alexandrosape Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, έχω μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση και θα ήθελα την γνώμη σας. Έχω ένα laptop με επεξεργαστή Intel Celeron N2840 λειτουργικό Windows 8.1, ram 2gb και 500gb 5400rpm δίσκο. Σκέφτομαι επειδή τρώει αρκετά κολλήματα να του βάλω μία μνήμη ram 8gb και SSD δίσκο. Αξίζει τον κόπο πιστεύετε με αυτόν τον επεξεργαστή ? Ευχαριστώ!
Mikri Nefeli Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Άρχισε με ένα πιο ελαφρύ λειτουργικό πρώτα,και μετά βλέπεις αν θα ρίξεις λεφτά στο e-book reader λαπτοπ.
lion2486 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Πιστεύω πως άλλα 2GB μνήμη (4 σε σύνολο) και ΙΣΩΣ έναν αρκετά οικονομικό SSD(δεν υπάρχει λόγος για κορυφαία μοντέλα και επιδόσεις) θα σου έκανε μια διαφορά.. Όλα εξαρτώνται από την χρήση, τη μεταχείρηση κτλ.. Σίγουρα δεν είναι για πολλά πολλά αλλά προτιμάς αναβάθμιση ή αντικατάσταση; Υ.Γ.: Τον SSD το προτείνω ΜΟΝΟ αν έχεις χώρο να κρατήσεις και τον παλιό σου δίσκο για να έχεις χώρο..
Sakisss!!! Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, Με την ram και τον ssd θα έχεις διαφορά στην απόδοση. Τώρα για τα λεφτά που θα ξοδέψεις είναι δικό σου θέμα αν αξίζει η όχι (Έκανα αναβάθμιση σε laptop γνωστού c2d 1,86 ghz πάνω κάτω στην ίδια απόδοση με το δικό σου και έμεινε ευχαριστημένος αλλά του βγήκε 155 ευρώ η αναβάθμιση ram+ssd για λάπτοπ του 2007)
alexandrosape Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Καλημέρα σε όλους, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Από θέμα λειτουργικού τι προτείνετε? το 8.1 που έχω είναι προβληματικά γενικά? Ευχαριστώ!
lion2486 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Καλημέρα σε όλους, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Από θέμα λειτουργικού τι προτείνετε? το 8.1 που έχω είναι προβληματικά γενικά? Ευχαριστώ! Αναλόγως τις απαιτήσεις σου και τι κάνεις και ζητάς εσύ από το λειτουργικό και από τον η/υ σου. Φαντάζομαι θέλεις τη Microsoft για θέματα συμβατότητας οπότε δεν θίγω άλλα λειτουργικά. Αν πας και σε SSD, τότε σίγουρα 8-8.1 (Γενικά τα 8.1 είναι ήδη κάπως ώριμο λειτουργικό, οπότε αν σε βολεύει και κάνεις τη δουλειά σου είναι αυτό που προτείνει η εταιρία αλλά και χρήστες θα βρεις να στο προτείνουν). Μείνε σε 8.1 και καλοκαίρι για 10άρια.
alexandrosape Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Αναλόγως τις απαιτήσεις σου και τι κάνεις και ζητάς εσύ από το λειτουργικό και από τον η/υ σου. Φαντάζομαι θέλεις τη Microsoft για θέματα συμβατότητας οπότε δεν θίγω άλλα λειτουργικά. Αν πας και σε SSD, τότε σίγουρα 8-8.1 (Γενικά τα 8.1 είναι ήδη κάπως ώριμο λειτουργικό, οπότε αν σε βολεύει και κάνεις τη δουλειά σου είναι αυτό που προτείνει η εταιρία αλλά και χρήστες θα βρεις να στο προτείνουν). Μείνε σε 8.1 και καλοκαίρι για 10άρια. Ναι , για λόγους συμαβατότητας θέλω μικροσοφτ και επειδή έχω αυθεντικό λειτουργικό περιμένω τα windows 10 να πω την αλήθεια, που είπε πως θα δώσει δωρεάν την αναβάθμιση. Απλά το θέμα μου είναι ο επεξεργαστής αν τελικά αξίζει να δώσω χρήματα για τα παραπάνω που λέμε... anyway, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας όλους.
lion2486 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Ναι , για λόγους συμαβατότητας θέλω μικροσοφτ και επειδή έχω αυθεντικό λειτουργικό περιμένω τα windows 10 να πω την αλήθεια, που είπε πως θα δώσει δωρεάν την αναβάθμιση. Απλά το θέμα μου είναι ο επεξεργαστής αν τελικά αξίζει να δώσω χρήματα για τα παραπάνω που λέμε... anyway, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας όλους. Προσωπικά αν έχεις διαθέσιμα χρήματα και ο υπολογιστής είναι "εργαλείο" για εσένα ή/και τη δουλειά σου πήγαινε σε αγορά νέου. Αν θές απλά να δώσεις λίγα για να πηγαίνει καλύτερα, βάλει σύνολο 4GB μνήμη με ένα κόστος <50ευρώ. Αυτό το αξίζει πιστεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα