Giorgos65ert Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) <p>Γεια σας παιδιά έχω ένα προβληματάκι με την javascript, έχω ένα prompt για να εισαγάγει ο χρήστης δεδομένα και μετά να τα εμφανίσει , εγώ έχω πρόβλημα στο όταν ο χρήστης φέρει πίσω Null.</p><br><br> <p> </p><br><br> <p>code:</p><br><br> <pre class="_prettyXprint"><br><br> var text = prompt("Type Your text");<br><br> if(text == null)return text = "";<br><br> ....<br><br> .....<br><br> .......</pre><br><br> <p><u>Ευχάριστο.</u></p><br><br> <p> </p><br><br> <p>edit: (SyntaxError: return not in function) αυτό μου έβγαλε όταν έψαξα για το πρόβλημα.</p> Επεξ/σία 26 Απριλίου 2015 από Giorgos65ert
fatmike Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Αν έχω καταλάβει τι θες, γιατί για κάποιο λόγο υπάρχει πολύ html μπλεγμένη στο μήνυμα σου. 1: if(!text) { text=""; } return text; 2: if(text==="") { text=""; } return text;
Giorgos65ert Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Αν έχω καταλάβει τι θες, γιατί για κάποιο λόγο υπάρχει πολύ html μπλεγμένη στο μήνυμα σου. 1: if(!text) { text=""; } return text; 2: if(text==="") { text=""; } return text; όχι δεν ξερό έκανα edit με το phone γιατί καταλαθος έγραψα promt αντί για prompt και τα έβγαλε όλα έτσι ο_0 τελικά δεν το σκεφτικά να βάλω ( === ) ευχαριστώ διορθώθηκε το πρόβλημα.
alou Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Περίεργο πάντως γιατί το πρόβλημα δεν ήταν στο τσεκάρισμα της τιμής αλλά στη δήλωση: if(text == null)return text = ""; που αν αυτό που έψαχνες ήταν να επιστρέψεις κενό string αν έπαιρνες null θα αρκούσε return ""; Με την ευκαιρία επειδή είναι πάντα μπερδεμένη η διαδικασία τέτοιων συγκρίσεων, το null, όπως και το undefined, είναι objects και η σύγκριση με διπλή ισότητα, τα κάνει toString και μετά τα συγκρίνει με την άλλη μεριά var a = null; var b = undefined; typeof(a); //object toString(a); //[object Undefined] typeof(; //object toString(; //[object Undefined] //Χρήσιμο: !b //true !a //true H τριπλή ισότητα (strict comparison), συγκρίνει type και κατά περίπτωση διάφορα πράγματα, ανάλογα το είδος. Όταν συγκρίνεις object, συγκρίνεται η αναφορά στο ίδιο object a == b //true a === b //false //antistoixaQ: null == undefined //true null === undefined //false όταν όμως αναφέρεται στο ίδιο αντικείμενο, ισχύει a = c; a === c; //true οφ τόπικ αλλά χρήσιμο να το ακούει πολλές φορές όποιος δεν το έχει εμπεδώσει
defacer Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Ρε παιδιά, "return not in function" λέει το μήνυμα. Τι άλλο να πει δηλαδή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα