Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.Σήμερα παρατήρησα ό,τι το pc μου έχει θέμα και τρέχει με πολύ χαμηλά fps στα περισσότερα παιχνίδια.Το είχα δει και παλιότερα αλλά δεν είχα δώσει και πολύ σημασία.

Λοιπόν τα specs μου σας τα δίνω από κάτω.Σίγουρα δεν είναι και από τα πιο δυνατά pc εκεί έξω αλλά θεωρώ τρελό να μην μπορεί να παίξει παιχνίδια όπως το L.A Noir, Lego Hobbit και Injustice με πάνω από 30 fps στα medium settings.Κάτι θα παίζει.Παρατήρησα επίσης με ένα πρόγραμμα ότι γίνεται χαμηλή κατανάλωση της gpu (20-60 % ).Έκανα scan για ιούς τίποτα.Έχω τους τελευταίους drivers.

Επίσης χωρίς να κάνω τίποτα χρησιμοποιούνται τα 4 gb της ram από τα 7 διαθέσιμα.

post-251000-0-68518500-1430053579_thumb.png

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, όσο αφορά τη μνήμη ραμ, σου δείχνει τόσο, καθώς  τα 3gb τα παίρνει η gpu. Αποκλειστική μνήμη έχει 1gb, total 4gb, λογικό.

Το LA Noir δεν το λες και ελαφρύ παιχνίδι, αλλά γενικά, ναι θα έπρεπε να παίζεις καπου στα 40-45 με medium settings.  Η χαμηλή κατανάλωση σημαίνει συνήθως μπουκάλι, αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτή η περίπτωση.

Σε τι ανάλυση παίζεις;

Δημοσ.

Το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή πάστας στον επεξεργαστή.Δεν γίνεται να τρέχω το gta στα high με 40 fps τώρα και να έτρεχα το l.a noir τότε με 10 fps  :-D  :-D (όχι οτι το l.a δεν ήταν σκατά port). Μπουκάλι πρέπει να ήταν... 

Btw το έτρεχα σε 1920 x 1080.

Δημοσ.

Καλά, το μπουκάλι δεν είναι θέμα θερμοαγώγιμης πάστας, αλλά αδυναμίας της cpu να "τρέξει" την κάρτα γραφικών. 

Ίσως δεν ήταν αυτό το πρόβλημα σου , αλλά τελικά πρόβλημα θερμοκρασίας.

• Like 1
Δημοσ.

Τι ειναι το μπκουκάλι??

Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω οτι είναι κάτι που παθαίνει η cpu όταν είναι αδύναμη και έχει να σηκώσει δυνατότερη gpu.Επειδή όμως έγραψα δεν είμαι ειδικός ας με διορθώσει κάποιος..  :-D

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το λεγόμενο bottleneck είναι το φαινόμενο όπου ένα εξάρτημα του η/υ αδυνατεί να συμβαδίσει με ένα άλλο όσο αφορά την απόδοση.

Έστω ότι έχεις ένα λάστιχο το οποίο ονομάζεις GPU και μέσα του κυλάει άφθονο νερό με πίεση.
Αν κάποια στιγμή πιέσουμε το λάστιχο σε ένα σημείο του (το σημείο το ονομάζουμε CPU) τότε το νερό θα "δυσκολευτεί" να περάσει.

Αυτή η πίεση της CPU παρομοιάζεται με τον λαιμό ενός μπουκαλιού (bottle+neck).

Δημοσ.

Το λεγόμενο bottleneck είναι το φαινόμενο όπου ένα εξάρτημα του η/υ αδυνατεί να συμβαδίσει με ένα άλλο όσο αφορά την απόδοση.

Αυτό είναι σωστό,το υπόλοιπο είναι απλά ένα παράδειγμα για ένα είδος bottleneck,αφού και η gpu μπορεί να κόβει τον επεξεργαστή και ακόμα και ο ένας πυρήνας μπορεί να «ρίχνει μπουκάλι» σε έναν άλλο,όπως π.χ. τα Module των amd όπου οι Integer μονάδες ρίχνουν μπουκάλι στην fpu ή και στους Intel όπου βλέπουμε τους hyperthread πυρήνες να κόβουν ταχύτητα κάποιες φορές αντί να προσθέτουν.
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό είναι σωστό,το υπόλοιπο είναι απλά ένα παράδειγμα για ένα είδος bottleneck,αφού και η gpu μπορεί να κόβει τον επεξεργαστή και ακόμα και ο ένας πυρήνας μπορεί να «ρίχνει μπουκάλι» σε έναν άλλο,όπως π.χ. τα Module των amd όπου οι Integer μονάδες ρίχνουν μπουκάλι στην fpu ή και στους Intel όπου βλέπουμε τους hyperthread πυρήνες να κόβουν ταχύτητα κάποιες φορές αντί να προσθέτουν.

Βεβαίως και ήταν παράδειγμα.

To "go to" παράδειγμα για κάποιον που θέλει να εξηγήσει τι σημαίνει bottleneck.

Δημοσ.

Ειχα ένα παλιό επεξεργαστη+ραμ+cpu+καρτα γραφικών.

Αλλαξα επεγεργαστη μνημες και μητρικη πριν τα αλλάξω έπαιζα πχ με 60 fps μετά την αλλαγή έπαιζα στα 200 με την ίδια κάρτα,οπότε τώρα η κάρτα μου δουλευει στο 100% ενω πρίν όχι με το μειονέκτημα οτι τώρα μπορεί και να κρασάρει η κάρτα,η ορισμένες φορές να φρεεζάει αυτό οφείλετε σε αυτό το φαινόμενο?

Δηλαδή πρίν μπορεί να έπαιζα με λιγότερα φπς αλλά δέ κάσαρε ποτέ γιατί η κάρτα μου υπολειτουργούσε ενώ τώρα κρασάρει γιατί ζωρίζετε περισοτερο στην ουσία??

επίζω να καταλάβατε τι ενοώ/

Δημοσ.

Kαπου τα έχεις μπλέξει απο τα 60 fps sta 200 με επεξεργαστη μητρική ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ουτε απο 60-100 δεν προκειται να δεις ουτε καν 80 με την ιδια gpu, αν η cpu σου ηταν τοσο αδυναμη π.χ. ΟΣΟ ποιο ακραίο γίνεται [email protected] σε μητρικη με pci-x θύρα και nvidia txx 680, σε πιχνίδια crysis 3 p.x. αν ξεκινούσε δεν θα ειχεσ πάνω απο 20 fps με σπασίματα, πρόσεξε τι ποστάρεισ για ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ

Δημοσ.

Kαπου τα έχεις μπλέξει απο τα 60 fps sta 200 με επεξεργαστη μητρική ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ουτε απο 60-100 δεν προκειται να δεις ουτε καν 80 με την ιδια gpu, αν η cpu σου ηταν τοσο αδυναμη π.χ. ΟΣΟ ποιο ακραίο γίνεται [email protected] σε μητρικη με pci-x θύρα και nvidia txx 680, σε πιχνίδια crysis 3 p.x. αν ξεκινούσε δεν θα ειχεσ πάνω απο 20 fps με σπασίματα, πρόσεξε τι ποστάρεισ για ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ

Οπα αραξε,καταρχάς γιατι απαντάς σε ένα ερώτημα λέγοντας πράγματα άσχετα με το ερώτημα απλά για να το παίξεις εξυπνος,αν γνωρίζεις κάτι σχετικό με αυτό που ρώτησα εγώ η γενικά οποιοσδήποτε απαντάς αλιώς τι να σου πώ..Εχω χωρτάσει τέτοιου είδους μηνυματα απο διάφορους εξυπνάκιδες,Δεν με απασχολεί να ξεκινήσω κάποια διαμάχη μαζί σου για να αποδίξω αυτό που έχω δεί με τα ίδια μου τα μάτια πιστευε αυτο που πιστευεις και ποσταρέτο σε κάποιο ανάλογο πόστ εγώ άλο ρώτησα και παρακαλώ να μου απαντήσει κάποιος επι της ουσίας.

Και σε πληροφορώ οτι οσα είπα μπορεί να υπερβαλα λιγάκα αλλά ξαναλέω δέν είναι αυτο το θέμα μας,παρόλα αυτά οσα είπα υσχίουν στο έπακρο.Δοκιμασμένο σε πολλά pc και όχι σε ένα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ειχα ένα παλιό επεξεργαστη+ραμ+cpu+καρτα γραφικών.

Αλλαξα επεγεργαστη μνημες και μητρικη πριν τα αλλάξω έπαιζα πχ με 60 fps μετά την αλλαγή έπαιζα στα 200 με την ίδια κάρτα,οπότε τώρα η κάρτα μου δουλευει στο 100% ενω πρίν όχι με το μειονέκτημα οτι τώρα μπορεί και να κρασάρει η κάρτα,η ορισμένες φορές να φρεεζάει αυτό οφείλετε σε αυτό το φαινόμενο?

Δηλαδή πρίν μπορεί να έπαιζα με λιγότερα φπς αλλά δέ κάσαρε ποτέ γιατί η κάρτα μου υπολειτουργούσε ενώ τώρα κρασάρει γιατί ζωρίζετε περισοτερο στην ουσία??

επίζω να καταλάβατε τι ενοώ/

Πολλά μπορεί να σου δημιουργούν αυτό το φαινόμενο, καθώς ουσιαστικά προχώρησες σε ολική αναβάθμιση επι της ουσίας. 

Άνοιξε ενα καινούργιο θέμα με περισσότερες πληροφορίες να σε βοηθήσουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...