Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω ένα hotspot που θα αλλάζει pass καθημερινά, όσο το δυνατόν πιο οικονομικό, καθώς δεν θα υπάρχει μεγάλη κίνηση αφενός αλλά θέλω να γλιτώσω από το να αλλάζω κωδικό συνεχώς ή από το να γράφω χαρτάκια αφετέρου.

Σκέφτηκα (αν υπάρχει) router με key generator που να συνδέεται με ταμειακή μέσω ethernet και να τυπώνει το pass.

Γίνεται κάτι τέτοιο ή λέω μ@λ@κιες;

Μήπως υπάρχει ευκολότερος τρόπος;

Δημοσ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά αλλά δε ξέρω αν θα σε βολέψουν.

Όσο για αυτό που θες σίγουρα γίνεται αλλά δε ξέρω πού, πώς, ποιος.

Υπάρχει δυνατότητα με openwrt να αλλάζει password αυτόματα αλλά δε ξέρω πώς θα εμφανίζεις το κωδικό.

Αυτός εδώ χρησιμοποίησε μια μικρή usb οθόνη για να εμφανίζει το κωδικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα έχω δει φίλε aposporis αλλά είναι αρκετά ακριβά για μένα, προς το παρόν τουλάχιστον.

Το δεύτερο φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον αλλά είναι λίγο μπελαλίδικο.

Η καλύτερη λύση είναι μάλλον το openwrt κι ένας μικρός θερμικός εκτυπωτής απλά δε ξέρω αν και πως θα δίνεται η εντολή για εκτύπωση εφόσον δε θα είναι "πακέτο". Ευχαριστώ πάντως.

Επεξ/σία από achilleas_f
Δημοσ.

Λίγο που το έψαξα δε πρέπει να είναι δύσκολο.

Βάζεις openwrt στο router της επιλογής σου.

Συνδέεις ένα usb thermal printer στο router και το ρυθμίζεις να τον βλέπει.

Φτιάχνεις ένα script να αλλάζει το wifi password και να το αποθηκεύει σε κάποιο αρχείο.

Σετάρεις το cron να τρέχει το script κάθε μέρα τα ξημερώματα.

Αν έχει πλήκτρα το router (ιδανικό) ρυθμίζεις το πλήκτρο να στέλνει για εκτύπωση το αρχείο.

Αν έχεις και δεύτερο πλήκτρο βάζεις να τρέχει το script για να αλλάζεις password κατ' επιλογή.

ΥΓ Τι μαγαζί έχεις;

Δημοσ.

Λογικά καφετέρια, και το κάνει για να μην του κλέβουν. Πολύ καλή σκέψη, θα μπορούσες να παίξεις και με QR code για να μην τυπώνεις συνέχεια.

Δημοσ.

Λίγο που το έψαξα δε πρέπει να είναι δύσκολο.

Βάζεις openwrt στο router της επιλογής σου.

Συνδέεις ένα usb thermal printer στο router και το ρυθμίζεις να τον βλέπει.

Φτιάχνεις ένα script να αλλάζει το wifi password και να το αποθηκεύει σε κάποιο αρχείο.

Σετάρεις το cron να τρέχει το script κάθε μέρα τα ξημερώματα.

Αν έχει πλήκτρα το router (ιδανικό) ρυθμίζεις το πλήκτρο να στέλνει για εκτύπωση το αρχείο.

Αν έχεις και δεύτερο πλήκτρο βάζεις να τρέχει το script για να αλλάζεις password κατ' επιλογή.

ΥΓ Τι μαγαζί έχεις;

Καλά τα λες αλλά ποιος να κάτσει να κάνει!

Ξέρω μέσες άκρες περί δικτύων αλλά αυτά είναι λίγο εξειδικευμένα για μένα και κυρίως απαιτούν χρόνο.

Ήθελα μια πιο custom λύση αλλά και οικονομική. (Το ξέρω,ζητάω πολλά).

Το μαγαζί είναι τριώροφο βρίσκεται σε πλατεία χωριού και ειναι καφέ,πιτσαρία, fast food.

Λογικά καφετέρια, και το κάνει για να μην του κλέβουν. Πολύ καλή σκέψη, θα μπορούσες να παίξεις και με QR code για να μην τυπώνεις συνέχεια.

Ένας λόγος είναι ότι ρόκειται για πλατεία όπως είπα και παραπάνω και ήθελα να αποφύγω τα πιτσιρίκια κι αυτούς που θα ζητάνε κωδικό χωρίς να κάθονται στο μαγαζί και θα πρέπει να τον δίνω γιατί γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας κτλ..(όποιος ζει σε μικρή Κοινωνία καταλαβαίνει τι λέω) και ο δεύτερος είναι ότι θα κάνω ευκολότερη και πιο σωστή "δουλειά" χωρίς να τρώω χρόνο αλλάζοντας κωδικούς συνεχως και γραφοντας χαρτάκια με το εκάστοτε password.
Δημοσ.

Τι υποδομή έχεις τώρα; 3 όροφοι είναι δύσκολο να καλυφτούν με ένα απλό router.

Τι υπολογιστές έχεις στο δίκτυο;

Δημοσ.

Υποδομή? Δεν έχω συνδεθεί ακόμα. Ακόμα περιμένω εδώ και 15 μέρες να έρθουν από τον ΟΤΕ να τραβηξουν το καλώδιο του τηλ. μιας και το κτήριο δεν έχει γραμμή και στη συνέχεια βλέπουμε...

Για αρχή θα δοκιμάσω το router που θα μου δώσουν, στο μεσαίο όροφο και ίσως φτάσει το σήμα πάνω και κάτω αφού το κτήριο είναι χαμηλοταβανο και μόλις 40τ.μ. ο κάθε όροφος. Εαν όχι θα αγοράσω δικό μου ή θα παλεψω με κανένα repeater.

Όταν φτάσει εκείνη η ώρα σίγουρα θα χρειαστώ βοήθεια εκ νέου.

Δημοσ.

Εγω θα προτεινα ενα τουμπανο ρουτερ που να σηκωνει πολυ τραφικ και ενα ρεπετερ ο καθε οροφος για να μην υπαρχει θεμα οτι το κινητο μου πιανει εδω οχι εκει ομως καθως τα κινητα δεν εχουν και το τουμπανο wifi πανω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...