Προς το περιεχόμενο

Επικίνδυνη Οδήγηση

ioankav

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,

Χθες ειχα μια συζήτηση με φίλους σχετικά με παραβάσεις στην τροχαία και είχαμε μια διαφωνία κατα ποσο μπορεις να κανει κάποιος καταγγελία (μήνυση ειναι μήπως;) για επικίνδυνη οδήγηση.

Πχ βλέπεις κάποιον που κανει σούζες με μηχανάκι και κρατάς την πινακίδα.

Μπορει να κανει κάποιος καταγγελία;

Ή τέτοιου είδους παραβάσεις βεβαιώνονται μονο απο την τροχαία; Δηλαδή να γινει το περιστατικό αντιληπτό απο καποιο μπλόκο/περιπολικό τη στιγμή που εγινε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

αν ο αλλος οδηγαει επικινδυνα και οντως κινδυνευει κοσμος (και οχι απλα να κανει σουζες σε αδειο παρκινγ) μπορεις να παρεις την τροχαια και να τους κανεις μια νυξη. Αν ειναι επαγγελματικο οχημα παιρνεις κατευθειαν την εταιρια και τον δινεις στεγνα

Καλείς το 100, τον ακολουθείς και δίνεις στα μπατσόνια τους δρόμους απ'τους οποίους περνάει. Το έχει κάνει άλλο μέλος.

Αλλά όπως λέει και ο MT60RS, θα ασχοληθούν μόνο αν ο άλλος οδηγεί όντως επικίνδυνα, και δε μπατιλικίζει μόνος του π.χ. σ' ένα άδειο πάρκιν.

Με τη 2η περίπτωση δεν ασχολείται κανείς. Πιο παλιά, ήμουν με κάτι φιλαράκια και κάναμε "κυκλάκια" με κάτι πισωκούνες ένα βράδυ στο άδειο πάρκιν του Carrefour στην Αμμουδάρα (Ηράκλειο). Προφανώς, ο φύλακας μας είδε και κάλεσε το 100, ήρθε η ΟΠΚΕ και το μόνο που έκαναν ήταν να μας πούνε απ'τις ντουντούκες "βγείτε έξω, βγείτε έξω". :P

• Like 2

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Ναι, εννοείται για εντός δρόμου οδήγηση αναφερόμουν.

Μου εχει πχ τύχει κάποιος να ξεκινά με σούζα απο φανάρι. Για τέτοια περιστατικά ειχα στο μυαλό μου.

^ αυτο δεν ειναι κακο, μπορει ο αλλος να ειναι pro σουζακιας, και εκει περα να μην κυκλοφορουνε πεζοι. Αν φαει καπακι και τον πατησεις, δικο του προβλημα

Τωρα, αν το κανει μεσα στην πολη, εκει ναι

Καλημερα,

Χθες ειχα μια συζήτηση με φίλους σχετικά με παραβάσεις στην τροχαία και είχαμε μια διαφωνία κατα ποσο μπορεις να κανει κάποιος καταγγελία (μήνυση ειναι μήπως ;) για επικίνδυνη οδήγηση.

Πχ βλέπεις κάποιον που κανει σούζες με μηχανάκι και κρατάς την πινακίδα.

Μπορει να κανει κάποιος καταγγελία;

Ή τέτοιου είδους παραβάσεις βεβαιώνονται μονο απο την τροχαία; Δηλαδή να γινει το περιστατικό αντιληπτό απο καποιο μπλόκο/περιπολικό τη στιγμή που εγινε.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι χώρα δικομανών και ότι κάνουμε μηνύσεις για το κάθε τι.. δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη η ερώτηση σου. 

Να τον πάρεις στο κατόπι και να του τραβήξεις το αυτί...  :-(

Καλό θα είναι να τα αφήσετε αυτά για την τροχαία.. το να κάνετε τους Σερίφηδες, δεν κερδίζεται κάτι, πρέπει να έχει κάνει ο άλλος μεγάλη πατάτα για να τον δώσεις στεγνά.. μα μεγάλη πατάτα! Εκτός και αν έχετε 100αριά ευρώ για να καταθέτετε μηνύσεις.. απλά να ευχηθείτε να μην πετύχετε κανά δικηγόρο σαΐνι και πληρώσετε εσείς την νύφη αντί γι αυτόν που θα καταγγείλετε.

Και μένα σήμερα μου έτυχε περιστατικό στην Πολιτεία προς Εκάλη.. με έναν τύπο που πέρασε 5 αυτοκίνητα, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και χώθηκε μπροστά μας... του ρίξα μια μούντζα και τέλος, μέχρι εκεί, θα κάτσω τώρα εγώ να του αλλάξω μυαλά 50φεύγα ετών που ήταν.. δεν γίνονται αυτά ρε παίδες! 

Story time!

Χτες βράδυ περίμενα την κοπέλα να γυρίσει σπίτι και με παίρνει ξαφνικά έντρομη και μου λέει «είναι ένας εδώ στην πλατεία (του 208 στην Ηλιούπολη) και κάνει κόντρες και δεν μπορώ να περάσω». Ντάξει λέω, υπερβάλλει, κανένα κωλόπαιδο που την είδε Μάκινεν έκανε δύο βόλτες τη στροφή. Πφ, γυναίκες, right? Εμ, όχι. 

Σήμερα κατεβαίνοντας από Αργυρούπολη προς Άλιμο, μαντέψτε ποιός κόντεψε να πέσει επάνω μου, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας. Ο ίδιος μαλακάκος, ένα άσπρο ford cosworth (μάλλον) να κάνει να ίδια, μέσα στη κίνηση. Μπήκε σφήνα μέσα στην πλατεία παραβιάζοντας το στοπ, πέρασε εκατοστά από εμένα, και συνέχισε σφήνα ανάμεσα σε τουλάχιστον πέντε οχήματα (από την είσοδο της Γερουλάνου από Βουλιαγμένης μέχρι την έξοδο Αργυρουπόλεως για όποιον ξέρει), παραβιάζοντας δύο φορές προτεραιότητα επάνω στην πλατεία. Τουλάχιστον σταμάτησε σε πεζοφάναρο, κάτι είναι και αυτό.

Με τα πολλά με έπιασε το καταδοτικό μου και εμένα, τον πήρα στο κυνήγι ίσα ίσα να βγάλω φωτογραφία την πινακίδα. Για όποιον έχει την περιέργεια, η πινακίδα σβήστηκε καθαρά και μόνο για την προστασία του forum. Αν τυχόν δεν υπάρχει πρόβλημα θα την γράψω:

STT7BcH.jpg

Σταματάω δύο ζητάδες σε περιπολία λίγο πιο κάτω, τους λέω αυτό και αυτό, «α ναι αυτός, γνωστός είναι». «Δηλαδή δεν χρειάζεστε πινακίδες;». «Όχι τον ξέρουμε». «Και;». Σιγή τύπου «εμ αδερφέ τι να κάνουμε τώρα». Παίρνω άμεση δράση, δίνω στοιχεία του και στοιχεία μου και περιμένω. Μιλώντας με φίλο αργότερα, έμαθα ότι ο συγκεκριμένος είναι γνωστός, τα κάνει αυτά συνέχεια, τον έχουν σταματήσει πολλές φορές, πάντα τη βγάζει καθαρή.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως γίνεται να τον έχουν σταματήσει για επικίνδυνη οδήγηση «πέντε έξι» φορές και να μην έχει υποστεί συνέπειες. Ειδικά αν λάβω υπόψη μου τον τρόπο που οδηγεί, τον αριθμό καταγγελιών που έχει δεχτεί η άμεση δράση για αυτόν και, κυρίως, το γεγονός ότι είναι «γνωστός».

Φταίω εγώ που κάθε φορά που βλέπω τέτοια θέλω να πέσει επάνω μου και να τον τρέχω για χρόνια; 

• Like 5

παιζει να ειναι φιλαρακια/συνεργατης με τοπικους μαγιοζους ή ρουφιανους

Το από πάνω είναι ο μοναδικός λόγος που δεν γουστάρω την ΕΛ.ΑΣ. μεγάλο ποσοστό κομματόσκυλων χωρίς ίχνος τσίπας και με τα χέρια δεμένα από ένα σάπιο σύστημα ηγεσίας. 

Εδώ κάνε καμιά τέτοια μλκια να σε πιάσουνε οι RCMP να σε φιρμάρουνε χωρίς Lubricant Που βάζεις σε κίνδυνο ζωές. Παντού υπάρχουν κακά παραδείγματα, βάση εμπειρίας όμως έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από τους φόρους που πληρώνω εδώ και πάνε στα σώματα ασφαλείας/front services. 

• Like 4

και εδω σιγα-σιγα (πολυ σιγα ομως) τα πραγματα βελτιωνονται. Οι νεοι σε ηλικια διαφερουν αρκετα σε συμπεριφορα-νοοτροπια απο τους παλιους, μαλλον ειναι συνδυασμος ηλικιας (ή αγνοιας; ή ορεξης;) και (χαμηλης μεν, αλλα καλυτερη σε σχεση με παλιοτερα) παιδειας-μορφωσης-καλλιεργειας

• Like 2

Story time!

Χτες βράδυ περίμενα την κοπέλα να γυρίσει σπίτι και με παίρνει ξαφνικά έντρομη και μου λέει «είναι ένας εδώ στην πλατεία (του 208 στην Ηλιούπολη) και κάνει κόντρες και δεν μπορώ να περάσω». Ντάξει λέω, υπερβάλλει, κανένα κωλόπαιδο που την είδε Μάκινεν έκανε δύο βόλτες τη στροφή. Πφ, γυναίκες, right? Εμ, όχι. 

Σήμερα κατεβαίνοντας από Αργυρούπολη προς Άλιμο, μαντέψτε ποιός κόντεψε να πέσει επάνω μου, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας. Ο ίδιος μαλακάκος, ένα άσπρο ford cosworth (μάλλον) να κάνει να ίδια, μέσα στη κίνηση. Μπήκε σφήνα μέσα στην πλατεία παραβιάζοντας το στοπ, πέρασε εκατοστά από εμένα, και συνέχισε σφήνα ανάμεσα σε τουλάχιστον πέντε οχήματα (από την είσοδο της Γερουλάνου από Βουλιαγμένης μέχρι την έξοδο Αργυρουπόλεως για όποιον ξέρει), παραβιάζοντας δύο φορές προτεραιότητα επάνω στην πλατεία. Τουλάχιστον σταμάτησε σε πεζοφάναρο, κάτι είναι και αυτό.

Με τα πολλά με έπιασε το καταδοτικό μου και εμένα, τον πήρα στο κυνήγι ίσα ίσα να βγάλω φωτογραφία την πινακίδα. Για όποιον έχει την περιέργεια, η πινακίδα σβήστηκε καθαρά και μόνο για την προστασία του forum. Αν τυχόν δεν υπάρχει πρόβλημα θα την γράψω:

STT7BcH.jpg

Σταματάω δύο ζητάδες σε περιπολία λίγο πιο κάτω, τους λέω αυτό και αυτό, «α ναι αυτός, γνωστός είναι». «Δηλαδή δεν χρειάζεστε πινακίδες;». «Όχι τον ξέρουμε». «Και;». Σιγή τύπου «εμ αδερφέ τι να κάνουμε τώρα». Παίρνω άμεση δράση, δίνω στοιχεία του και στοιχεία μου και περιμένω. Μιλώντας με φίλο αργότερα, έμαθα ότι ο συγκεκριμένος είναι γνωστός, τα κάνει αυτά συνέχεια, τον έχουν σταματήσει πολλές φορές, πάντα τη βγάζει καθαρή.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως γίνεται να τον έχουν σταματήσει για επικίνδυνη οδήγηση «πέντε έξι» φορές και να μην έχει υποστεί συνέπειες. Ειδικά αν λάβω υπόψη μου τον τρόπο που οδηγεί, τον αριθμό καταγγελιών που έχει δεχτεί η άμεση δράση για αυτόν και, κυρίως, το γεγονός ότι είναι «γνωστός».

Φταίω εγώ που κάθε φορά που βλέπω τέτοια θέλω να πέσει επάνω μου και να τον τρέχω για χρόνια; 

Δεν ασχολούνται με αυτά οι αστυνομικοί.. αν δεν γίνει τράκα δεν παίζει να επέμβουν! Και εγώ ήμουν σε ένα φανάρι δεξιά μου περιπολικό με δυο μηχανές, αριστερά μου άλλες 3 μηχανές πήγαιναν για ΟΑΚΑ και εγώ γκάζωνα συνέχεια, η μουσική στο φουλ.. με το που ανάβει το πράσινο εξαφανίστηκα... δεν ασχολήθηκε κανένας. Τι να κάνουν ρε φίλε; χαχαχα

Στο περιστατικό που αναφέρεις.. άντε πήγες εσύ και το είπες και ισχύουν όλα αυτά που λες, θα πάει και αυτός και θα πει τα εντελώς αντίθετα.. μάρτυρες ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα υπάρξουν και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας θα χάσει μισή ώρα με ένα θέμα που θα λυθεί στο τέλος με μια απλή σύσταση και ο Αξιωματικός θα έχει χάσει όλα τα υπόλοιπα συμβάντα για να ασχολείται μαζί σου.  

Ξέρεις πόσα συμβατικά της ασφαλείας περιπολούν καθημερινά και κυνηγάνε κόσμο; δεκάδες.., η ΕΛ.ΑΣ. ασχολείται πλέον με φύλαξη στόχων-τραπεζών, σημεία μεγάλης εγκληματικότητας, τροχαίες παραβάσεις σε ελεγχόμενα και πάλι σημεία, παρακολουθούν κλεμμένα οχήματα κτλ.. θα κάτσει τώρα νομίζεις να ασχοληθεί με τον τύπου που κάνει χαβαλέ σε μια πλατεία; αν πάρει παραμάζωμα κανά αυτοκίνητο, θα ασχοληθεί.. αλλά πριν, μην το περιμένεις!! Κακώς βέβαια.. συμφωνώ μαζί σου.. αλλά δεν ασχολούνται!

Είναι τόσο πολύ υποστελεχομένα τα τμήματα που τέτοια περιστατικά είναι μηδενικής αξίας! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...