Miracle Worker Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Έχω σπουδάσει οικονομικά και σκέφτομαι να κάνω τη μεγάλη στροφή. Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας. Για να συντομεύω, είμαι σε ένα πρόγραμμα πρακτικής του ΟΑΕΔ, τα γνωστά 5μηνα. Μέσω αυτού σκέφτομαι να κάνω την στροφή. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο αν είναι εφικτή/ αξίζει μια τέτοια κίνηση και κυρίως σε ποιους τομείς του ΙΤ έχω ελπίδα με σκληρή δουλειά να καταφέρω κάτι; Μέχρι στιγμής από φίλους έχω ακούσει ότι υπάρχει κίνηση σε SAP/ NAV consultants/ developers και Data Analysts. Από προγραμματισμό ξέρω καλά τα βασικά, if/ for/ λίστες/ μεταβλητές κλπ και έχω μία ιδέα από C++, SQL, Python, Access, VB στο Excel. Ευχαριστώ και συγγνώμη για το προσωποκεντρικό θέμα.
pmav99 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 @Miracle Worker Αν ήμουνα στη θέση σου θα κοιτούσα πως μπορώ να συνδυάσω προγραμματισμό και οικονομικά. Είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι γνώσεις που ήδη έχεις ενώ και οι οικονομικές απολαβές είναι δυνητικά καλύτερες. Από εκεί και πέρα, για την ώρα δώσε έμφαση σε μία γλώσσα προγραμματισμού μέχρι να γίνεις proficient σε αυτή. Μη μπλέκεις 100 πράγματα. Είναι ήδη πολλά αυτά που πρέπει να μάθεις. Σε αυτή τη φάση, δεν έχει τόση σημασία ποια γλώσσα θα διαλέξεις, αλλά προσωπικά, δεδομένου και του background σου θα πήγαινα σε Python. Οπως και αν έχει, μη φας άπειρο χρόνο διαλέγοντας γλώσσα. Πιο σημαντικό είναι απλά να ξεκινήσεις. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με Python βάλε στα bookmarks αυτά αλλά μην ασχοληθείς μέχρι να βγάλεις ένα τουλάχιστον ολοκληρωμένο tutorial: http://quant-econ.net/ http://johnstachurski.net/ http://www.kevinsheppard.com/images/0/09/Python_introduction.pdf
defacer Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο αν είναι εφικτή/ αξίζει μια τέτοια κίνηση και κυρίως σε ποιους τομείς του ΙΤ έχω ελπίδα με σκληρή δουλειά να καταφέρω κάτι; Μέχρι στιγμής από φίλους έχω ακούσει ότι υπάρχει κίνηση σε SAP/ NAV consultants/ developers και Data Analysts. http://en.wikipedia.org/wiki/Financial_technology Πολύ hot τομέας, αν τα συνδυάσεις και τα δύο και είσαι όντως πολύ καλός έχεις φύγει συστημένος για Λονδίνο/ΝΥ όπου θα λούζεσαι με λεφτά. Αλλά αυτό το "πολύ καλός" που λέω είναι ψηλός πήχης. Δεν ξέρω για τις οικονομικές σου γνώσεις αλλά οι προγραμματιστικές απέχουν χρόνια από το επίπεδο που θα έπρεπε να είναι. Αν σου άρεσε η ιδέα λοιπόν υπόψιν ότι μιλάω για κάποια χρόνια σκληρής δουλειάς για να φτάσεις εκεί που πρέπει. 1
mad-proffessor Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 defacer, συμφωνω μαζί σου αλλά για Ελλάδα νομίζω με sap,ms sql server και data warehousing είναι οκ για αρχή. Ε αν θέλει να φτιάχνει και desktop εφαρμογές θέλει και μια καλή cross-platform γλώσσα να ξέρει(high level object oriented).
defacer Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 SAP: Τεχνολογία πολύ συγκεκριμένη, πολύ περίπλοκη, γίνεσαι απίστευτα ειδικός σε κάτι απίστευτα συγκεκριμένο με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Ξέρω δύο άτομα που έχουν βρει τη ζεστή φωλιά τους με βοήθεια το SAP, αλλά προσωπικά το θεωρώ λίγο dead end. Αν αύριο το SAP εξαφανιστεί, πόση από την εμπειρία σου είναι transferable? Επίσης δεν ξέρω αν θα βοηθήσουν τα οικονομικά αν είσαι SAP consultant (τα άτομα που γνωρίζω δεν είχαν οικονομικό υπόβαθρο, είχαν όμως προγραμματιστικό). Εν ολίγοις legit επιλογή αλλά όχι με τα δικά μου κριτήρια. Για desktop εφαρμογές συμφωνώ αλλά δε μου αρέσει πολύ σαν ιδέα. Ίσως επειδή δε με βοηθάει να δώσω μια καλή απάντηση στο "πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια". 2
Aztec Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Στο SAP και φυσικά σε οποιοδήποτε πακέτο το τεχνικό κομμάτι ειναι ένα μέρος . Εφόσον έχεις οικονομικές σπουδές κυνηγάς να πας για functional consultant . Αλλα wait υπάρχει και ο techno functional . Δηλαδη είσαι λιγο σε ενδιάμεση κατάσταση . Αυτοι ειναι και οι πιο δυνατοί . Μαθαινεις το τεχνικο δε πρωτη φαση αλλα σε καμια περιπτψση δεν μενεις εκει . Κυνηγας να μαθεις το functional κομματι . Αρα ναι ακομα και αν καταστραφει η SAP ανετα θα μεταβεις σε ένα νέο προϊόν και το τεχνικό κομμάτι ακα architecture θα ειναι θέμα λιγου χρόνου εκμάθησης
@_zerocool Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Είμαι στην ίδια μοίρα με σένα. Τελείωσα project managment και έκανα στροφή σε προγραμματισμό. Τώρα σχεδόν τελειώνω με το πτυχίο. Είναι πολλά τα αντικείμενα που θες να ασχοληθείς. Για μένα είναι να αποφασίσεις τι σε εκφράζει περισσότερο, πχ θέλω να βλέπω τα αποτελέσματα μπροστά μου, δεν μπορώ να καθίσω στο backend να υλοποιώ super wow patterns. Βέβαια έτσι σκέφτομαι τώρα μπορεί να τύχει να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο και να μου αρέσει εντέλει. Προπάντων για αρχή μην κλείσεις τον εαυτό σου σε μια τεχνολογία-εταιρία. Νομίζω μόνο όταν δουλέψεις εκεί να το κάνεις.
seret Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο αν είναι εφικτή/ αξίζει μια τέτοια κίνηση και κυρίως σε ποιους τομείς του ΙΤ έχω ελπίδα με σκληρή δουλειά να καταφέρω κάτι; Μέχρι στιγμής από φίλους έχω ακούσει ότι υπάρχει κίνηση σε SAP/ NAV consultants/ developers και Data Analysts. Για να μάθεις SAP, θα πρέπει να βρεις δουλειά σε κάποια μεγάλη εταιρεία Πληροφορικής τύπου Intrasoft International, Unisystems κλπ. Ουσιαστικά σε κάποιον SAP Integrator δηλ μια και η συγκεκριμένη πλατφόρμα δε μαθαίνεται στο σπίτι. 1
geo1st487 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Για desktop εφαρμογές συμφωνώ αλλά δε μου αρέσει πολύ σαν ιδέα. Ίσως επειδή δε με βοηθάει να δώσω μια καλή απάντηση στο "πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια". Εγω που ασχολουμαι ως χομπιστας μονο με εφαρμογες windows σε c#, πρεπει να αρχισω να ανησυχω;
defacer Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Ως χομπίστας γιατί να ανησυχείς; Άσε που με C# υπάρχει και ολόκληρη ήπειρος web εφαρμογών με τις οποίες μπορεί κανείς να ασχοληθεί.
geo1st487 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Ως χομπίστας γιατί να ανησυχείς; Άσε που με C# υπάρχει και ολόκληρη ήπειρος web εφαρμογών με τις οποίες μπορεί κανείς να ασχοληθεί. Επειδη θελω να φανταζομαι τον εαυτο μου και μετα απο 5 χρονια να δημιουργω desktop εφαρμογες τις οποιες θελω να χρησιμοποιουν και αλλοι.
defacer Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δεν υπάρχει κανένα θέμα μ' αυτό (ειδικά τώρα που η MS τα έχει ανοίξει όλα και είμαστε στο δρόμο για μανίσιο cross-platform .NET). Απλά είναι κατά την άποψή μου άσχημη επιλογή για καριέρα.
zynif Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Πεθαίνει δηλαδή το desktop development (με εξαίρεση την ανάπτυξη βαριών εφαρμογών όπως πχ image/video editing , 3d modeling) ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα