Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Χωρίς να παίρνω τη μια ή την άλλη πλευρά για το θέμα της αυτοδικίας, ποια είναι η λύση που θα φέρει αποτέλεσμα ΠΡΙΝ πεθάνουμε από γερατειά? Πόσο ακόμα θα κάνει τον μλκ ένας και θα ανέχεται την όλη αυτή φαση ειδικά αν είναι πχ αμεα? Οι προτάσεις που θα φέρουν "σύντομα" τη λύση είναι το θέμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Και τη γιαγια μου δε μπορουσα να τη βγαζω με το καροτσακι στο πεζοδρομιο ειτε γιατι ειχε μηχανες ειτε δεντρα σε μια σταλια πεζοδρομιακι ειτε γιατι καποιος το χε καβαλησει κλπ ποτε δεν εκανα κατι... Και το γκαραζ μου το χουν κλεισει , και εχω παρκαρει κι εχει μπει αλλος με διπλοπαραρκαρισμα και τον περιμενα ενα τεταρτο για να φυγω και διαφορα αλλα.. Ουτε εμενα μ αρεσει να κανω τον μαλακα αλλα δε θελω να περασω στην "αλλη πλευρα" γιατι τοτε νιωθω οτι εξισωνομαι μ εκεινον. Προσωπικες αποψεις.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Οκ, μην εξισωθείς και άσε την γιαγιά σου (και την κάθε γιαγιά) στο σπίτι μέχρι να βγει για μια τελευταία βόλτα (μην το πάρεις ότι σε κοροϊδεύω ή στην λέω. απλά παίρνω αφορμή από τα λεγόμενά σου για να καταθέσω τη σκέψη μου). Το ξέρεις ότι πολλές φορές ξένοι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από το πόσα λίγα ΑΜΕΑ έχουμε στην Ελλάδα; Το λένε γιατί βλέπουν ελάχιστους στους δρόμους και υποθέτουν (ειδικά με τον καιρό που έχουμε) ότι δεν υπάρχουν άλλοι αλλιώς θα τους έβλεπαν. Που να ήξεραν ότι τους έχουμε άτυπα κλεισμένους σε "ντουλάπες" Και μάλιστα, ενώ σαν λαός δεν είμαστε και ιδιαίτερα ήσυχοι και δεκτικοί (μια χαρά πουλάμε μούρη και φασαρία στον υπάλληλο πχ του supermarket αν καθυστερήσει λίγο το μηχανάκι των καρτών, που δεν φταίει αυτός) σε άλλες περίπτωσεις, απείρως σημαντικότερες, το κάνουμε γαργάρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Τεράστια διαφορά του να βγάζεις βόλτα τη γιαγιά σου με το να είσαι στη θέση της. Αν πχ έχεις φάει 10-20 χρόνια στη μάπα αυτή την κατάσταση ενώ είσαι σε καροτσάκι και έλεγες τα ίδια, ο Ιώβ δεν θα έπιανε μία μπροστά σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Ακριβώς εκεί βρίσκεται το θέμα με τους περισσότερους ανθρώπους φίλε ThReSh. Δεν έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση/ανάγκη κι έτσι απλά λένε για το πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα ή το πως θα ήταν σωστό να αντιμετωπιστούν. Προσωπικά, αν και μένω σε αρκετά καλή περιοχή της Αθήνας με πολλά φαρδιά πεζοδρόμια, είναι πρακτικά αδύνατο να περπατήσω δύο συνεχόμενα τετράγωνα πάνω στο πεζοδρόμιο χωρίς να χρειαστεί να κατέβω στο δρόμο γιατί κάποιος (πολλοί) θεωρούν λογικό να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο, όχι μόνο παράλληλα (που άντε να το δεχτώ για να μην φανώ εκτός πραγματικότητας αλλά και γιατί είναι σε όλους μας γνωστό το πρόβλημα του παρκαρίσματος) αλλά κάθετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Εφερα κ αλλα παραδειγματα ρε παιδια αλλωστε αρχικα δε μιλησαμε για αμεα... Αν ο χ θεωρει σωστο να κανει ζημια στον ψ , τι να πω ας τη κανει. Αλλα αν ολοι οσοι αγανακτουσαμε (υπο οποιαδηποτε αφορμη) παιρναμε τη κατασταση στα χερια μας, τοτε θα ζουσαμε σε ζουγκλα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Εφερα κ αλλα παραδειγματα ρε παιδια αλλωστε αρχικα δε μιλησαμε για αμεα... Αν ο χ θεωρει σωστο να κανει ζημια στον ψ , τι να πω ας τη κανει. Αλλα αν ολοι οσοι αγανακτουσαμε (υπο οποιαδηποτε αφορμη) παιρναμε τη κατασταση στα χερια μας, τοτε θα ζουσαμε σε ζουγκλα.... Πάντως ενημερωτικά, οι άνθρωποι με τα όποια κινητικά προβλήματα (ηλικίας, αναπηρίας, κλπ) ζούνε ήδη στη ζούγκλα. Στη ζούγκλα που δημιουργήσαμε (ή επιτρέψαμε να δημιουργηθεί) εμείς οι υπόλοιποι. Και το θέμα δεν είναι μόνο το να κάνεις ζημιά. Αν μου πεις ότι έχεις καλέσεις έστω και μία φορά τροχαία/δήμο/κλπ για κάποιον που παρανόμησε μα αυτό τον τρόπο, τότε σταματάμε εδώ. Έκανες κάτι από αυτά που σου αναλογούν για να το παλέψεις, με πολιτισμένο τρόπο. Ο οποίος ίσως να δίδαξε και τον παρανομούντα αλλά και άλλους πιο εκδικητικούς τύπους και να τους έδειξε ότι με ήπιες μεθόδους γίνεται δουλειά. Αν όμως "δεν"....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δεν έχεις φτάσει να την πάρεις στα χέρια σου γιατί δεν σε επηρεάζει ιδιαίτερα... Αν ήσουν σε καροτσάκι, είχες φάει πόσες δεκαετίες σε αυτή τη φάση κι ο άλλος σου πρότεινε λύση με βάθος χρόνου 30ετίας στην καλύτερη, να δω πόσο θα άντεχες Ποια η πρόταση σου όμως για αυτή την κατάσταση? Παιδεία και νομική όδος και σε 40-50 χρόνια θα καταφέρουμε να δούμε αποτέλεσμα αν ζούμε ακόμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Η παιδεία είναι η πιο σωστή λύση για όλα (από οδηγική συμπεριφορά μέχρι φοροδιαφυγή). Έχει όμως το μειονέκτημα ότι για να λειτουργήσει χρειάζεται τον ελάχιστο χρόνο της μιας γενιάς. Στο μεταξύ οι προηγούμενες γενιές αυτής, θα μάθουν the hard way. Με "κατραπακιές" που, ιδανικά θα έρχονται από το οργανωμένο κράτος με "νουθεσίες" του στυλ πρόστιμο, κλπ, ή με...άλλους τρόπους. Βέβαια μάλλον το παρατράβηξα κι εγώ off topic αφού ο τίτλος και το αρχικό post αναφέρεται σε επικίνδυνη οδήγηση κι εγώ επικεντρώθηκα στο γαϊδουρινό παρκάρισμα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xpera_x Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 λοιπόν είμαι φανατικός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των πεζών αλλά αυτό δε με εμποδίζει να έχω λογική θεωρώ δε προσβλητικό το να χρειάζεται κάποιος να μου χρεώσει πως ίσως επηρεάζεται η στάση για λόγους αρχής αναλόγως των βιωμάτων η απάντηση στην έλλειψη αστυνόμευσης είναι η αστυνόμευση και ο μόνος τρόπος να απαιτήσει ο πολίτης την αστυνόμευση και τη νομιμότητα είναι η άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων κοινωνία είμαστε και ο καθένας είναι ατομικά υπεύθυνος έναντι αυτής αν είναι να αναλογιστούμε πόσα μπορεί να ενοχλούν τον διπλανό σε βαθμό να φτάσει στην αυτοδικία χαθήκαμε αλήθεια πόσες φορές αναρωτηθήκατε αν ο ποδηλάτης δεν έχει ποδηλατόδρομους ή ο επιβάτης κοινόχρηστο μεταφορικό μέσο και αν θα αρκούσε αυτό για να φτάσει στην αυτοδικία; τα όρια της ανεκτικότητας είναι σχετικά για τον καθένα η συντεταγμένη άσκηση των δικαιωμάτων είναι απόλυτη και συγκεκριμένη ακόμα και απέναντι σε αντικοινωνικές συμπεριφορές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Εμενα μου τη δινουν αυτοι που πανε και μπαινουν απο διπλα μπροστα σου στο φαναρι να στριψουν πρωτοι για να μη περιμενουν Μου εχει τυχει να δω ανθρωπο(?) να πηγαινει διπλη σειρα ενω υπαρχει μονο 1 αυτοκινητο στο φαναρι Πραγματικα αυτοι πρεπει να πληρωνουν 2000 προστιμο αυτους τους κλεινω για να πεσουν πανω στο πεζοδρομιο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Και τη γιαγια μου δε μπορουσα να τη βγαζω με το καροτσακι στο πεζοδρομιο ειτε γιατι ειχε μηχανες ειτε δεντρα σε μια σταλια πεζοδρομιακι ειτε γιατι καποιος το χε καβαλησει κλπ ποτε δεν εκανα κατι... Αν τυχόν η γιαγιά σου όμως ήταν ασυνόδευτη και αναγκαζόταν να κατέβει στο δρόμο με το καροτσάκι γιατί η μηχανή της έκλεινε το δρόμο, μάλλον θα έκανες. Αν όχι να το ρίξεις, να το σηκώσεις και να το πας αλλού. Σε παρόμοιο σκηνικό στη Γλυφάδα, παπάκι είχε παρκάρει κάθετα ακριβώς δίπλα σε ράμπα αναπήρων. Συνοδός ανάπηρου το σήκωσε και το πέταξε στο δρόμο. Υπερβολικό; Θα έπρεπε απλά να το «πάει πιο κει»; Ίσως. Αλλά τώρα σίγουρα ο παπαράκος θα το σκεφτεί δεύτερη φορά πριν το ξανακάνει. Προσωπική μου εκτίμηση γενικώς, δεν εξισώθηκε με αυτόν. Από τη μια είναι αντίδραση επάνω σε καταχραστική συμπεριφορά (χάνει δηλαδή ο άλλος αυτομάτως και εν γνώσει του το όποιο δικαίωμα είχε), από την άλλη σε τέτοια περίπτωση μπορεί ακόμα και η τόσο ακραία αντίδραση να σώσει ζωές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xpera_x Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 μου παίρνει ο άλλος τη σειρά στην τράπεζα ή το sm και με περιμένει το παιδί ή η τρίτη ηλικία στο σπίτι πρέπει να χειροδικήσω; αν χειροδικήσω, το σίγουρο είναι ότι θα καταλάβει αυτός που μου πήρε τη σειρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Χειροδικία δεν νομίζω να σηκώνει, αλλά ένα καντηλάκι άνετα του κατέβαζα Στο προχτεσινό περιστατικό που περιέγραψα όμως, δεν ξέρω... εκεί όσο να'ναι δε συγκρατείσαι κιόλας, όχι ότι προσωπικά θα έκανα κίνηση να χειροδικήσω, αλλά μεταξύ μας θα παρακαλούσα να κάνει αυτός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xpera_x Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 και όμως θα ήταν επιλογή δικαιολογημένη η αυτοδικία για κάποιον τα πάντα μπορούν νσ είναι σχετικά και τα όρια του σχετικού μπορούν να είναι διαφορετικά για τον καθένα όταν δεχόμαστε την αυτοδικία ως τρόπο αντίδρασης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα