Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά συγγνώμη αλλά με έχετε μπερδέψει, άλλο λέει ο ένας άλλο ο άλλος, δε νομίζω να υπάρχει κουτί που να παίρνει psu στο κάτω μέρος και να μην έχει σίτα σε εκείνο το σημείο για τον αέρα, εγώ απλά νόμιζα ότι τον έδιωχνε τον αέρα και για αυτό έπρεπε ο ανεμιστήρας του να κοιτάει έξω από το κουτί.

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλά κουτιά υπάρχουν που δεν έχουν σίτα στην βάση και παίρνουν το psu κάτω.

Το δικό μου δεν έχει π.χ

pc-7fw_finel_01.jpg

Αν βάλεις το psu σε αυτό το κουτί να κοιτάει κάτω, δεν θα έχει headroom να τραβήξει αέρα και θα βράζει.

Το ίδιο ισχύει και για τα κουτιά που δεν έχουν σίτα στην οροφή.

Την πλειοψηφία αυτών δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

οκ κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ.

Πάντως εφόσον τραβάει αέρα τότε δε ξέρω κατά πόσο είναι καλό όταν είναι κάτω το τροφοδοτικό (και γυρισμένο προς τα κάτω ο ανεμιστήρας) γιατί όλο σκόνες θα τραβάει λογικά..

Δημοσ.

Και από μέσα σκόνες τραβάει. ;p

Εντάξει αν το έχεις στο πάτωμα πάντως, ναι, θα ρουφάει πολύ μπίχλα.

• Like 1
Δημοσ.

Ανακεφαλαιώνουμε, όποιο κουτί παίρνει κάτω το τροφοδοτικό και έχει τρύπες για να παίρνει αέρα, το τροφοδοτικό κοιτάει με την μεριά του ανεμιστήρα στις τρύπες, όποιο πάλι δεν έχει τρύπες κάτω, το τροφοδοτικό τοποθετείται με την μεριά του ανεμιστήρα να κοιτάει προς το εσωτερικό του κουτιού. Εγώ επέμενα πριν να μπαίνει το τροφοδοτικό και να κοιτάει προς τα έξω, γιατί θεωρούσα αυτονόητο στα λεγόμενά μου πως το κουτί που παίρνει κάτω το τροφοδοτικό έχει τρύπες. Εμένα το δικό μου κουτί παίρνει το τροφοδοτικό πάνω και δεν έχει τρύπες και το τροφοδοτικό κοιτάει προς το εσωτερικό του κουτιού. Και παρόλο που έχω ένα 80αρι φανάκι πίσω να βγάζει, ένα στο πλάι να βάζει και ένα 120αρι μπροστά να βάζει, ο αέρας που βγαίνει από το τροφοδοτικό είναι ζεστός, μιας και φεύγει η ζέστη από τα vrm και περνάει από το τροφοδοτικό έξω.

• Like 3
Δημοσ.

Το τροφοδοτικο μου το εχω πανω και ο ανεμιστηρας ειναι απο κατω δηλαδη απο την πλευρα του επεξεργαστη.Εκανα μια επανεγκατασταση της ψυκτρας αλλα τα ιδια.Λεω να τρεξω και κανενα αλλο προγραμμα εκτος απο το Speccy.Παντως σκεφτομαι να παρω μια aftermarket ψυκτρα,μαζι με παστα μπορω να διαθεσω μεχρι 30 ευρω.Εχετε να μου προτεινετε καποια?Το socket μου ειναι FM2(AMD A10-5800K).

Ποιο προγραμμα ειναι πιο αξιοπιστο,το CoreTemp,το HW Monitor ή το Speccy?

Δημοσ.

Και κατι αλλο θα ηθελα να ρωτησω:μου εχει φτασει θερμοκρασια μεχρι 92 βαθμους,υπαρχει περιπτωση να μου καει ο επεξεργαστης?

Δημοσ.

Πάστα άλλαξες στην ψήκτρα;

Δεν είναι εύκολο να καεί ο επεξεργαστής, έχει "άμυνες" και κάνει throttle ή κλείνει πριν καεί, αλλά μη παίζεις και με την τύχη σου.

Δημοσ.

Πάστα άλλαξες στην ψήκτρα;

Δεν είναι εύκολο να καεί ο επεξεργαστής, έχει "άμυνες" και κάνει throttle ή κλείνει πριν καεί, αλλά μη παίζεις και με την τύχη σου.

Εχω την εργοστασιακη ψυκτρα.Ηρθε με παστα.Εχεις να μου προτεινεις καποια καλη παστα?

Δημοσ.

Δεν μπορεί να επηρεάσει με κάποιο τρόπο το τροφοδοτικό τις θερμοκρασίες σου.

Κάποια ατσουμπαλιά έχεις κάνει και δεν πατάει καλά η ψήκτρα.

Βγάλτη τελείως, ανανέωσε και την πάστα της με την ευκαιρία, και ξαναβάλτη, 

Αγορασα αυτην εδω αλλα μου χτυπαει τις μνημες.Μαλλον θα την επιστρεψω.Παντως καθαρισα με καθαρο οινοπνευμα την επιφανεια του cpu και της ψυκτρας,εβαλα και απο την παστα που μου ηρθε με την aftermarket ψυκτρα,τα επανεγκατεστησα αλλα μου κανει τα ιδια.Εισαι σιγουρος οτι το τροφοδοτικο δεν σχετιζεται?

Πάρε την 212 evo ή την Themis. Κάπου εκεί είναι ;)

Αγορασα αυτην εδω αλλα μου χτυπαει τις μνημες,μαλλον θα την επιστρεψω.Ειναι λιγο ψιλες οι μνημες μου γαμωτο,εχουν ξερεις και αυτο το αεροδυναμικο.Η μητρικη μου εχει μονο δυο υποδοχες για μνημες αλλιως θα τις μετακινουσα.Λεω να παρω καποια πιο οικονομικη ψυκτρα μιας και δεν ενδιαφερομαι για overclocking και βαρια παιχνιδια.

Δημοσ.

Αγορασα αυτην εδω αλλα μου χτυπαει τις μνημες.Μαλλον θα την επιστρεψω.Παντως καθαρισα με καθαρο οινοπνευμα την επιφανεια του cpu και της ψυκτρας,εβαλα και απο την παστα που μου ηρθε με την aftermarket ψυκτρα,τα επανεγκατεστησα αλλα μου κανει τα ιδια.Εισαι σιγουρος οτι το τροφοδοτικο δεν σχετιζεται?

Φιλε μου εχεις ξαναβαλει στο παρελθον cpu cooler η ειναι η πρωτη σου φορα? Βγαλε μια φωτο του εσωτερικου του κουτιου σου να δουμε πως ειναι και τι εχεις κανει αλλα αν εισαι πρωταρης,χωρις παρεξηγηση,μαλλον δεν ξερεις να τοποθετεις την ψυκτρα του επεξεργαστη σωστα. Ουτε το τροφοδοτικο ,ουτε τιποτε αλλο σχετιζεται με την θερμοκρασια του επεξεργαστη εκτος και αν εχει κολλησει ιο και σου τρεχει τον επεξεργαστη στο φουλ.Τις ασχημες αυτες θερμοκρασιες τις εχεις και στο bios η μονο στα windows?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...