Ilias95 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 @GioΣε Arch με LXDE και openbox, μου τρέχει κανονικά η Academic Edition χωρίς να πειράξω τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Πώς έχεις τις εγγραφές στο fstab; Τις έχω παρατήσει τις εγγραφές σε fstab και το άφηνα στον αυτόματο και δούλευε μια χαρά μέχρι και την προηγούμενη έκδοση. Την μόνη εγγραφή που έχω εκεί είναι του συστήματος και του nas server που τον κάνω mount. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να περάσω και τους υπόλοιπους δίσκους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Για το θεμα με το wine. Πριν το τρεξετε με οτιδηποτε, κανατε winecfg για να κανει το wine τις default ρυθμισεις του μεσα στο ~/.winε. @chek2fire Εχει αλλαξει κατι βασικο ομως απο την προηγουμενη εκδοση: το systemd αντι του upstart. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bazinga13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Πρέπει να πω ότι απλά όποιος αναβαθμίζει σε kubuntu θα πρέπει asap να περάσει και την τελευταία έκδοση του kde 5 μέσω των ppa που υπάρχουν Την καλημερα μου φιλε.Μηπως μπορεις να μας πεις πως γινεται αυτη η διαδικασια?Ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Την αναβάθμιση την κάνεις βάζοντας στα repositories αυτά εδώ τα ppa https://launchpad.net/~kubuntu-ppa/+archive/ubuntu/backports αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες ρώτα. Τώρα γιαυτό που ρωτάει ο jim_p δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι και πως μπορώ να το δω? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δεν ρωτάει. Το Ubuntu χρησιμοποιεί systemd σαν init system απ' την 15.04.Δεν ξέρω πως λειτουργούσε το upstart, αλλά πιθανόν να εμφανίστηκε γι' αυτό το πρόβλημα.Μια άλλη αλλαγή πχ. στα mounts με το systemd: You can also remove API filesystems from /etc/fstab, as systemd will mount them itself (see pacman -Ql systemd | grep '\.mount$' for a list). It is not uncommon for users to have a /tmp entry carried over from sysvinit, but you may have noticed from the command above that systemd already takes care of this. Ergo, it may be safely removed.(https://wiki.archlinux.org/index.php/Improve_boot_performance#Filesystem_mounts) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι και πως μπορώ να το δω? Για init system λεει. Βοσκει μετα τον kernel και πριν το login. Τρεξε ενα systemctl status Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 και που το βλέπω σε αυτό το κατεβατό το τι τρέχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 απενεργοποιησε την boot screen/plymouth/ξερω γω τι εχει. με systemctl status (σε terminal) βλεπεις το status των services. man systemctl man systemd https://wiki.archlinux.org/index.php/Systemd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex-V Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Gio σορρυ λιγο για το offtopic, αλλα ποια διανομη χρησιμοποιεις σαν βασικη? Εκτος απο win και osx. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Moderators Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Gio σορρυ λιγο για το offtopic, αλλα ποια διανομη χρησιμοποιεις σαν βασικη? Εκτος απο win και osx.Αποχαιρετησα πριν απο 1.5 βδομαδα το Αrch μετα απο no-idea-ποσα χρονια και περασα σε Ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Αποχαιρετησα πριν απο 1.5 βδομαδα το Αrch μετα απο no-idea-ποσα χρονια και περασα σε Ubuntu Πως αισθανεσαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Moderators Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Πως αισθανεσαι? Το ξερα πως μου ρχεται Νταξει, δεν εχω παραπονο (εκτος απο το ενα που εσκασε μυτη νωριτερα στο thread..oh, wait!). Συν το οτι πρωτη φορα κονταροχτυπιεμαι με το Unity. Για Debian το πηγαινα που θα μου χρειαστει ελεω εργασιας απο Ιουνιο και μετα και κατεληξα σε ubuntoειδες εξαιτιας του "καντο εγκατασταση με 5 κλικ-κλικ γιατι βιαζομαστε λες και μας κυνηγαει ο διαολος" και βλεπουμε πως παει το θεμα. Ας πουμε πως ειμαι σε beta mode και με 0 boots σε Windows απο την μερα της εγκαταστασης. Ανεξαρτητως αποτελεσματος υποσχομαι πως δεν θα αρχισω τα περι του μεγαλειου του Ubuntu 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 και το debian πλέον 5 κλικ είναι αλλά τα ubuntu είναι τα καλύτερα λίνουξ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Moderators Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 και το debian πλέον 5 κλικ είναι Ελεω μπολικων partitions και σκληρων (συμπεριλαμβανομενου dual booting με win), το lvm+encryption ηθελε περαιτερω ενασχοληση για να 'δει' windows και να παιξει out of the box (debian 8 stable ολα αυτα), οποτε πηγα Ubuntu που στο συγκεκριμενο τομεα με εξεπληξε ευχαριστα. Πονταρω πως δεν ειναι κατι τρελο στο Debian, αλλα ο διαολος που ειπα πριν.. αλλά τα ubuntu είναι τα καλύτερα λίνουξ! I salute you Α! @tritonas00 Για να παιξει το VMWare Workstation παλι στο wiki του Arch ετρεχα (manual patching και τα ρεστα). Just saying. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα