Προς το περιεχόμενο

Lumia 730 ή 640 ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμίτες,

αν και χρήστης ανδροειδούς για πολλά χρόνια σκέφτηκα για το έτερον ήμισυ την πλατφόρμα της MS, αφού κατά γενική ομολογία στο χαμηλό budget τα τηλέφωνα με το λογισμικό της MS έχουν καλύτερο λόγο απόδοσης/τιμή.

Αυτά που μέχρι στιγμής μπορέσαμε να δούμε ζωντανά είναι τα 730 και 640, με το 730 να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω μεγέθους και πιο ευκρινούς οθόνης. Από την άλλη το 640 είναι νεότερο (με επιπτώσεις στην αναβαθμισημότητα; ) και θεωρητικά καλύτερη φωτογραφική, οπότε είμαστε σε δίλλημα...

Υπάρχει κάποιο άλλο καλύτερο από αυτά και αν όχι, ποιό πιστεύετε πως αξίζει περισσότερο;

Δημοσ.

Lumia 640,αν δε σε ενδιαφέρει και τόσο η μπροστινή κάμερα. Σε αυτά τα λεφτά οτιδήποτε άλλο εκτός από Lumia θα δεις ότι υστερεί σε φωτογραφίες σε σχέση με τα Lumia. Δε παίζουν ρόλο μόνο τα MP της κάμερα αλλά και οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούν σε αυτήν.

Δημοσ.

Προσωπικά επιλέγω 730 για ορισμένους λόγους. 

- NFC

- Ράδιο

- Οθόνη OLED με clearblack τεχνολογία 

- Ομορφότερο (οκ γούστα)

- 5 ΜΒ σελφοκάμερα και η κύρια κάμερα έχει φακούς zeis (δεν ξέρω αν το 640 έχει zeis φακούς αλλά αμφιβάλλω).

Προσωπικά θεωρώ ότι η οθόνη  και μόνο φτάνει για να κερδίσει το 730 τη διαμάχη αφού μιλάμε για ίδιο εσωτερικό hardware. Εχει όμως και άλλα υπέρ όπως βλέπεις και τιμολογιακά είναι κοντά οπότε...

• Like 2
Δημοσ.

Ημουν στο ιδιο διλημα πριν απο μερικες μερες. Τελικα για τους λογους που αναφερθηκαν πιο πανω διαλεξα το 730, δεν ξερω αν εκανα καλα και ουτε θα σου πω να κανεις το ιδιο αλλα θα σου πω οτι η OLED οθονη του ειναι οτι καλυτερο εχω δει εως τωρα στα μετριας και ισως και πιο ακριβης κατηγοριας.

Δημοσ.

Εγώ το έχω πει ότι η οθόνη του 730 βάζει κάτω πολλές ακριβότερες συσκευές που φέρουν 1080p ανάλυση. Πάντα όποτε τη βλέπω με εκπλήσει με την ποιότητα και ορατότητα της ακόμα και κάτω από ντάλα ήλιο. Σκέψου τα λέω αυτά σαν κάποιος που δεν πολυγουστάρει την ψευτιά των χρωμάτων των OLED/AMOLED οθονών (στο gaming εξαιρούνται) και προτιμάω LCD/IPS για ποιο ξεκούραστη χρήση και καλύτερη αίσθηση στο μάτι λόγο φυσικότερων χρωμάτων.

Και -μόνο- για την οθόνη θωρώ το 730 ανώτερη συσκευή από το 640. Τα υπόλοιπα υπέρ νομίζω είναι αρκετά για να προτιμήσει κάποιος να δώσει ένα εικοσάρι παραπάνω.    

Δημοσ.

Από αυτά που αναφέρετε μάλλον κλίνουμε προς το 730 αφού η διαφορά της τιμής είναι αμελητέα.

Δεν πιστεύετε όμως πως θα υστερεί:

α) ως παλαιότερο μοντέλο και

β) ως μοντέλο της πρώην ΝΟΚΙΑ

σε θέματα αναβαθμισημότητας ;

Γνωρίζουμε αν θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται τα μοντέλα της ΝΟΚΙΑ ;

Δημοσ.

Από αυτά που αναφέρετε μάλλον κλίνουμε προς το 730 αφού η διαφορά της τιμής είναι αμελητέα.

Δεν πιστεύετε όμως πως θα υστερεί:

α) ως παλαιότερο μοντέλο και

β) ως μοντέλο της πρώην ΝΟΚΙΑ

σε θέματα αναβαθμισημότητας ;

Γνωρίζουμε αν θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται τα μοντέλα της ΝΟΚΙΑ ;

Και τα δυο θα παρουν Windows 10 παντως αν αυτο φοβασαι.Η microsoft σου προσφερει  αναβαθμισεις για 36 μηνες.Τωρα το σεναριο που μπορει να παιξει ειναι οτι το 640 να παρει ενα GDR παραπανω μιας και εχουν μια διαφορα χρονου απο την στιγμη που κυκλοφορησαν αυτες οι δυο συσκευες.

Δημοσ.

εχω το 730 κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος (στο λεω ως feedback)

επισης ειναι ενα κλικ ανωτερο ως ποιοτητα κατασκευης απο τα ms

τελος εχει κ μετρητη βηματων

ως hardware (cpu κλπ) ειναι ιδια οποτε θα παρουν τις ιδιες αναβαθμισεις

Και τα δυο θα παρουν Windows 10 παντως αν αυτο φοβασαι.Η microsoft σου προσφερει  αναβαθμισεις για 36 μηνες.Τωρα το σεναριο που μπορει να παιξει ειναι οτι το 640 να παρει ενα GDR παραπανω μιας και εχουν μια διαφορα χρονου απο την στιγμη που κυκλοφορησαν αυτες οι δυο συσκευες.

επειδη η ms ειναι με το παλουκι στον κωλο θα παιρνουν αναβαθμισεις οσο σηκωνει το hardware τους,εδω το 520 θα δει windows 10,τι να λεμε τωρα

Δημοσ.

Πέρα από μία θήκη και μια προστασία οθόνης, χρειάζεται να αγοράσουμε και επιπλέον ακουστικά;

Αξίζουν καθόλου αυτά που έχει η συσκευασία;

Δημοσ.

Και θα ορκιζόμουν πως σε κάποιο unboxing video είχε ακουστικά... B)

Ανάλογα με τη χώρα αγοράς μπορεί να έχει η να μην έχει ακουστικά, φορτιστή κτλ κτλ... Εδώ ας πούμε που έχουμε ΦΠΑ μεγάλο, για να στο δώσει στην ίδια τιμή με την Γαλλία (λέμε τωρα) κάτι κόβει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...