Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να μαντέψω πως όλο αυτό αφορά PC και ότι κανείς για μια ακόμα φορά δεν δίνει μία για το ps3?

Sent from my iPhone using Insomnia

Προφανώς.Ούτε η sony δεν ασχολείται με ps3.

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο θέμα αυτό και συμφωνώ και διαφωνώ.. τι εννοώ:

Συμφωνώ ότι κάποιος θα έχει κίνητρο να φτιάξει ποιοτικότερα mods και να τα υποστηρίξει παραπάνω όταν κερδίζει κάτι.. αλλά όχι να τα χρεώνει περισσότερο από 0,20-0,50 το καθένα... Βλέπω mods που κοστίζουν 5 και 10 ευρώ.. έλεος... Και προσοχή, όταν λέω 0,20-0,50 μιλάω για τα κορυφαία mods, όχι για τη σαβούρα...

Διαφωνώ με τον Gabe που λέει ότι οι modders μπορούν να το κάνουν επάγγελμα, αν κάποιος έχει τα skills ας βρει δουλειά ως level designer...

Τέλος, διαφωνώ κάθετα με τα ποσοστά των εταιρειών. Η Valve θα έπρεπε να παίρνει max ένα 10% επειδή προσφέρει το workshop της και η Bethesda τίποτα. Αμφιβάλλω αν το παιχνίδι της θα είχε κάνει τόσες πολλές πωλήσεις αν δεν υπήρχε το modding.....

• Like 6
Δημοσ.

Ναι μωρέ,ας πιάσουμε συζήτηση τώρα ,να τους βγάλουμε και ποσοστά.Πόσο θεωρεί καθείς δίκαιο να παίρνουν.

Δεν είναι σημαντικό το ίδιο το θέμα,το ζήτημα είναι πόσα θα βγάζουν από αυτό.

Δημοσ.

Μα ναι.. σίγουρα μετράνε τα ποσοστά..

Και σίγουρα αν ένας modder κερδίζει έστω και 1 cent από τη δουλειά του είναι υποχρεωμένος να κάνει updates και να τη στηρίζει.. Πόσα καλά mods έχουν αφεθεί στη μοίρα τους?

Και εδώ έρχονται τα ποσοστά.. Αν Valve και Bethesda παίρνουν το 75%, πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο. τότε ο modder που θέλει να σου δώσει κάτι με 0,25, στο χρεώνει αυτόματα 1 ευρώ...

Δημοσ.
Συμφωνώ ότι κάποιος θα έχει κίνητρο να φτιάξει ποιοτικότερα mods και να τα υποστηρίξει παραπάνω όταν κερδίζει κάτι.. αλλά όχι να τα χρεώνει περισσότερο από 0,20-0,50 το καθένα... Βλέπω mods που κοστίζουν 5 και 10 ευρώ.. έλεος... Και προσοχή, όταν λέω 0,20-0,50 μιλάω για τα κορυφαία mods, όχι για τη σαβούρα...

ναι, ας πληρωσουμε 5ε για τον φραπε που θα πιουμε στην καφετερια, που τους παιρνει καμια 30s να τον φτιαξουν με υλικα που δεν στοιχιζουν πανω απο μερικα cents, ενω για ενα κορυφαιο mod που απαιτει φαντασια,τεχνικες ικανοτητες και αρκετο χρονο για να υλοποιηθει, να μην του δωσουμε πανω 

απο 50cents. neogreek logic.

• Like 6
Δημοσ.

Ναι μεγάλε... μια χαρά είναι 50cents...γιατί?

Δε θα πουλήσει 1 μόνο.

Εδώ game devs και βάζουν τα παιχνίδια τους σε bundles όπως το Humble Bundle με κέρδος λιγότερο από 50 λεπτά στο κάθε bundle που πωλείται. Να πάρει παραπάνω ο modder?

Επίσης.. το δικό μου post σε πείραξε που λέω για 0.50 ε? 

Πήγαινε διάβασε τις αντιδράσεις του community, όπου το 90% παγκοσμίως συνεχίζει να το ζητάει τζάμπα...

Τουλάχιστον συμφωνούμε στο ότι το καλό πρέπει να πληρώνεται.

Edit: Επίσης εδώ μιλάμε για το Skyrim... Αν θες να βάλεις 20 mods και το καθένα κοστίζει 5 ευρώ.. Ε, υπάρχει ένα θεματάκι..

• Like 1
Δημοσ.

Και επιμένω,το πρόβλημα δεν είναι πως θέλουν να αμείβονται οι εταιρείες,το ζήτημα είναι τι θα παίρνουν..

Άδικος φόρος ο ενφια,αλλά ας ασχοληθούμε με πόσο θα πρέπει να παίρνει το κράτος ,ο δανειστής και ο Μπόμπολας.

Μην δούμε πως θα τον καταργήσουμε.

Εγώ που είμαι κλασσική elderscrollικιά,λέω 12,356 η valve που κάνει το μεσάζοντα, 49,56487 αυτός που το έφτιαξε ,και 35,69854 η bethesda,γιατί έτσι γουστάρω.Ραγιάς μια ζώη.

Και τα υπόλοιπα στο χαμόγελο του παιδιού,για να έχουμε και κοινωνικό πρόσωπο.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις...

Γιατί να πληρώνεις για mods?

Πληρώνεις γιατί μετά μπορείς να απαιτήσεις  υποστήριξη, updates και συμβατότητα.. Και για να ανταμείψεις κάποιον ο οποίος έφαγε την ώρα και το ταλέντο του για να βελτιώσει τη δική σου εμπειρία στο παιχνίδι.

Σκέψου ότι εδώ πληρώνουν για skins σε όπλα στο CS.. δεν αξίζουν μερικά cents κάποια κορυφαία mods?

Οι ίδιοι οι modders δηλώνουν απογοητευμένοι γιατί το κουμπάκι donate δεν έχει κανείς σχεδόν το φιλότιμο να το πατήσει..

• Like 1
Δημοσ.

Είναι προφανές πως δεν καταλαβαίνεις και πολλά,John Snow.

Το όλο θέμα ανοίγει έναν ασκό,με καθόλου ευχάριστες εξελίξεις για τους gamers,και τους modders,

Δημοσ.

Νομίζω ότι μόλις δημιουργήθηκε μια ευκαιρία για να μπει ένας νέος παίχτης στην αγορά με πιο φιλελεύθερες ιδέες και λιγότερη απληστία ίσως να κερδίσει μέρος της πίτας του steam.

Δημοσ.

Είναι προφανές πως δεν καταλαβαίνεις και πολλά,John Snow.

Το όλο θέμα ανοίγει έναν ασκό,με καθόλου ευχάριστες εξελίξεις για τους gamers,και τους modders,

Δεν ξέρω σε ποιον αναφερόσουν αλλά επειδή εγώ όντως είμαι λίγο αργόστροφος και δεν τα πιάνω εύκολα για εξήγησέ μου να καταλάβω και εγώ..

pay-to-win/pay-to-unlock/day1 dlc's? Digital παιχνίδια που κοστίζουν πιο πολύ από τα retail? Υπάρχουν ήδη.

Κοσμητικά αντικείμενα επί πληρωμή που δεν προσφέρουν κάποια ουσιαστική αλλαγή? Υπάρχουν ήδη.

Τι άλλο?

• Like 1
Δημοσ.

Τα mods κατ' εμέ μπορούν να συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό σε ένα portfolio ενός εν δυνάμει σχεδιαστή/προγραμματιστή. Η πραγματική μαγκιά θα ήταν η πληρωμή να ήταν καθαρά προαιρετική ή έστω να έπαιζε σε πραγματικά μικρά επίπεδα (σίγουρα μικρότερα του ευρώ/δολαρίου). Η Valve να έπαιρνε κάτι ελάχιστο, το ίδιο και ο developer και το μεγαλύτερο μέρος να έμενε στον δημιουργό (μια αναλογία 20/20/60 π.χ.). Καθώς τα χρήματα θα ήταν σε κάθε περίπτωση λίγα, εκείνος δεν θα μπορούσε να γίνει πλούσιος (εκτός κι αν μιλάμε για περιπτώσεις τύπου DayZ) όμως δεν θα είχαμε το φαινόμενο του "milking" που έχουμε τώρα. Οψόμεθα...

• Like 1
Δημοσ.

Η Valve γνωρίζει καλύτερα απ' όλους ότι κάποιες από τις παιχνιδάρες της (Counterstrike, Portal) ξεκίνησαν σαν mods. Από 'κεί και μετά η στάση μου για το θέμα είναι ουδέτερη, όποιος δεν γουστάρει να πληρώνει για mods ή απλά δεν έχει τα χρήματα ας μην το κάνει, ε δε χάλασε κι ο κόσμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...