Physiciant Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Για να το λες κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Δεν έχω ασχοληθεί με custom υδροψύξεις ακόμα, αλλά ένα φιλαράκι που φτιάχνει χρόνια για τα δικά του συστήματα και μου χει εξηγήσει λίγο το concept, μια χαρά του πάει μέχρι στιγμής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Απλά δαιμονοποιούμε καταστάσεις. Η διαρροή είναι λαχείο.Μπορεί να πάρεις τα φτηνότερα fittings,να τα σφίξεις με κάβουρα σάν τον Γότθο και να μήν κάνει κίχ...μπορεί να πάρεις τα ακριβότερα που κυκλοφορούν στην αγορά,να κάνεις τις συνδέσεις με ευλάβεια και στο τέλος να τρέχεις σάν τον Βέγγο για ένα o-ring που παρουσίασε αστοχία (παθών). Ούτε η αντλία που μπορεί να σε αφήσει στα κρύα του λουτρού θα πρέπει να αποθαρρύνει. Προσωπικά,το μεγαλύτερο μείον το βρίσκω στην μανούρα της ετήσιας συντήρησης και της γενικότερης κατσαβιδοκατάστασης αν κάτι πάει στραβά και απαιτεί αντικατάσταση.Κάτι που με μια αερόψυκτρα επιλύεται σε 20',μπορεί να σου φάει ένα 2ωρο+ στην υδρόψυξη. Ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά σύμφωνα με τις ανάγκες του.Προσωπικά βλέπω θερμοκρασίες και ξέρω οτι δέν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω σε αερόψυξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Έχεις custom ή έτοιμη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zmok Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 και εγω ειμαι της αποψης οτι η διαρροη ειναι λαχειο. εγω σκεφτομουν να βαλω το radiator σε διαφορετικο χωρο ωστε να γλυτωσω και καποιες πιθανοτητες. τωρα να κρεμεται ενα διπλο ψυγειο απο την μητρικη μου, μου φαινεται καπως. για μπροστινα fans http://www.e-shop.gr/noctua-nf-f12-industrialppc-2000-p-PER.651296 τι λετε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Έχεις custom ή έτοιμη; Ντεμί... για μπροστινα fans http://www.e-shop.gr/noctua-nf-f12-industrialppc-2000-p-PER.651296 τι λετε ? Αντέχεις τον θόρυβο; Τα συγκεκριμένα,όπως υπονοεί η ονομασία τους,είναι industrial grade και απευθύνεται σε servers.Για home χρήση,αν θέλεις και χαμηλά επίπεδα θορύβου,θα πρέπει να τα έχεις μόνιμα συνδεδεμένα με τον low noise adaptor που έχουν.Και αυτό,για να πέσουν στα επίπεδα ενός κανονικού Nf-f12,έχοντας δώσει πολλαπλάσια χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zmok Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 θελω δυνατο airflow σε χαμηλο θορυβο αρα μου λες οτι εστειλα μαλακια.... http://www.e-shop.gr/noctua-nf-f12-pwm-120mm-fan-p-PER.651255 αυτο ?? μπορω να το συνδεσω στο τροφοδοτικο ε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Καλύτερα κοίτα τις (ελαφρώς) πιο φτηνές λύσεις που ανέφερε ο Physiciant.Εξ' άλλου μιλάμε για case fans. Τώρα σχετικά με το ερώτημα της σύνδεσης,ο Noctua NF-F12 είναι pwm ανεμιστήρας (4 pin).Φαντάζομαι οτι μπορείς να τον συνδέσεις με κάποιο αντάπτορα κατευθείαν στο τροφοδοτικό,άλλα θα περιστρέφεται στο 100% τον στροφών του. Επειδή ανέφερες στην αρχή οτι δέν θέλεις pwm ανεμιστήρα,απο τα συμφραζόμενα συμπεραίνω οτι δέν σε απασχολεί η διαχείριση των στροφών.Απλά θέλεις να τους καρφώσεις πάνω στο τροφοδοτικό και να δουλεύουν με τον χαμηλότερα δυνατό παραγόμενο θόρυβο και διατηρώντας μια υποτυπώδη απόδοση (αλληλένδετα αυτά τα δύο). Σε γενικές γραμμές κοιτάς για 3pin χαμηλόστροφους ανεμιστήρες (~1000rpm) και κάτω απο 20dB(A).Σε Noctua κοιτάς την σειρά Redux όπως είπα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Αν θες να ρυθμίζεις τις στροφές από τη μητρική και δε σου φτάνουν τα fan headers, μπορείς να βάλεις ένα Y-cable (4pin) και να κοτσαρεις 2 ίδιους ανεμιστήρες πάνω. Λέω ίδιους γιατί η μητρική θα λαμβάνει ένα σήμα, οπότε με 2 ίδιους δε θα έχεις θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zmok Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 ειναι σιγουρα high airflow ομως ε ??? γιατι πρεπει να ψυξω ολοκληρη κουταρα 2 μπροστα θα καρφωσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg2310 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Προτεινω να βαλεις ενα ανεμιστηρα ακομα στη 212 σε push pull για αρχη,να βελτιωσεις οσο μπορεις το airflow στο κουτι,αυξησε και λιγο τις στροφες των fan κ βλεπεις πως θα παει...εγω παντως ειμαι της αεροψυξης και με το συστημα της υπογραφης με push pull αεροψυξη σε games σπανια φτανω 55 βαθμους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zmok Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 με 212 evo ειμαι αδερφε. 75 βαθμους με το counter και το chrome ανοιχτο πιανω. σου λεω οτι μπορει να φταιει το οτι μεγαλο case (haf stacker) με ενα μικρο 92mm μαμισιο ανεμιστηρα μπροστα. θα βαλω δυο 120 mm για αρχη, και αν δεν φτιαξει η κατασταση, τοτε θα δω για αλλαγη ψυξης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg2310 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 το καταλαβα για τη 212. .και εγω μεγαλο κουτι εχω αλλα εχω 2 140αρηδες μπροστα να βαζουν σε φουλ στροφες -3 να βγαζουν με κυμαινομενες στροφες και τη ψυκτρα του επεξεργαστη με 2 ανεμιστηρες οπως σου προτεινα.. .ετσι ειμαι καλα απο θερμοκρασιες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zmok Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) ωραια θα κανω πρωτα την προσθηκη ανεμιστηρων και θα δω τι θα γινει μετα. μπορει καποιος να μου πει τι υγρο χρησιμοποιουν οι ετοιμες υδροψυξεις ? Physiciant μπορεις να μου στειλεις λινκ απο το y Που λες ? γινεται αυτο που λες ε ? Επεξ/σία 26 Απριλίου 2015 από zmok Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 μπορει καποιος να μου πει τι υγρο χρησιμοποιουν οι ετοιμες υδροψυξεις ? Γιατί το ρωτάς αυτό? Τι σημασία έχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zmok Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 θελω να ξερω τι ζημια μπορει να παθω π.χ σε τυχον διαρροη. οι μισοι λενε οτι δεν παθαινεις κατι, οι αλλοι μισοι λενε οτι χαλανε ολα. τι να πιστεψω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα