Mpiftekis Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Καλημέρα!!! Έχω το εξής σύστημα: *Case: ΝΖΧΤ TEMPEST Air Flow King * PSU : Thermaltake Toughpower 700W * Motherboard : Gigabyte EP43-DS3L * CPU : Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83GHz * RAM : Kingston 2x2GB DDR2 800 MHz 5-5-5-18 1.8V * GPU :Ati Radeon HD 4870 1GB * Monitor/Resolution : LG Flatron L207WT 21" * ΟS :Windows 7 64bit Έχω επιπλέον τις εξής Ram G.Skill 2x2GB DDR2 1000 MHz 5-5-5-15 2.0V. Μπορώ να τις βάλω μαζί με τις Kingston; Αν ναι, ποιά είναι η διαδικασία; Να σημειώσω ότι τις έβαλα αλλά η μητρική πετούσε Power error με το που άνοιγε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Mikri Nefeli Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Τις έβαλες ανά μία; Οι kingston στα κόκκινα dimm ,οι gskill στα κίτρινα; Λογικά θα πρέπει πρώτα να βάλεις τις gskill ,να τις υποχρονίσεις,και μετά να προσθέσεις τις kingston,αφού έχεις θέμα.
Mpiftekis Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Οι Kingston είναι στα κόκκινα, σωστά. Μετά έβαλα τις G.Skill στα κίτρινα κι είχα θέμα. Οπότε βγάζω τις Kingston, βάζω G.Skill, μπαίνω ΒΙΟΣ και υποχρονίζω τις ΡΑΜ. Το θέμα μου είναι ότι έχουν διαφορετικές τάσεις λειτουργίας. Θα παίξουν οι G.Skill με χαμηλότερη τάση;
Mikri Nefeli Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Ναι καλέ.Πως νομίζεις πήγαν 1000mhz;Τους αύξησαν την τάση λειτουργίας.Τις βάζεις 1,8 και παίζουν όλες το ίδιο.Δεν είναι πυρηνική φυσική. 1
Mpiftekis Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Ναι καλέ.Πως νομίζεις πήγαν 1000mhz;Τους αύξησαν την τάση λειτουργίας.Τις βάζεις 1,8 και παίζουν όλες το ίδιο.Δεν είναι πυρηνική φυσική. Ενδιαφέρον! Οπότε δοκιμάζω με τις G.Skill, βάζω 1,8V και βλέπουμε. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Δοκίμασα ότι είπαμε αλλά τζίφος. Η μια G.skill έβγαζε κατευθείαν power error ενώ με την άλλη μπήκα στα bios έβαλα το 1.8V αλλά μετά κολλούσε στην αρχική οθόνη των BIOS, εκεί που πήγαινε να μετρήσει τη ΡΑΜ. Οπότε πάμε για αντικατάσταση, να υποθέσω. Το έχει κάνει κανείς, να μου πει τι κάνω;; Στέλνω email στη G.skill και βλέπουμε;;
liopyr Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Αντικατάσταση επειδή οι μνήμες δεν παίζουν με λιγότερο από το ονομαστικό ρεύμα δεν νομίζω να σου κάνουν. Δεν φταίνε αυτοί εδώ που τα λέμε. Δοκίμασε να τις παίξεις όλες με 1.9V στα 800ΜΗz με 5ρια timings μπας και είναι stable. Με +0,1 δεν κινδυνεύουν να πάθουν τίποτα οι kingston. Και με 2V να τις παίξεις δεν θα πάθουν κάτι λογικά, αλλά πιθανόν να χρειαστούν κάποια εξτρά ψύξη.
Mpiftekis Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Αντικατάσταση επειδή οι μνήμες δεν παίζουν με λιγότερο από το ονομαστικό ρεύμα δεν νομίζω να σου κάνουν. Δεν φταίνε αυτοί εδώ που τα λέμε. Δοκίμασε να τις παίξεις όλες με 1.9V στα 800ΜΗz με 5ρια timings μπας και είναι stable. Με +0,1 δεν κινδυνεύουν να πάθουν τίποτα οι kingston. Και με 2V να τις παίξεις δεν θα πάθουν κάτι λογικά, αλλά πιθανόν να χρειαστούν κάποια εξτρά ψύξη. Θα το δοκιμάσω κι αυτό. Βέβαια, όταν έβαλα μόνο τις G.skill οι παράμετροι ήταν στο "Auto". Εκεί δε θα τις πήγαινε αυτόματα η μητρική στα 2.0V;
liopyr Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Όχι, δεν μπορεί να παίζει με διαφορετικά ρεύματα σε διαφορετικά slots η μητρική, οπότε θα έδωσε 1.8v σε όλα για να προστατέψει τις πρώτες.
Mpiftekis Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Όχι, δεν μπορεί να παίζει με διαφορετικά ρεύματα σε διαφορετικά slots η μητρική, οπότε θα έδωσε 1.8v σε όλα για να προστατέψει τις πρώτες. Δε νομίζω ότι κατάλαβες τι έγραψα Βγάζω τις Kingston και βάζω ΜΟΝΟ τις G.skill. Τότε δεν θα έπρεπε να είναι εντάξει με ρύθμιση στο "AUTO";
liopyr Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Θα έπρεπε λογικά, ναι, αλλά δεν είναι και απαραίτητο, εξαρτάται από την μητρική, την έκδοση bios που μπορεί να έχει, το support στο επίσημο list. Δοκίμασε μόνο τις gskill με 2V καρφωτά να σιγουρευτούμε πως δεν έχουν πρόβλημα αρχικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα