Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιος Πελέ μωρέ γελάω όταν το ακούω με το ποδόσφαιρο και της αεραμυνες του τότε ίσως ήταν ο καλύτερος εκείνη την εποχή τώρα απλά θα ήταν ένας καλός παίχτης.

Για μένα Ρονι.

Δημοσ.

Οι συγκρίσεις είναι άκυρες 100%. Ο καθένας στην εποχή του μεγαλούργησε/μεγαλουργεί.

Άλλο ποδόσφαιρο παιζόταν τότε, άλλο τώρα. Βραζιλία 70 vs Juventus 2015 μόνο στο Pro. 

Η Αργεντινή πήρε παγκόσμιο με Μαραντόνα, Πασαρέλα, Μπουρουσάγκα και Βαλντάνο. Οι υπόλοιποι ήταν ρολίστες του κερατά, κοπρίτες για την ακρίβεια.

Επίσης πήρε πρωτάθλημα Ιταλίας και κυπελο ΟΥΕΦΑ με συμπαίχτες Καρέκα, Αλεμάο, Ντε Νάπολι και οι υπόλοιποι παγκοσμίως άγνωστοι.

Αν και κοκαινάτος, μας έχωσε και μια γκολάρα στο μουντιάλ του 1994 έτσι για να πάρουμε μυρωδιά τι φούμαρε.

Τον Πελέ τον έχω δει μόνο από στιγμιότυπα. Φοβερός παίχτης, Δεξί, αριστερό, κεφαλιές, τρίπλες, στην εποχή του τοπ.Πήρε παγκόσμιο με παιχταράδες δίπλα του.

Μέσι είναι δημιούργημα άλλης εποχής, μεγάλωσε στην Μπάρτσα από μικρός με ότι αυτό συνεπάγεται. Βοηθήθηκε πολύ θέλω να πω χωρίς να είναι κακό σε σύγκριση με τους άλλους. Όλοι οι συμπαίχτες του είναι μπαλαδόροι ένας προς ένα. Τον θεωρό 1ο στην εποχή μας.

Ο Ρόνι μαγικός, δεν υπάρχουν αυτά που έκανε. Δεν κράτησε πολλά χρόνια, προτιμούσε πάρτυ, γκομενάκια κτλ.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κανεις δεν μπορεί να απαντήσει.

Το Μαραντόνα τον έβλεπε ο μισός πλανήτης από την TV κάθε εβδομάδα.

Ο Πελέ δεν είχε αυτή την προβολή λόγω τεχνολογίας.

Ο πλέον σύγχρονος μπαλαδόρος ήταν και είναι ο RONALDINHO . Ολοι οι άλλοι είναι/ήταν απλά καλοί αθλητές ....

Ο "κούνελος" ήταν από άλλη διάσταση

Μαραντόνα. Ο Πελέ είναι φασίστας.

Σαν το Τσίπρα ένα πράγμα ?

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα δεν μου αρεσει να συγκρινω αθλητες που ανηκουν σε αλλες εποχες.Σιγουρα ηταν οι καλυτεροι της γενιας τους.Θα ψηφισω Μαραντονα για τον απλουστατο λογο οτι επαιξε στην Ευρωπη,σε αντιθεση με τον Πελε που αρνηθηκε προτασεις μεγαλων ευρωπαικων ομαδων.

Δημοσ.

Κανεις δεν μπορεί να απαντήσει.

Το Μαραντόνα τον έβλεπε ο μισός πλανήτης από την TV κάθε εβδομάδα.

Ο Πελέ δεν είχε αυτή την προβολή λόγω τεχνολογίας.

Ο πλέον σύγχρονος μπαλαδόρος ήταν και είναι ο RONALDINHO . Ολοι οι άλλοι είναι/ήταν απλά καλοί αθλητές ....

Ο "κούνελος" ήταν από άλλη διάσταση

Μαραντόνα. Ο Πελέ είναι φασίστας.

Σαν το Τσίπρα ένα πράγμα ?

Το να λες οτι όλοι οι άλλοι είναι απλά καλοί αθλητές δείχνει ότι δεν έχεις σχέση πραγματική μ το ποδόσφαιρο. Από την στιγμή μάλιστα που έχουμε ζωντανό παράδειγμα τον Μέσι που κάνει στις συγχρονες αμυνες τα διπλασια απο όσα έκανε ο Μαραντόνα..
Δημοσ.

Το να λες οτι όλοι οι άλλοι είναι απλά καλοί αθλητές δείχνει ότι δεν έχεις σχέση πραγματική μ το ποδόσφαιρο. Από την στιγμή μάλιστα που έχουμε ζωντανό παράδειγμα τον Μέσι που κάνει στις συγχρονες αμυνες τα διπλασια απο όσα έκανε ο Μαραντόνα..

O Μέσι είναι ένα μοτεράκι με χαμηλό κέντρο βάρους. Είναι καλός σαν παίχτης αλλά δεν είναι μπαλαδόρος αν σε αυτή την έννοια δούμε την επιδεξιότητα .

Ούτε ο Ζιντάν, ούτε ο Ριβάλντο, ούτε ο Κάρλος ούτε ο Ρονάλντο (ο πραγματικός οχι ο σικέ) ήταν σαν τον Κούνελο ...

Δημοσ.

Αν και αυτές οι συγκρίσεις δεν οδηγούν πουθενά, θα θυμίσω μία ατάκα του Ροναλντίνιο λίγο πριν αποκαλυφθεί το φαινόμενο Μέσσι, που ήταν κάπως έτσι:

Πολλοί μου λένε πως είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είμαι ο καλύτερος καν της Μπαρτσελόνα.

Και η ιστορία τον επιβεβαίωσε, έστω αν λάβουμε υπόψη καθαρά τους αριθμούς, γιατί καλύτερος για κάποιον μπορεί να σημαίνει πιο θεαματικός, όπου ο Ροναλντίνιο κερδίζει από τα αποδυτήρια, για κάποιον άλλον πιο ουσιαστικός, όπου ο Ζιντάν σας χαιρετάει, κλπ.

Μιας και είπα Ζιντάν, ένα βιντεάκι αφιερωμένο στον Μαραντόνα:

Δημοσ.

Σε 10 χρονια ο Μεσι θα ειναι στο club των τεραστιων παιχτων. Ειναι ηδη εκει βασικα.

Στο club των θεων ωστοσο ειναι πολυ μικρος για να μπει.

Οποιος εχει δει Μαραντονα ξερει γιατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...