haga Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Κατα την εγκατασταση του linux επελεξα μαλλον λαθος γλωσσα και εχω Ελληνικα αλλα χωρις τονους. Πως διορθωνεται αυτο; Επανεγκατασταση η καπως αλλιως; (Linux mint 17.1 Rebecca KDE 64bit)
chek2fire Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 όχι πάς στις ρυθμίσεις της γλώσσας που λογικά θα πρέπει να είναι κάπου στα settings και βάζεις νομίζω το greek extended
haga Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Στις ρυθμισεις εχει την κατηγορια "τοπικοτητα" και απο εκει διαλεγω Χωρα/Περιοχη & γλωσσα. Εκει εχει μονο μια επιλογη: Ελληνικα.
chek2fire Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Oταν λες χωρίς τόνους τι εννοείς? Δλδ πατάς τα σύμβολα στο πληκτρολόγιο και απλά δεν εμφανίζονται?
haga Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δεν μπορω να τονισω κανενα φωνηεν. Κανονικα πριν το γραμμα που θελω να τονισω παταγα το ";" που ειναι δεξια απο το "L". Π.χ. οταν εσυ γραφεις "πατάς τα σύμβολα στο πληκτρολόγιο", εγω γραφω "πατ;ας τα σ;υμβολα στο πληκτρολ;ογιο". Ελπιζω να εγινα κατανοητος.
chek2fire Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 ναι έγινες αλλά λογικά θα έπρεπε να το είχες αυτό το σύμβολο από default χωρίς να χρειάζετε να επιλέξεις ξανά γλώσσα. Για κοίταξες και στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου και αν υπάρχουν επιλογές εκεί προσπάθησε να ορίσεις άλλο μοντέλο πχ εδώ στο kde το δικό μου το έχω στο Generic 104 πλήκτρων
haga Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Τελικά το βρήκα... Ρυθμίσεις συστήματος > Υλικό > Συσκευές εισόδου > Πληκτρολόγιο > Διατάξεις > Προσθήκη διάταξης > Διάταξη=Ελληνικό / Παραλλαγή=Ελληνικό εκτεταμένο. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα