Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

ενδιαφερομαι να αγορασω ηχεια για να ακουω κυριως ηλεκτρονικη μουσικη.

Εχω εντυπωσιαστει απο την ενταση των logitech Z5500 που ειχε ο συγκατοικος μου, και το πολυ δυνατο μπασο, ομως στην τιμη ξεφευγουν αρκετα.

Budget ακριβως δεν υπαρχει, ιδανικα 50-80 ευρω, ισως να εφτανα και στα 100 εαν ειχαν τοσο μεγαλη διαφορα σε ποιοτητα και ενταση.

Σε πρωτη φαση τουλαχιστον τα ηχεια θα μπουν σε ενα δωματιο 20-25 τμ, οποτε θεωρω πως ενα σετ 2.1 ηχειων μου αρκει, καθως θα ειναι και ευκολοτερο να μεταφερθει.

Τωρα οσον αφορα τα ηχεια, θα μου προτεινατε να παω σε PC speakers η υπαρχουν αλλες επιλογες καταλληλοτερες απο αποψη ποιότητας ήχου στις ψηλες συχνοτητες και το μπασσο σε αυτο το budget (δεν το εχω ψαξει καθολου)?

Ευχαριστω προκαταβολικα ;)

Δημοσ.

Φίλε μου το budget σου είναι ιδιαίτερα χαμηλό για κάποια σωστή πρόταση . Καλύτερα να αποταμιεύσεις και να πάρεις κάτι σωστό. Από την άλλη αν δεν μπορείς, θα σου πρότεινα τα Creative T20

Δημοσ.

Φίλε μου το budget σου είναι ιδιαίτερα χαμηλό για κάποια σωστή πρόταση . Καλύτερα να αποταμιεύσεις και να πάρεις κάτι σωστό. Από την άλλη αν δεν μπορείς, θα σου πρότεινα τα Creative T20

Σε τι budget δηλαδη θα μου προτεινες να κινηθω και σε τι ηχεια;

ρωταω διοτι σκευτομαι και τα μεταχειρισμενα ισως θα ηταν καλη λυση

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Σε τι budget δηλαδη θα μου προτεινες να κινηθω και σε τι ηχεια;

ρωταω διοτι σκευτομαι και τα μεταχειρισμενα ισως θα ηταν καλη λυση

Ευχαριστω!

Για τον χώρο σου και σε δικάναλο σωστό Hi Fi ήχο  θα φτάσουμε τα 500 με 600 ευρώ, ίσως και παραπάνω 

Σε ενισχυτή κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/3906638/Marantz-PM6005.html?from=autocomplete&keyphrase=marantz+pm6005και ηχεία κάτι τέτοιο

https://www.skroutz.gr/s/4166586/Dali-Zensor-3.html?from=autocomplete&keyphrase=dali+zensor+3

Δημοσ.

Για τον χώρο σου και σε δικάναλο σωστό Hi Fi ήχο  θα φτάσουμε τα 500 με 600 ευρώ, ίσως και παραπάνω 

Σε ενισχυτή κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/3906638/Marantz-PM6005.html?from=autocomplete&keyphrase=marantz+pm6005και ηχεία κάτι τέτοιο

https://www.skroutz.gr/s/4166586/Dali-Zensor-3.html?from=autocomplete&keyphrase=dali+zensor+3

Μην προτείνετε στο κόσμο δικάναλους το 2015, μόνο πολυκάναλους.

Δημοσ.

Μην προτείνετε στο κόσμο δικάναλους το 2015, μόνο πολυκάναλους.

Γιατί το λες αυτό; Αν θες να ακούς μουσική και δεν σε ενδιαφέρει το surround δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από έναν καλό δικάναλο ενισχυτή. Επίσης, δεν συγκρίνεται η ποιότητα ήχουν στην μουσική πάντα που βγάζει ένας δικάναλος των πχ 500€ από έναν αντοίστιχο πολυκάναλο. 

Δημοσ.

Γιατί το λες αυτό; Αν θες να ακούς μουσική και δεν σε ενδιαφέρει το surround δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από έναν καλό δικάναλο ενισχυτή.

Επίσης, δεν συγκρίνεται η ποιότητα ήχουν στην μουσική πάντα που βγάζει ένας δικάναλος των πχ 500€ από έναν αντοίστιχο πολυκάναλο.

Αν εννοείς ενισχυτές δικάναλους(hifi)/πολυκάναλους(HomeCinema) από τις γνωστές consumer εταιρίες (pioneer/yamaha/denon), είναι πολύ γενικό αυτό και ειδικά για εμάς που μιλάμε για φθηνά μηχανήματα διαφωνώ 100%.

Πρώτα από όλα είναι το πρακτικό μέρος. Ένας πολυκάναλος μπορεί να παίξει ταινίες αλλά μπορεί να παίξει και μουσική. Αντίθετα ο δικάναλος μπορεί να παίξει μόνο μουσική. Eπομένως αν σε μερικά χρόνια μπει σε κάποιον το μικρόβιο του Home Cinema είναι πολύ πιο future proof.

Έστω οτι ο φίλος δεν θα δει ποτέ ταινία, ο πολυκάναλος θα έχει έξοδο sub το οποίο για όποιον ακούει ηλεκτρονική μουσική είναι ψιλο απαραίτητο.

Πολύ σημαντικό είναι τα extra πχ airplay, wireless, spotify και οι περισσότερες συνδέσεις (hdmi,oπτική,usb).

Διαφωνώ τελείως και στο θέμα της ποιότητας ήχου.

Το σημαντικότερο για μένα είναι οτι και ο τελευταίος σύγχρονος πολυκάναλος έχει εφαρμογή που μετράει αποστάσεις ηχείων, σύστημα αυτόματης ισοστάθμισης και βελτίωσης της ακουστικής του χώρου, έχει πολλά DSP και ρυθμιστικά για τη βελτίωση του ήχου κάτι που οι παραδοσιακοί δικάναλοι δεν έχουν.

Αυτό που ξεχνάει ο πολύς ο κόσμος είναι ότι οι ενισχυτές βγάζουν ρεύματα, δεν ξέρουν αν είναι σε πολυκάναλο ή σε δικάναλο.

Το μόνο που καθορίζει την ποιότητα τους είναι το πόση λιγότερη παραμόρφωση έχουν όταν βγάζουν το ίδιο ρεύμα. Ο κάθε ενισχυτής έχει ένα τροφοδοτικό, το οποίο ανάλογα με τις ανάγκες στέλνει ρεύμα στα αντίστοιχα κανάλια. Αν θες να ακούσεις μόνο μουσική θα στείλει ρεύμα μόνο τα δύο κανάλια, ακριβώς όπως θα έκανε κι αν ήταν δικάναλος. Θεωρητικά θα έπρεπε ο δικάναλος στα ίδια λεφτά να είναι καλύτερος από τον πολυκάναλο αλλά αυτό αντισταθμίζεται από την μικρότερη παραγωγή.

Κι ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ:

Pioneer 424 vs 329(πολυκάναλος) vs A-20(δικάναλος).

Σχεδόν ολόιδια μηχανήματα (δες βάρος) , ίδια περίπου ίδια τιμή, δείτε πόσα παραπάνω πράγματα έχουν οι πολυκάναλοι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλα, το θεμα εχει ξεφυγει εντελως, διαβαζω για 500αρια κ δε ξερω απο που να φυγω!!

Τα Creative T20 ειναι 40 Watt, δεν ειναι καπως λιγα, εαν σκευτει κανεις πως τα Z906 ειναι 500??!!!!

Για τα Harman Kardon SoundSticks III, ποια η γνωμη σας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...