nickolasemp Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Καλημέρα σας! Η κατάσταση έχει ως εξής. Μένω στο εξωτερικό. Θα ήθελα να πάρω μία δεύτερη τηλεφωνική γραμμή από τον πάροχο που έχουν οι δικοί μου πίσω στην Ελλάδα. Αυτή θα διαμοιράζεται σε ένα PBX στο οποίο θα συνδέονται προς το παρόν 3 clients. Έχω ένα gigaset c610 οπότε μπορώ να το συνδέσω εν τέλει (μέσω ddns δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα) στο pbx της Ελλάδας. Επίσης σκέφτομαι να συνδέσω και το κινητό μου μέσω Internet calling. Το ερώτημα είναι το εξής: Υπάρχει κανένα Modem με dd-wrt/tomato που να μπορείς να σετάρεις asterisk? Βρήκα ότι μπορείς να βάλεις asterisk στο /opt αλλά δε βρήκα κάτι να εκμεταλλεύεται fxo καταστάσεις. Εάν όχι, ποια ειναι η πιο φθηνή λύση; Δε θέλω να βάλω τίποτα ενεργοβόρο, όπως ολόκληρο server. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
aposporis Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Θες οπωσδήποτε από τον ίδιο πάροχο; Μπορείς να πάρεις ένα νούμερο από viva πχ και να χρησιμοποιήσεις μια voip συσκευή απλά. Το vigor 2700 με 25 ευρώ, της αλτεκ, το είχα σετάρει με λοαριασμό της viva και έπαιζε μια χαρά. Οποιοσδήποτε router παίρνει openwrt σηκώνει asterisk (σχεδόν). Πώς θα συνδεθείς στο pbx τον δικών σου;
nickolasemp Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Βολεύει να είναι από τον ίδιο πάροχο. Θα το έχω στο σπίτι των δικών μου και θα εκμεταλλευτώ ακόμα χαμηλότερες χρεώσεις. Οποιοσδήποτε router παίρνει openwrt σηκώνει asterisk (σχεδόν). Πώς θα συνδεθείς στο pbx τον δικών σου; Ναι, σηκώνει asterisk, αλλά όχι μέσω της γραμμής της εξωτερικής. Εγώ θα ήθελα να έχω το pbx και μία εξωτερική γραμμή από το modem/router που θα εκτελεί και χρέη asterisk server. Στο pbx του σπιτιού μπορώ να συνδεθώ απλά ανοίγωντας πόρτες και με dynamic DNS. Οπότε στο c610 που έχω βάζω την διεύθυνση των γονεών μου και τα credentials του asterisk.
aposporis Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Κάτσε γιατί μπερδεύτικα. Το gigaset c610 είναι απλό dect τηλέφωνο σωστά; Το pbx των δικών σου είναι -να το πω κλασσικό- αναλογικό. Όχι voip/asterik. Μοντέλο; Μπορείς να συνδεθείς πάνω στο pbx με ddns ή θα στήσεις τον asterisk server μαζί με το pbx; Τι εξόδους έχει; Τι συσκευές μπορείς να συνδέσεις πάνω του; Αν καταλαβαίνω θες ένα asterisk server που θα "παίρνει" γραμμή από το pbx και θα την "αναμεταδίδεις" μέσω internet σε εσένα.
nickolasemp Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Ναι, το c610 έχει και IP δυνατότητες. Μάλλον ξέχασα να γράψω ότι έχω το c610ip. Οπότε από άποψη τερματικού είμαστε καλυμένοι. Δεν έχω PBX ακόμα (και μάλλον δε θέλω και να αποκτήσω). Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω asterisk σε κανα router/modem και να εκμεταλλευτώ την θύρα που έχει ως modem για να την διαμοιραστώ σαν να είναι fxo (εάν είναι δυνατόν αυτό). Και φυσικά τα τερματικά τύπου c610ip να συνδέονται στον asterisk. Και εάν χρειαστεί να πάρουν προς τον έξω κόσμο να βάζεις ένα πρόθεμα του στυλ 0. Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβαι καλά εγώ;
jkoukos Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Η θύρα που χρησιμοποιείται για τον συγχρονισμό της γραμμής, σε καμία συσκευή δεν χρησιμοποιείται ως FXO για τηλεφωνία. Όσα modem/router έχουν δυνατότητα και τηλεφωνίας, είτε διαθέτουν ξεχωριστή θύρα FXO είτε στην ίδια θύρα με το xDSL αλλά σε άλλο ζεύγος ακροδεκτών. Σε κάθε περίπτωση το ζεύγος που φέρνει την τηλεφωνία υποχρεωτικά έρχεται από το splitter (ή φίλτρο) και είναι ένα από τους λόγους που δεν δουλεύει το ζεύγος το xDSL. Δυστυχώς δεν θα βρεις εναλλακτικό firmware (DD-WRT, OpenWRT) για modem/router. Το μοναδικό που υπάρχει είναι για το Buffalo WBMR-HP-G300H, το οποίο όμως δεν έχει δυνατότητα παραδοσιακής τηλεφωνίας. Τα μόνα modem/router που (γνωρίζω) κάνουν αυτό που θέλεις είναι τα Fritz. Ακόμη και στο κανονικό firmware έχουν λειτουργίες PBX και σε κάποια από αυτά μπορείς να συνδεθείς και απ' έξω. Επίσης παίρνουν εναλλακτό firmware (Freetz) που μοιάζει με τα WRT και παίρνει Asterisk. Πλεονέκτημα ότι έχει VPN και στα 2 firmware (OpenVPN στο Freetz). Τέλος μην υποτιμάς το θέμα ασφάλειας αν θέλεις να δώσεις πρόσβαση στο Asterisk σε τηλεφωνικές συσκευές μέσω διαδικτύου. Με το που θα ανοίξεις τις πόρτες, είναι θέμα ωρών να σε βρουν και να σε χρησιμοποιήσουν για τηλεφωνικές κλήσεις. Για τέτοια περίπτωση καλύτερη λύση είναι να συνδέονται όσοι θέλεις, μόνο μέσω VPN. Η φθηνότερη λύση είναι ένα Raspberry Pi στο οποίο θα λειτουργεί το Raspbx (Asterisk) και ο OpenVPN server. Θα χρειαστείς όμως εξωτερική συσκευή ΑΤΑ για την γραμμή τηλεφωνίας του παρόχου, εκτός κι αν πας σε λύση μέσω voip παρόχου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα