να υποστηρίξει η μητρική και το τροφοδοτικό μου...αλλιώς θα έπρεπε να αλλάξω τα πάντα, κάτι που δεν το ήθελα.

Τώρα ζήτησα γνώμη για ποιοτικό μόνιτορ και εσύ μου λες να δώσω 150 ευρώ για μόνιτορ και να κοιτάξω να αναβαθμίσω το hardware μου....  :wacko: 

Ακούω με χαρά και ενδιαφέρον τις απόψεις σου, αλλά μείνε λίγο περισσότερο εντός θέματος αν θέλεις!

Δημοσ.

Χμμ μου φαίνεται οτι εκφράζεις γνώμη χωρίς να πολυλαμβάνεις υπόψη όσα γράφω....

Να ας πούμε τώρα, γιατί αναφέρεις την Dell U2515 που είναι 2560χ1440, ενώ παραπάνω λες κι εσύ οτι το σύστημά μου δεν είναι για παραπάνω από 1080p (κάτι που φυσικά ισχύει) ; 

Επίσης είπα οτι η αναβάθμιση του hardware μου έγινε, και δεν πρόκειται να γίνει άλλη για τα επόμενα 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Ο δε επεξεργαστής και gpu που έβαλα ήταν τα ανώτερα που μπορούσε να υποστηρίξει η μητρική και το τροφοδοτικό μου...αλλιώς θα έπρεπε να αλλάξω τα πάντα, κάτι που δεν το ήθελα.

Τώρα ζήτησα γνώμη για ποιοτικό μόνιτορ και εσύ μου λες να δώσω 150 ευρώ για μόνιτορ και να κοιτάξω να αναβαθμίσω το hardware μου....  :wacko: 

Ακούω με χαρά και ενδιαφέρον τις απόψεις σου, αλλά μείνε λίγο περισσότερο εντός θέματος αν θέλεις!

Μια χαρα εντος θεματος ειμαι απλα εσυ μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγακι.

Να στο ξαναπω μια γιατι μαλλον δεν καταλαβες. 

Για την Dell U2415 με αναλυση 1920x1200 στα χρηματα που ζηταει δεν αξιζει γιατι υπαρχει με λιγα παραπανω η Dell U2515. Προφανως και η παραπανω αναλυση δεν ειναι για το συστημα που εχεις τωρα δεν ειπα το αντιθετο αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι η συγκεκριμενη οθονη θεωρειται μια κακη αγορα λογω της 2515.

Επισης μου αναφερεις καποια συγκεκριμενα παιχνιδια οτι θες να παιξεις τα οποια ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα,οπως το Witcher 3,Dragon Age,Shadow of mordor και GTA. 

Αλλωστε δεν σου ειπα πηγαινε παρε την ταδε πανακριβη καρτα ή τον ταδε i7. Υπαρχουν φθηνες και οικονομικες λυσεις ακομα και στα μεταχειρισμενα. Ουτως ή αλλως οσο και αν σου φενεται αστειο και η οθονη Eizo των 320ευρω και η πιο φθηνη Lg με Ips panel των 130-140ευρω παλι στην ιδια αναλυση θα εισαι.

Προφανως και οι Eizo ειναι παρα πολυ ποιοτικες και με μεγαλη εγγυηση(αν δεν εχει αλλαξει κατι σε αυτο)αλλα και παλι παραμενεις στην ιδια αναλυση την οποια χρυσοπληρωνεις χωρις λογο,γιατι κακα τα ψεματα μιλαμε για πανω απο διπλασια διαφορα στα χρηματα.

Δεν σου ειπα οτι οπως και δηποτε παρε την ταδε φθηνη οθονη,απλα σου εριξα στο τραπεζι και το ενδεχομενο που δεν σκεφτοσουν της αλλαγης του επεξεργαστη γιατι οπως και να το κανουμε οταν διαθετεις 320+ευρω ξερω γω για οθονη,ε οσο να ναι δεν μπορω να πω οτι θεωρειται αναβαθμιση η αγορα του παραπανω Phenom για 2015.

Ακομα να γραψω οσον αφορα την καρτα γραφικων που αναφερεις αλλα και για την Asus οτι παρολο που οντως πιο παλια ηταν εγγυηση οι υλοποιησεις της,τον τελευταιο καιρο εχουν εμφανιστει παρα πολλα προβληματα στις υλοποιησεις της απο R9 280x μεχρι και R9 290 και Gtx 970.

Τελος να αναφερω αυτο που γραφεις παραπανω ''''Αυτό που με νοιάζει είναι να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή οθόνης με βάση το σύστημα και τις ανάγκες μου''''

Να μου ελεγες πχ παιχνιδια τυπου Counter Strike,Lol και γενικα ελαφρυα παιχνιδια να σου ελεγα οχι μονο οκ να πας στην Eizo που βλεπω και κοιτας και σου αρεσει αλλα ακομα και σε παραπανω αναλυση μιας και ειναι ελαφρυα παιχνιδια και θα τα σηκωσεις ανετα.

Αλλα για τα συγκεκριμενα παιχνιδια που σκεφτεσαι να παιξεις σου ειπα απλα οτι καλυτερο θα ηταν να αναβαθμιζες τον επεξεργαστη για 1080 σε οτι ρυθμισεις επιτρεπει βεβαια και η καρτα γραφικων. Δεν σου ειπα πχ οτι ''ή αλλαζεις επεξεργαστη ή μην αγορασεις τπτ ή τιποτα τετοιο κουλο''.Απλα σου ειπα αυτο που επρεπε να σου γραψει καποιος μιας και ειμαστε σε τεχνολογικο forum.

Αν παλι νομιζεις οτι τα παραπανω που σου γραφω εξακολουθουν να ειναι ασχετα και μιας και βλεπω απο τις παραπανω οθονες και εχεις βγαλει απεξω και τις Samsung,Lg τοτε μακραν οτι το καλυτερο απο τα ονοματα που αναφερεις ειναι οι οθονες Eizo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά, καθόλου άσχετα!

Έχω όμως 2-3 ενστάσεις...

Ουτως ή αλλως οσο και αν σου φενεται αστειο και η οθονη Eizo των 320ευρω και η πιο φθηνη Lg με Ips panel των 130-140ευρω παλι στην ιδια αναλυση θα εισαι.

Διαφωνώ καθέτως. Γράφεις αρκετά ορθά πράγματα (γιατί διαβάζω και σε άλλα τόπικ τι γράφεις) και πραγματικά εκπλήσσομαι που βάζεις στο ίδιο τσουβάλι LG των 120€ και ΕΙΖΟ των 350€ επειδή "έχουν την ίδια ανάλυση". Έχει το ίδιο panel, την ίδια ποιότητα, την ίδια χρωματική απόδοση, τα ίδια υλικά, το ίδιο καλιμπράρισμα κλπκλπ. η μια με την άλλη; Και μου λες κάτι τέτοιο τη στιγμή που επαναλαμβάνω συνέχεια οτι με ενδιαφέρει η ποιότητα και όχι οι φανφάρες; Ε, ρε συ....

Να πάρω τότε με ένα 50ευρω μια XIAOZSHANG από το aliexpress με 50000000000:1 και 0,9ms αφού η ΕΙΖΟ έχει μόνο 5ms  :P  :P

Για την Dell U2415 με αναλυση 1920x1200 στα χρηματα που ζηταει δεν αξιζει γιατι υπαρχει με λιγα παραπανω η Dell U2515. Προφανως και η παραπανω αναλυση δεν ειναι για το συστημα που εχεις τωρα δεν ειπα το αντιθετο αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι η συγκεκριμενη οθονη θεωρειται μια κακη αγορα λογω της 2515.

Ας πούμε αυτό είναι κάτι γενικό που εμένα όμως δεν με ενδιαφέρει. Δεν θέλω να αναλύσω τις τάσεις τις αγοράς. Για εμένα κακή περιττή αγορά π.χ. θα ήταν η 2515 γιατί δεν ταιριάζει με τις ανάγκες μου. 

Επίσης, όσον αφορά τα παιχνίδια, Witcher και GTA θα παίζω για το story και το rpgλίκι, όχι για να κυνηγάω frames και να μετράω πόσο καλά τα τρέχει το σύστημά μου! Στο low τα τρέχει; Στο low θα τα παίζω... Νομίζω οτι με πόσο ψηλές ρυθμίσεις θα τρέχει (γιατι θα τα τρέχει) τα παιχνίδια η κάρτα γραφικών και η cpu μου και το πόσο ποιοτικό και ξεκούραστο είναι το monitor, είναι δυο διαφορετικά πράγματα, όχι; Με το πρώτο προσωπικά να το έχω λύσει και άρα να μην είναι επι του θέματος στη συζήτησή μας.

Επεξ/σία από kontrakultura
Δημοσ.

Μια χαρά, καθόλου άσχετα!

Έχω όμως 2-3 ενστάσεις...

Διαφωνώ καθέτως. Γράφεις αρκετά ορθά πράγματα (γιατί διαβάζω και σε άλλα τόπικ τι γράφεις) και πραγματικά εκπλήσσομαι που βάζεις στο ίδιο τσουβάλι LG των 120€ και ΕΙΖΟ των 350€ επειδή "έχουν την ίδια ανάλυση". Έχει το ίδιο panel, την ίδια ποιότητα, την ίδια χρωματική απόδοση, τα ίδια υλικά, το ίδιο καλιμπράρισμα κλπκλπ. η μια με την άλλη; Και μου λες κάτι τέτοιο τη στιγμή που επαναλαμβάνω συνέχεια οτι με ενδιαφέρει η ποιότητα και όχι οι φανφάρες; Ε, ρε συ....

Ας πούμε αυτό είναι κάτι γενικό που εμένα όμως δεν με ενδιαφέρει. Δεν θέλω να αναλύσω τις τάσεις τις αγοράς. Για εμένα κακή περιττή αγορά π.χ. θα ήταν η 2515 γιατί δεν ταιριάζει με τις ανάγκες μου. 

Επίσης, όσον αφορά τα παιχνίδια, Witcher και GTA θα παίζω για το story και το rpgλίκι, όχι για να κυνηγάω frames και να μετράω πόσο καλά τα τρέχει το σύστημά μου! Στο low τα τρέχει; Στο low θα τα παίζω... Νομίζω οτι με πόσο ψηλές ρυθμίσεις θα τρέχει (γιατι θα τα τρέχει) τα παιχνίδια η κάρτα γραφικών και η cpu μου και το πόσο ποιοτικό και ξεκούραστο είναι το monitor, είναι δυο διαφορετικά πράγματα, όχι; 

Σου ανεφερα οτι προφανως η πιο φθηνη LG με Ips panel δεν εχει σχεση με αυτη της Eizo απο πλευρας Panel,ποιοτητας χρωματων κατασκευης και διαρκειας εγγυησης(παρολο που η Lg εχει πολυ καλυτερο Service και εγγυηση 0 καμμενου Pixel) αυτο ειναι αυτονοητο.

Επισης αν η αγορα της Eizo πχ σε ενδιαφερερε πριν 2-3 χρονια ας πουμε που ηταν αλλα τα δεδομενα στην αγορα τοτε προφανως θα σου ελεγα πας σε Eizo,οπως και ολοι εδω αλλα και σε αλλα Forum,που ειναι πολυ καλη και για επαγγελματικη χρηση.

Το προβλημα ειναι οτι πλεον τα χρηματα που ζηταει η οθονη της Eizo για αυτα που προσφερει,και μιας και υπαρχει και ο παραγοντας στην μεση του gaming,με ενα οχι και τοσο καλο Hardware,τοτε αυτο θελει μια δευτερη σκεψη αυτο ειπα.

Αλλωστε αν ηθελες εξαρχης να αγορασεις το καλυτερο πχ monitor σε αυτη την αναλυση μεχρι αυτα τα χρηματα το πιο πιθανο ηταν να ειχες ηδη αγορασε την Eizo και να μην ανοιγες καν θεμα. Αλλα αυτο που εγραψα παραπανω ισχυει,οτι δηλαδη 1920x1080 αναλυση υποστηριζει και η μεν αλλα και η δε με 60Hz που στα παιχνιδια αυτο ειναι αλλωστε που μας ενδιαφερει και η Eizo ομως για αυτα τα παραπανω που προσφερει ζηταει πανω απο τα διπλασια χρηματα(σχεδον 2.5φορες)απο την πιο φθηνη πχ Lg.

Οσο για το δευτερο που γραφεις,προφανως οπως ειπαμε η παραπανω αναλυση δεν ειναι για το συστημα σου,και επισης και τα δυο Monitor πχ που αναφερω εν μερη το ιδιο ξεκουραστα θα ειναι λιγο Ips panel.

Κοινως δεν σε απασχολει το υπερβολλικα μεγαλο ποσο που ζηταει η Eizo για αυτα τα εξτρα που προσφερει σε σχεση με καποιο φθηνοτερο Monitor πας δαγκωτο για εκει,αλλιως κοιτας σε κατι φθηνοτερο κατω των 200ευρω για αυτη την αναλυση. Βαλε κατω εσυ κυριως τι θελεις με βαση τις αναγκες σου και ποσο πολυ θελεις να διαθεσεις για αυτα τα extra πραγματακια(για την ιστορια η αντιστοιχη Dell στην περιπτωση σου θα ηταν η http://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.htmlπου και αυτη ειναι κοντα 100ευρω φθηνοτερη απο την Eizo αν κοιταζες και σε Dell)και κανε την αναλογη αγορα.

Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι δυστηχως στα παιχνιδια αυτα τα παραπανω που προσφερει η Eizo σε σχεση με ενα φθηνο Monitor της Lg οσο αστειο και κουλο και αν ακουγεται δεν θα τα δεις πουθενα που να δικαιολογουν την τεραστια διαφορα τιμης,γιαυτο ακριβως τα γραφω οτι ειναι κυριως προσωπικο το ολο θεμα.

Διαφορα ουτως ή αλλως θα δεις λογω αλλαγης σε Ips panel,μεγαλυτερων ιντσων και παραπανω αναλυσης σε οτι και να διαλεξεις αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Δημοσ.

Μια χαρά, I get your point totally!

Πάμε ανακεφαλαίωση λοιπόν για να το κάνουμε προσωπικό το θέμα:

Ποιοτικό μόνιτορ, 24ρι, 1080ρι, μπάτζετ (επειδή απ ο,τι καταλαβαίνω δεν γίνομαι προσδιορίσιμος αν δεν μιλήσω με λεφτά...) γυρω στα 300 με ταβάνι τα 350€

Στο παιχνίδι είναι οι FlexScan EV2450 319€ vs UltraSharp U2415...έχουμε ανάλογες προτάσεις κι από άλλες εταιρίες; Την Dell είπα οτι δεν την συμπαθώ και θα ήθελα να φύγει...θα μου άρεσε να κονταροχτυπηθεί η ΕΙΖΟ με κάποια άλλη. 

Fulgore έχεις κάποια σχετική ASUS π.χ. υπ'όψιν;;

Δημοσ.

Για Asus στα χρηματα που διαθετεις και σε Ips απο οτι ειδα παιζει μονο ενα 2560χ1440 Monitor,κοινως εφυγες δαγκωτο για Eizo,απο οπου μπορεις να την βρεις πιο φθηνα απλα οσον αφορα την εγγυηση να ρωτησεις μεχρι ποσα καμμενα Pixel καλυπτει η εταιρια το Monitor .

Δημοσ.

Νομίζω δεν καλύπτει, τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω απ' ό,τι λέει στους όρους.

General Provisions

Notwithstanding any other provision of this Warranty, EIZO and distributors authorized by EIZO shall have no obligation under this Warranty whatsoever in any of the cases as set forth below:  

Any deterioration of display performance caused by the deterioration of expendable parts such as the LCD panel and/or backlight, etc. (e.g. changes in brightness, changes in brightness uniformity, changes in color, changes in color uniformity, defects in pixels including burnt pixels, etc.);

Αλλά δεν με ενδιαφέρει και τόσο αυτό...αν με ένοιαζε θα αγόραζα LG  :P

Δημοσ.

Μια χαρά, I get your point totally!

Πάμε ανακεφαλαίωση λοιπόν για να το κάνουμε προσωπικό το θέμα:

Ποιοτικό μόνιτορ, 24ρι, 1080ρι, μπάτζετ (επειδή απ ο,τι καταλαβαίνω δεν γίνομαι προσδιορίσιμος αν δεν μιλήσω με λεφτά...) γυρω στα 300 με ταβάνι τα 350€

Στο παιχνίδι είναι οι FlexScan EV2450 319€ vs UltraSharp U2415...έχουμε ανάλογες προτάσεις κι από άλλες εταιρίες; Την Dell είπα οτι δεν την συμπαθώ και θα ήθελα να φύγει...θα μου άρεσε να κονταροχτυπηθεί η ΕΙΖΟ με κάποια άλλη. 

Fulgore έχεις κάποια σχετική ASUS π.χ. υπ'όψιν;;

Γιατί λες τη dell u2415, σ'ενδιαφέρει το 16:10;

H U2414h είναι καλύτερη επιλογή και πιο vfm. 

Σε Asus πάλι αφού δε θες dell (να έχεις στο μυαλό σου ότι όλοι παίρνουν πάνελ απ'την lg, το γεγονός ότι ακούς περισσότερες αλλαγές στις dell είναι απλά γιατί οι περισσότεροι αγοράζουν dell) υπάρχει αυτή στα ίδια χρήματα με την u2414 https://www.skroutz.gr/s/6092478/Asus-VN248QA.html ή αν επιμένεις σε 16:10 υπάρχει και αυτή https://www.skroutz.gr/s/3751848/Asus-VS24AH.html

H Εizo, αν και ποιοτική, πολύ ακριβή γι'αυτά που προσφέρει, δική σου επιλογή όμως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...