billakos85 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Γειά χαρά,Πολύ πρόσφατα απέκτησα μια 50αρα LED (TOSHIBA 50L2456). Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, καθώς έχει πολύ καλή εικόνα και ευκρίνεια, ειδικά όταν παρακολουθώ ταινίες Bluray.Το πρόβλημα εντοπίζεται στα καθημερινά προγράμματα - ενώ έχει γίνει τόσος ντόρος για τα ψηφιακά κανάλια εδώ στην Ελλάδα, έχω διαπιστώσει πως η μετάδοση ξένων σειρών και ταινιών, δεν γίνεται ούτε στα 720p - . Η χαμηλότερη ανάλυση τους είναι προφανή σε αυτές τις ίντσες και με βάζει σε ένα μεγάλο δίλημμα. Μήπως θα έπρεπε να τη γυρίσω και να παω σε 40αρα ώστε να μην είναι τόσο αισθητή η μικρότερη ποιότητα προβολής ? Διαφορετικά, υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορώ να προσαρμόσω το format box σε μικρότερες διαστάσεις (ο Crystal Audio αποκωδικοποιητής που διαθέτω, σου επιτρέπει μόνο να αλλάξεις το ratio σε 4:3) ?Είναι πολύ εκνευριστικό τη στιγμή που κυκλοφορούν στην αγορά ακόμα και τηλεοράσεις 4K, να χρειάζεται να συμβιβαζόμαστε με μεταδόσεις μέτριας ανάλυσης.
Sheogorath Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δυνατότητα upscale δεν έχει? Αν καταλαβαίνω καλά με script προσθέτει και διορθώνει χρωματα και πίξελ, με σκοπό να ανέβει η ανάλυση. Σαν το Antialiasing...
billakos85 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Είναι 1080p LED και δεν έχει δυνατότητα Upscaling. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λυθεί το ζήτημα με κάποιο φίλτρο, αφού η εικόνα εξαπλώνεται για να καλύψει τις διαστάσεις των 50", και εκεί απλά βλέπεις τις ατέλειες της μέτριας ανάλυσης. Για αυτό τον λόγο θέλω να μπορώ τουλάχιστον να μικραίνω το παράθυρο προβολής για regular viewing.
graphist83 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Κατεβασε την ευκρινεια και ενεργοποιησε το dynamic contrast. Κατεβασε και χρωμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα