Προς το περιεχόμενο

Dual boot Yosemite & windows 8.1 pro στον ίδιο SSD (GPT Error)

prefuse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορω να εγκαταστησω σε ΕΝΑΝ SSD (στον οποιο εχω κανει 2 partition μεσω boot camp assistance) Yosemite & windows 8.1 pro στο αλλο partition... μου βγαζει το κλασικο GPT error.. 

Το Yosemite εγκαθίσταται κανονικα, με το boot camp assistance δημιουργώ και το δεύτερο partition οπου θα εγκατασταθούν τα windows, φτιάχνω και το bootable USB των windows με τους boot camp drivers...

Ομως δεν προχωράει η εγκατάσταση, λογο επειδη το partition δεν μπορει να γίνει GPT οπου θελουν τα windows για να προχώρησουν την εγκατάσταση..

- δοκίμασα delete, format μεςα απο τον οδηγό εγκατάστασης των windows
- δοκίμασα erase partition (αυτο των windows) με το disk utility μεςα απο Yosemite..

Δίχως αποτέλεσμα..
Ολα αυτα σε MacBook Pro early 2011 με εναν Samsung evo pro 256gb ssd... Ενω εγκατέστησα τον παλιο μηχανικό διςκο 500gb στην θέση του optical drive..

Καμια άλλη ιδεα; Με το parallel τι ακριβώς γίνεται;

Μπορω βεβαια να κανω φόρματ τον δεύτερο μηχανικό διςκο (500gb) και να κανω εγκαταςταςη τα windows σε αυτον τον διςκο...αλλα ετςι θα χάσω τα προτερήματα του ssd .. Κυριως το boot time..

Τα windows τα χρειάζομαι για καποια μικρά προγράμματα που δεν τρέχουν σε Mac OS, αλλα και για δοκιμή..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορω να εγκαταστησω σε ΕΝΑΝ SSD (στον οποιο εχω κανει 2 partition μεσω boot camp assistance) Yosemite & windows 8.1 pro στο αλλο partition... μου βγαζει το κλασικο GPT error.. [/size]

Το Yosemite εγκαθίσταται κανονικα, με το boot camp assistance δημιουργώ και το δεύτερο partition οπου θα εγκατασταθούν τα windows, φτιάχνω και το bootable USB των windows με τους boot camp drivers...[/size]Ομως δεν προχωράει η εγκατάσταση, λογο επειδη το partition δεν μπορει να γίνει GPT οπου θελουν τα windows για να προχώρησουν την εγκατάσταση..[/size]- δοκίμασα delete, format μεςα απο τον οδηγό εγκατάστασης των windows[/size]- δοκίμασα erase partition (αυτο των windows) με το disk utility μεςα απο Yosemite..[/size]Δίχως αποτέλεσμα..[/size]Ολα αυτα σε MacBook Pro early 2011 με εναν Samsung evo pro 256gb ssd... Ενω εγκατέστησα τον παλιο μηχανικό διςκο 500gb στην θέση του optical drive..[/size]Καμια άλλη ιδεα; Με το parallel τι ακριβώς γίνεται;[/size]Μπορω βεβαια να κανω φόρματ τον δεύτερο μηχανικό διςκο (500gb) και να κανω εγκαταςταςη τα windows σε αυτον τον διςκο...αλλα ετςι θα χάσω τα προτερήματα του ssd .. Κυριως το boot time..[/size]Τα windows τα χρειάζομαι για καποια μικρά προγράμματα που δεν τρέχουν σε Mac OS, αλλα και για δοκιμή..[/size]

Θα πρέπει να αποσυνδέσεις για λίγο τον μηχανικό σκληρό να προχωρήσει η εγκατάσταση του windows και να τον ξαναβάλεις αργότερα.... Δυστυχώς το προγραμμα εγκαταστάσης του windows μπερδεύεται απο το Efi partition που βρισκεται στον μηχανικό σκληρό και κολλάει....

Άλλη λύση για να μην βαγαζεις καπάκια και σκληρούς μπορεί να ειναι να φορμαρεις τον μηχανικό σκληρό σε fat32 με το option απο το disk utility να ειναι master boot record. Λογικά δεν θα δημιουργήσει έτσι Efi αρχείο και θα κανείς την εγκατάσταση του windows κανονικά. Υπόψιν επειδή το τελευταίο δεν το εχω δοκιμάσει κανε backup (timemachine) και δοκίμασε το...

Το άλλο ειναι δοκιμασμένο σε δημιουργία hackintosh που είχα τα ίδια προβλήματα με σένα.

ΥΓ. Έχεις κάνει fusion το Mac?

Επεξ/σία από atheatos

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μπορείς να δοκιμάσεις και το εκπληκτικό πρόγραμμα που λέγεται Parallels.

Εγώ έχω πάθει την πλάκα μου.

Τρέχεις ότι windows πρόγραμμα θέλεις μέσα από το Mac OS.

Ορίστε και το link : http://www.parallels.com

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...