Προς το περιεχόμενο

Recovery σε Toshiba με Windows 8 Pro: κολλάει στο "rating system performance"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τους φίλους του forum.

Όπως λέει και ο τίτλος, έχω κάποια Toshiba R950-14L στη δουλειά. Αυτά πωλούνται με προεγκατεστημένα Windows 7 Professional και έχουν και recovery DVDs με τα Windows 8. 

Κάποιος φορέας που συνεργαζόμαστε, μας ζήτησε να εγκαταστήσουμε τα 8άρια, και έτσι πρέπει να το κάνω εγώ, ως συνήθως. Έτσι κι αλλιώς σε αυτό το μοντέλο της Toshiba, το activation για τα 7άρια έχει γίνει λανθασμένα από το εργοστάσιο, σύμφωνα με τη Microsoft (1 κλειδί για πολλούς υπολογιστές της ίδιας παρτίδας) και σε ενδεχόμενο έλεγχο δεν ξέρω αν γνωρίζουν όλοι οι ελεγκτές για το δικαίωμα downgrade.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Αφού τρέξω τα DVD του κάθε υπολογιστή, η εγκαταστασή σχεδόν ολοκληρώνεται (μετά από 4 ώρες για format, και 2,5 ώρες για εγκατάσταση!!!), αλλά κολλάει για 7+ωρες στο "rating system performance", του οποίου η μπάρα προόδου γεμίζει ξανά και ξανά. Μετά από τις 7 αυτές ώρες, οι υπολογιστές αρχίζουν εκ νέου το recovery, μέσω του partition που δημιουργούν τα dvd.

Αυτό που σας περιγράφω συμβαίνει σε όλους τους υπολογιστές (ίδιους), που προσπαθώ να το κάνω αυτό.

Κάνω κάτι λάθος; 

Δημοσ.

μπες στο bios και αλλαξε τις ρυθμισεις για να ταιριαζουν για upgrade to win8 γιατι στο επισημο site φαινεται οτι τα υποστηριζουν

τσεκαρε ρυθμισεις για καρτα γραφικων και ολα τα αλλα..

Δημοσ.

μπες στο bios και αλλαξε τις ρυθμισεις για να ταιριαζουν για upgrade to win8 γιατι στο επισημο site φαινεται οτι τα υποστηριζουν

τσεκαρε ρυθμισεις για καρτα γραφικων και ολα τα αλλα..

Εννόεις το UEFI; Το έχω κάνει ήδη, γιατί διαφορετικά δεν αναγνωρίζει καν το DVD του recovery. Στα υπόλοιπα δεν υπάρχει κάτι που να πρέπει να αλλάξω φίλε μου.

Δημοσ.

εχεις δοκιμασει να κανεις επαναφορα του bioς αλλα και update και μετα τις σωστες ρυθμισεις οπως λες για να κανεις εγκατασταση και τα 8 που εχεις ειναι αυθεντικα αρα παιζουν σωστα?

Δημοσ.

Η διαδικασία σύμφωνα με την Toshiba, είναι πρώτα η ενεργοποίηση του UEFI και μετά τρέξιμο του δικού τους DVD (recovery με τα 8αρια με το DVD της Toshiba). Τόσο απλά. Δεν λέει για reset του BIOS, και δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στο menu του bios.

Νομίζω ότι βρήκα λύση μετά από 24 ώρες (!). Με την τρίτη προσπάθεια κατάφερα να τα εγκαταστήσω στον ένα υπολογιστή και τώρα κάνω προσπάθεια για update, γιατί την 1η φορά μου έβγαλε error. Αυτή τη φορά φαίνεται να λειτουργεί κανονικά.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...