Προς το περιεχόμενο

πολιτικη κουζινα

thanasaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις είδα την ταινία.

[/b] Α Ρ Ι Σ Τ Η [/b] η μουσική! Αντηχεί ακόμη στο νου μου. Αδικήσανε την ταινία που δεν έβαλαν περισσότερη, ιδιαίτερα το βασικό θέμα.

Μπήκα με την ιδέα ότι ανάμεσα στα άλλα θα δω μια ταινία με... φαγητό.

Θα μπορούσε να εξελιχτει σε κλισέ του τύπου "Ηλίας Μαμαλάκης - Βέφα", ή σε κλισέ "Ελλάς Τουρκία συμμαχία" ή σε κλίσέ "ρετρό" ή "πολιτική κουζίνα" ή... κλπ.

Η ταινία επίτηδες ισορρόπησε τις γεύσεις, ευτυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ άγευστο. Κατά τη γνώμη μου φανερώνει την αμηχανία που έχουμε όταν όσοι είμαστε από 30 και κάτω (το Πολυτεχνείο ήδη συμπλήρωσε 30 χρόνια) αντικρύζουμε τα προγενέστερα χρόνια και δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα πάθη εκείνων των χρόνων.

Πιστεύουμε ότι όλα γίνονταν και γίνονται για την καρέκλα και την κουτάλα, αλλά απλώς παλιά υπήρχαν και πολλοί αφελείς - που πίστευαν και σε ιδεολογίες - ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο κυνικοί και "βαρεμένοι".

Έτσι όπως οι βρεφικές αναμνήσεις είναι οι βαθιές αναμνήσεις οσμών και γεύσεων, το παρελθόν γίνεται κι αυτό κομμάτι μιας γευστικής ανάμνησης. Ένας βαθύς δεσμός.

Θυμάστε πώς παρουσιάζονται τα πράγματα; Ε στην πραγματικότητα, έρχονταν σπίτι σου, σε έπερναν με χειροπέδες, σε πήγαιναν στο τμήμα να υπογράψεις ένα λευκό χαρτί και μετά σε πήγαιναν πίσω στο σπίτι να μαζέψεις μια βαλίτσα ρούχα για να σε διώξουν.

Το ζήτημα ήταν τι γινόταν με αυτούς τους ανθρώπους όταν έφθαναν στην Ελλάδα; Στην ταινία ακούστηκε το παράπονο του "Τουρκόσπορου"...

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν καταλαβες τι εννοουσα. οτιδηποτε ειναι ευπεπτο, "πιασαρικο" και χωρις ουσιαστικο νοημα το θεωρω ψευδοκουλτουρα, για τον ιδιο λογο που θεωρω ψευδοτεχνη το 90% της μετα μοντερνας ποπ αρτ.

Δυστυχώς είμαι ένα θύμα αυτής της εύπεπτης, πιασάρικιας και χωρίς ουσιαστικού νοήματος ψευδοκουλτούρας. Κάνω μια έκκληση να με διαφωτίσει (ει δυνατόν με μικρό κόστος) κάποιος στην γεμάτη νόημα, δυσπρόσιτη και δύσπεπτη μα πέρα για πέρα αληθινή κουλτούρα. Δεν ειρωνεύομαι. Η ζωή μου είναι όντως πεζή

Δημοσ.

δυσπρόσιτη και δύσπεπτη μα πέρα για πέρα αληθινή κουλτούρα.

ουτε δυσπεπτη ουτε δυσπροσιτη, απλα οχι διαφημιστικη.

δες το Run και την μπλε ταινια, το σαλο και το πλατουν, το κουρδιστο πορτοκαλι και το οδυσσεια 2001.

αυτα ειναι ταινιες που εχουν τις ριζες τους στην τεχνη, τον ανθρωπισμο τις επιστιμες την ηθικη. Δεν ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ για κατι τετοιο οπως για παραδειγμα το δακρυβρεχτο city of angels.

Δημοσ.

Μάλλον εννοείς το RAN του Kurosawa.

Δεν θυμάμαι αν και ποιες από αυτές έχω δει. Μάλλον καμία. (Ίσως το RAN ?? Είναι αυτό με τον πατέρα και τα παιδιά; )

Δεν ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ για κατι τετοιο οπως για παραδειγμα το δακρυβρεχτο city of angels.

Το δακρύβρεχτο city of angels δεν νομίζω ότι υποκρίνεται ούτε στηρίζεται σε ηθική, επιστήμες, τέχνη ή πολιτισμό. Απλά διηγείται μια φανταστική και ψεύτικη ιστορία. Ούτε είναι ανήθικο.

Άλλο το να είμαι θύμα μιας υποκουλτούρας, άλλο το να είμαι αφελής. Το 2ο ίσως φέρνει το 1ο αλλά όχι το ανάποδο. Τι το κακό έχει το city of angels; Επειδή κάποιοι πιστεύουν στους αγγέλους και κάποιος έκανε ταινία (= παραμύθι) με βάση αυτό;

Και η Κοκκινοσκουφίτσα συναρπάζει τους 6χρονους, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει η έκφραση "ο κακός ο λύκος", αλλά ένας ενήλικας δε "μασά" με το παραμύθι!

Αλλά γυρνώ στο topic. Τι είδους υποκρισία έχει η "Πολίτικη Κουζίνα";

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά είδα την ταινία σήμερα, τη θεωρώ κατπληκτική, μίλησε μέσα μου..... :shock: Τι να σας πω, γούστα είναι αυτά...εγώ τη θεωρώ από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει...χωρίς να είμαι εξαιρετικά cinefil......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...