Προς το περιεχόμενο

Με τι κριτήρια αγοράζετε ενα Monitor ;  

67 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Με τι κριτήρια αγοράζετε ενα Monitor ;

• Μέγεθος (ίντσες)
    • Τύπος οθόνης (TFT, LCD,IPS κτλπ)
    • Ανάλυση
    • Χρόνος απόκρισης (refresh rate)
    • Φωτεινότητα
    • Αναλογία ( 16:9 ,16:10 κτλπ)
    • Γωνία θέασης
    • Κατασκευαστής
    • Αλλο (αναφέρετε τι ακριβώς)
    • Εγγύηση / υποστήριξη κατασκευαστή
    • Τιμή

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας δούμε λοιπόν με τι κριτήρια αγοράζουμε ενα monitor οι περισσότεροι ή τι κοιτάμε πριν την αγόρα του έχωντας παρα πολλές επιλογές στο μυαλό μας. Θα παρακαλούσα να μην μπούμε σε μια διαδικασία ποιο monitor ειναι καλύτερο απο το αλλο κτλπ , απλα να αναφέρουμε ο καθένας τι κοιτάμε πριν την αγορά εντος monitor.

• Like 2
Δημοσ.

εχω να παρω μονιτορ για το Pc μου 7 χρονια, εχω ενα της eizo flexscan 17" (modelo δεν θυμαμαι)

αλλα εαν ηθελα να παρω ενα μονιτορ τωρα θα κοιτουσα να παρω ενα αναλογο ή καλύτερο απο αυτο που εχω τωρα αρχικα, και να χωράει στον περιορισμένο χωρο που διαθετω. οσο πιο μικρη δηλαδη για μενα τοσο το καλύτερο.

φυσικα οσο μεγαλητερη αναλθση τοσο το καλύτερο (οχι για την gpu μου βεβαια :fear:  )

αυτη που εχω εχει 5ms χρονο αποκρισης οποτε θα κοιτουσα μια με τον ιδιο ή καλύτερο χρονο αποκρισης

επισης να εχει πανω απο 2-3 χρονια εγγύηση και πληρώνω οσο οσο. μονιτορ δεν αλλαζεις καθε 1-2 χρονια, αλλα το παίρνεις μια φορα με προοπτική να το κρατησεις καιρο.

απο μαρκες δεν ξερω πολλα, αλλα επιδη η eizo που ειχα παρει τοτε 350ευρα μου βγηκε διαμάντι σκέφτομαι να παρω παλι eizo σε κανα χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε πασά μου έχεις αφήσει τους gamers στην απ'έξω με τα κριτήρια σου.

Input lag

Τεχνολογίας μείωσης blue light

Τεχνολογία μείωσης tearing (Gsync εγώ προσωπικά)

Δημοσ.

Ρε πασά μου έχεις αφήσει τους gamers στην απ'έξω με τα κριτήρια σου.

Input lag

Τεχνολογίας μείωσης blue light

Τεχνολογία μείωσης tearing (Gsync εγώ προσωπικά)

Το περιμενα οτι θα διαβαζαμε ενα τετοιο φρουτο. Ειναι αλλωστε και το χαρακτηριστικο που διαβαζω τους τελευταιους μηνες και στον τομεα αυτο για την προταση monitor και το post ειναι συνηθως καπως ετσι'' παιδια θελω ενα Monitor για παιχνιδια μεχρι 200ευρω. Δεν ξερω απο Monitor αλλα δεν ειναι πολλα τα ms(πανω απο 5)για παιχνιδια?

Οσο για το Gsync που αναφερεσαι σκεψου ποσο κοστιζουν τα monitor που εχουν βγει με αυτο το Feature,κοινως σε ποσα ατομα απευθυνονται για να αναφερθουν εδω.Ασε που σε περιοριζουν στην μελλοντικη επιλογη καρτας γραφικων(Gsync και Freesync συγκεκριμενα). 

Κοινως μπραβο στον SPANK που δεν ανεφερε συγκεκριμενα το παραπανω :)

Βεβαια απο την αλλη μου κανει εντυπωση γιατι οι γωνιες θεασης ειναι σε διαφορετικη κατηγορια απο τον τυπο Panel(κλασσικα Ips)αλλα κατι παραπανω θα εχει στο μυαλο του ο SPANK :D

εχω να παρω μονιτορ για το Pc μου 7 χρονια, εχω ενα της eizo flexscan 17" (modelo δεν θυμαμαι)

αλλα εαν ηθελα να παρω ενα μονιτορ τωρα θα κοιτουσα να παρω ενα αναλογο ή καλύτερο απο αυτο που εχω τωρα αρχικα, και να χωράει στον περιορισμένο χωρο που διαθετω. οσο πιο μικρη δηλαδη για μενα τοσο το καλύτερο.

φυσικα οσο μεγαλητερη αναλθση τοσο το καλύτερο (οχι για την gpu μου βεβαια :fear:  )

αυτη που εχω εχει 5ms χρονο αποκρισης οποτε θα κοιτουσα μια με τον ιδιο ή καλύτερο χρονο αποκρισης

επισης να εχει πανω απο 2-3 χρονια εγγύηση και πληρώνω οσο οσο. μονιτορ δεν αλλαζεις καθε 1-2 χρονια, αλλα το παίρνεις μια φορα με προοπτική να το κρατησεις καιρο.

απο μαρκες δεν ξερω πολλα, αλλα επιδη η eizo που ειχα παρει τοτε 350ευρα μου βγηκε διαμάντι σκέφτομαι να παρω παλι eizo σε κανα χρόνο.

17ιντσες ειναι για να σου βγαινουν τα ματυα :D

Πολυ καλες οι Eizo αλλα δυστηχως πλεον δεν αποτελουν τις καλυτερες επιλογες για 1080p στα χρηματα τους :( .Πχ η Eizo Fs2434 σε 1080P και κοστιζει πανω απο 330ευρω,χρηματα στα οποια βρισκεις σε μεγαλυτερη αναλυση.

Δημοσ.

Το περιμενα οτι θα διαβαζαμε ενα τετοιο φρουτο. Ειναι αλλωστε και το χαρακτηριστικο που διαβαζω τους τελευταιους μηνες και στον τομεα αυτο για την προταση monitor και το post ειναι συνηθως καπως ετσι'' παιδια θελω ενα Monitor για παιχνιδια μεχρι 200ευρω. Δεν ξερω απο Monitor αλλα δεν ειναι πολλα τα ms(πανω απο 5)για παιχνιδια?

Βρε εγώ είμαι φρούτο αλλά τα ms που αναφέρεις στο παράδειγμα σου υπάρχουν στις επιλογές του poll στο "χρόνος απόκρισης" που πάλι εσφαλμένα συμπεριλαμβάνει το "refresh rate" εκείνο είναι response time.

Eγώ αναφέρομαι σε input lag και που είδες να στέκομαι στην τιμή;

Η τιμή είναι θέμα του καθενός όπως και το σύνολο των χαρακτηριστικών που κοιτάζουμε σε νέες αγορές.

Δημοσκόπηση για monitors δίχως τα χαρακτηριστικά της μεγαλύτερης ομάδας χρηστών που δίνουν βάση στην επιλογή οθόνης(ΝΑΙ ΟΙ GAMERS ΕΙΜΑΣΤΕ) δεν στέκει θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον ένα "επιπλέον χαρακτηριστικά".

Τα ελάχιστα χαρακτηριστικά ενός monitor που έχει gsync module καλύπτουν και το freesync που ΔΕΝ είναι hardware module οπότε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για μελλοντική αγορά κάρτας.

Και τέλος ο τύπος του panel ΕΙΝΑΙ διαφορετικό χαρακτηριστικό από τις γωνίες θέασης αλλάζει ριζικά η διάρκεια ζωής, απόδοση χρωμάτων παράλληλα με την θέαση.

Από που συμπέρανες πως δεν ξέρω από monitors και πόσο θα σου κόστιζε να κάνεις μια βόλτα στην βικιπαίδεια πριν ναυαγήσεις επικά γραφοντας τα παραπάνω; :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...