fix21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 ποιο πιστευετε ειναι το ποιο αξιοπιστο .? το core temp μου λεει 13 βαθμους idle και παραλληλα το amd overdrive την ιδια ακριβως ωρα σε idle μορφη λεει 55 εως 58.δεν ξερω ποιο να πιστεψω πιανω τα pipe της ψυκτρας και ειναι κρυα , επισης και ο αερας ειναι υπερχλιαρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Προφανώς και οι 13 βαθμοί δεν ειναι η σωστή θερμοκρασία ... στο bios τι σου λεει ? , επίσης δες και με το hwmonitor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fix21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 οσο λεει και το core temp :/ επισης οταν θα παιξω καποιο παιχνιδι θα φτασει στους 55 και θα το καταλαβω οτι οντως ανεβασε θερμοκρασιες. .σε Idle οι ανεμιστηρες βγαζουν κρυο αερα.οταν μπαινω στο Bios ανεβαινουν υπερβολικα οι βαθμοι του επεξεργαστη οταν παλι θα ξεκινησω τα windows πεφτουν oi στοφες και οι θερμοκρασιες παραλληλα.θερμοκρασια δωματιου ειναι περιπου στους 23ς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Το overdrive δείχνει το thermal margin πόσο απέχεις απο την μέγιστη θερμοκρασία του chip. Βάλε κάτι να απασχολεί τον επεξεργαστή και θα δεις ότι οι μετρήσεις του θα πέφτουν αντί να ανεβαίνουν. οι amd έχουν παράξενο αισθητήρα θερμοκρασίας απο τους 40°C και πάνω μετράνε σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fix21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 εχεις οντως δικιο ;P το θεμα τωρα ειναι πως θα μαθω τους πραγματικους βαθμους...σε idle και gaming mode.υπαρχει κατι τετοιο? ;P εννοεις μεχρι ποσους βαθμους θα αντεξει ο cpu η ποσο θα φτασει max με την αυτην την ψυκτρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 μέχρι πόσο αντέχει ο επεξεργαστής, η ψύκτρα παίζει ρόλο μέχρι που θα σταματήσει να ανεβαίνει η θεμοκρασία. θερμοκρασίες θα βλέπεις in-game απ το hwinfo αν θες να έχεις OSD μαζί με το msi afterburner και κάνεις monitoring και την κάρτα γραφικών(θα πάς στις ρυθμίσεις του Afterburner και θα τικάρεις τι θες να βλέπεις). Αυτο το σετάρεις μια φορά και μετά μπαίνεις σε παιχνίδι. Προσοχή.Αν παίζεις παιχνίδια απο steam/uplay/origin (κυρίως το τελευταίο)απενεργοποίησε το origin in game γιατι μαμιέται αν υπάρχει και δεύτερο overlay πάνω απο του origin. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fix21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3k21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Στο screenshot του HWmonitor που παρέθεσες, η θερμοκρασία TMPIN1 είναι αυτή του επεξεργαστή σου στο socket. H TMPIN0 είναι του chipset της μητρικής. Η TMPIN2 δεν έχω καταλάβει ακόμα τι αντιπροσωπεύει. Αν η θερμοκρασία που δίνει (44 °C) είναι αμέσως μετά το boot ή την εκτέλεση κάποιας απαιτητικής εφαρμογής (που υποθέτω έτσι είναι κρίνοντας από το max και το current VCORE, σωστά; ) και είσαι με stock ψύκτρα, μην ανησυχείς. Πάντως βλέπω περίεργες τιμές στα +12V και +5V rails του τροφοδοτικού σου. Αν και υποψιάζομαι πως πρόκειται απλά για κάποιο "άκακο" μπέρδεμα με τους sensors και το HWmonitor, καλό θα ήταν να το ελέγξεις. Οι υπόλοιπες monitoring εφαρμογές σου και το BIOS τι δείχνουν; Από το screenshot του AMD overdrive δεν μπορώ να βγάλω άκρη για τα voltages... Πιθανότατα πάντως ένα BIOS update θα στρώσει τα όποια κουσούρια των sensors. EDIT: Επειδή είμαι στόκος, τώρα μόλις πήρα χαμπάρι πως έχεις καλή ψυκτρούλα (Τ4 ή 212;). Οι ανεμιστήρες που έχεις πάνω της, είναι σε διάταξη push/pull; Αν ναι, ποιός "τραβάει" και ποιός "φυσάει"; Δεν βλέπω επίσης να έχεις εγκαταστήσει κάποιο case fan ως εξάτμιση, καλό θα ήταν να τσιμπήσεις έναν. Η τιμή του ΤΜΡΙΝ0, αν και όχι επικίνδυνη, είναι υψηλή. Κάτι τέτοιο, αν δεν τίθεται θέμα λάθος ενδείξεων από τους σένσορες, ίσως υποδηλώνει κακό airflow. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fix21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 μολις εκανα update τα bios εγινε ενα reset στις ρυθμισεις..το amd turbo core το εχω μονιμα ανοικτο. η ψυκτρα ειναι η t4 o αποκατω ανεμιστηρας φυσαει προς τα πανω και ο απο πανω τραβαει προς τα εξω . με μπερδεψες με τις τασεις τι προβλημα εχουνε?η μητρικη ειναι 970A-G43 διαβαζω στο Internet οτι εχει heat θεματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 όσο αναφορά τις γραμμές του τροφοδοτικού και μένα ό,τι νά'ναι δείχνει και δεν έχω κάποιο κακό τροφοδοτικό. Οι ψύκτρες στους amd μπαίνουν κάθετα στο 99% των περιπτώσεων (εξαιρούνται οι υδροψύξεις). Όπως και να έχει βάλε ανεμιστήρα εξαγωγής,θα μειώσει και άλλο τις θερμοκρασίες εντός του κουτιού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fix21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 το κουτι το εχω μονιμα ανοικτο παρεπιπτοντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Να το κλείσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3k21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 μολις εκανα update τα bios εγινε ενα reset στις ρυθμισεις..το amd turbo core το εχω μονιμα ανοικτο. η ψυκτρα ειναι η t4 o αποκατω ανεμιστηρας φυσαει προς τα πανω και ο απο πανω τραβαει προς τα εξω . με μπερδεψες με τις τασεις τι προβλημα εχουνε?η μητρικη ειναι 970A-G43 διαβαζω στο Internet οτι εχει heat θεματα. Σχετικά με τις τάσεις, όταν σου λέει π.χ. +12 Volt rail και εσύ βλέπεις τιμή στα 14 Volt, ε, είναι κάπως περίεργο. Το πιθανότερο, όπως λέει και ο Xristaras12, είναι απλά να "διαβάζει" ό,τι να 'ναι το HWonitor. Απλά δεν χάνεις τίποτα να τσεκάρεις και το BIOS τι readings δίνει για τα voltages. Η μητρική τι heat θέματα διάβασες ότι έχει; Μήπως στα VRM; Από εκεί και πέρα, επειδή κι εγώ τον 8320 και την Τ4 έχω, θεωρώ πως είσαι κάπως ψηλά. Δες εδώ τι δίνει σ' εμένα (μετά από cold boot, μόνο browser ανοιχτός): Μετά από stress (π.χ. gaming ή wPrime που το 'χω πρόχειρο) βία να φτάσω τους 50 βαθμούς στον επεξεργαστή και τους 35 στο chipset. Πιστεύω πως έχεις ψιλοθέμα με το airflow σου. Καλύτερα κλειστό κουτί και ροή αέρα, παρά ανοιχτό αλλά χωρίς να κινείται τίποτα (όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο Xristaras από πάνω). Επίσης, τη θερμοαγώγιμη την έχεις εφαρμόσει σωστά στον FX; Μήπως έβαλες λιγότερη ή περισσότερη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fix21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 εχει θεματα στα vrm .εκλεισα το κουτι εβαλα ανεμιστηρα στα πλαγια(push)απο πανω(pull) απο πισω (pull)απο μπροστα(push)... αλλαξα παστα επεξεργαστη.εδω ειναι σε idle.πιστευω πως η μητρικη κανει ολη την ζημια με τις θερμοκρασιες.θα τρελαθω..τι αλλο μπορει να φταιει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3k21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Αν υπάρχει νεότερο BIOS διαθέσιμο για την μητρική σου, καλό θα ήταν να το εγκαταστήσεις. Πιθανότατα οι ενδείξεις είναι απλά λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα