Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση του νήματος, αλλά ξεκίνησα λάθος την αναζήτησή μου αν και έχω πάρει απαντήσεις ίσως τώρα λίγες ακόμα κ πιο ολοκληρωμένες.

Πάμε λοιπόν με την φόρμα :

i) Το ποσό που διαθέτουμε: Θα έλεγα κάπου 300~350€. (τα υποσυστήματά μου, που θα πουλήσω, πόσο πιάνουν περίπου?Στα χρήματα από την πώληση αυτών συμπεριλαμβάνονται στο διαθέσιμο ποσό.  )

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/  ) : Gaming 100%

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Ουδέν

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? ΟΧΙ

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

Θα ήθελα το/α κατάστημα/τα να έχει/ουν δυνατότητα δόσεων.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Εγώ.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Ποτέ. B)

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

Ναι έχω σκοπό στο μέλλον να αλλάξω GPU.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

Ποιός ξέρει? Πάντα σκαλίζω όμως. :-)

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Δεν νομίζω.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Κάρτα γραφικών : EVGA 660GTX SC (με το που βγει το DirectX 12 θα δω τί θα πάρω).

Τροφοδοτικό : http://www.hardwaresecrets.com/article/Zalman-ZM600-HP-600-W-Power-Supply-Review/402

Κουτί : http://tech-reviews.co.uk/reviews/nzxt-hush-silent-mid-tower-case/

Να πω λοιπόν ότι παραδοσιακά είμαι Intel-άκιας + Nvidia-κιας + Gigabyte-άκιας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είμαι κ ανοιχτόμυαλος. (ο μύθος ότι κάποιες κάρτες/επεξεργαστές ταιριάζουν με συγκεκριμένα mobo ισχύει?).

Με λίγα λόγια θα ήθελα ολοκληρωμένες προτάσεις σε CPU+Mobo+Ram κ από τα 2 στρατόπεδα.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Ωραίος, ευχαριστώ.

3 ερωτήσεις:

1. Οι Asrock μητρικές είναι καλές? Δεν τις έχω δουλέψει ποτέ.

2. Γιατί έχεις διαφορετικές μνήμες στα 2 σετάκια?

3. Τα υποσυστήματά μου , πόσο μπορώ να τα δώσω? (τίμια?)

Δημοσ.

μήν τις φοβάσαι καθόλου! πολύ καλές και τίμιες προτάσεις! κοίτα να δείς αυτά όλα είναι και λίγο στο περίπου υπο την έννοια οτι κάποιο άλλο μέλος τις παρέας μπορεί να σου δώσει κάποια άλλη γνώμη στα χρήματα αυτά περίπου! όσων αφορά τις μνήμες και πάλι είναι ενδεικτικές μιάς και τα 8 gb είναι μονόδρομος και το ποιό vfm για gaming setup. απο εκεί και πέρα κοιτάς άν θα είναι στα 1600 ή στα 1866!!! όπως και τί χρώμα θα είναι οι μνήμες άν σε ενδιαφέρει να ταιριάζουν με το υπόλοιπο σύστημά σου!!!!

στην υπολoποίηση της intel δέν νομίζω οτι παίρνει κάτι άλλο άν κάποιο μέλος έχει κάποια άλλη πρόταση ευχαρίστως, πάντα στα χρήματα που διαθέτεις. στην amd όμως άν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση μπορείς να πάς για τον 8350-που όμως- επειδή η στόκ ψύκτρα του δέν λέει και πολλά σύμφωνα με κατόχους του εν λόγω επεξεργαστή ίσως χρειαστεί άλλαγμα εν καιρό. (υπο την προυπόθεση οτι δέν θα γίνει oc.

μεταξύ των 2 τώρα ο 4460 είναι ελαφρά καλύτερος απο τον 8320 που όμως ο δεύτερος μπορεί να πάρει oc. άν κάνεις την υπέρβαση και πάς για τον 8350 τότε ο δεύτερος είναι καλύτερος ελαφρα απο τον 4460. και επίσεις γίνεται oc.

το παλαιό σου σύστημα δέν γνωρίζω πόσο μπορεί να πουληθεί

• Like 1
Δημοσ.

Μια πρόταση από εμένα, παρόμοια με του βασίλης33. Επειδή θες gaming, όδευε προς i5 μεριά, αποδίδει μακράν καλύτερα σε gaming συστήματα. Δεν σημαίνει ότι ένας 8320 δεν παίζει παιχνίδια, απλά όπως το φόρτε του 8320 είναι το multitasking και οι εφαρμογές που απαιτούν πυρήνες, έτσι και του i5 είναι το gaming. Εκεί αποδίδει καλύτερα από οποιονδήποτε amd ακόμα και χρονισμένο αρκετά ψηλά, Ο λόγος είναι η αρχιτεκτονική του i5, είναι νεότερη και αποδοτικότερη στα παιχνίδια από έναν fx. Όσους γνωστούς έχω που παίζουν παιχνίδια, έχουν i5 και είναι ευχαριστημένοι στο μέγιστο. Επίσης βασίλης33 ο 8350 απλά δεν αξίζει τώρα πια, παίρνεις 8320 με ψύκτρα και με λιγότερα χρήματα από τον 4460 έχεις 8350. Αν το πάμε έτσι και σκεφτεί τον 8350 με ψύκτρα, στα λεφτά του παίρνει τον i5 4590, που είναι ελαφρώς καλύτερος από τον 4460 και σαφώς ανώτερος από τον 8350 στα παιχνίδια.

http://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/4858241/Asus-H97M-E.html

http://www.skroutz.gr/s/2767537/Crucial-Ballistix-Sport-8GB-DDR3-1600MHz-BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU.html

Δημοσ.

Οκ, παίδες και εγώ προς intel κλείνω , μ αρέσει κ το perfomance/wattage που έχει.

Επίσης όλοι συμφωνείτε προς mobo για h97 chipset (αλήθεια γιατί?)  οπότε απλά να κοιτάξω μετά εγγυήσεις κ παρελκόμενα? Για κάποιο λόγο ASUS δεν εμπιστεύομαι.

Ο δίσκος θα αλλαχτεί με κάποιον SSD. Τώρα έχω έναν σάπιο με 37bad sectors!!!!

Υ.Γ. Μπορεί κανείς να κάνει εκτίμηση των υποσυστημάτων μου? (και με p.m.)

Δημοσ.

χαίρομαι που βοηθήσαμε και ναί συμφωνώ κι εγώ με όσα έγραψε ο φίλος απο πάνω όσων αφορά τον 4460 απλώς έγραψες οτι θέλεις συνθέσεις και απο τα 2 στρατόπεδα και αυτό έκανα. όσων αφορά την μητρική σου λέω δέν θα σε απογοητεύση καθόλου η asrock. αλλιώς μπορείς να πάς είτε σε gigabyte είτε σε msi.

όπου και να καταλήξεις πάντως με το νέο σου σύστημα θα δείς πολύ μεγάλες διαφορές που θα σε καταπλήξουν.(σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα) και με μία αγορά μιάς καλής κάρτας γραφικών αργότερα (δέν θα σε περιορίσει σχεδόν πουθενά ο 4460) θα κάταλάβεις τί εστί gaming.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...