leonidas_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Χαιρετε! Μόλις παρέλαβα αυτό το αξιόλογο ρουτεράκι από HOL. Συγχρονίζει πάνω κάτω όσο το ZTE (Το zte zxhn h108n παραδόξως συγχρόνιζε γύρω στα 2Mbits παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο ρούτερ έχω δοκιμάσει στη γραμμή μου). Το WIFI του δεν είναι τόσο δυνατό.Στο θέμα μας. Θέλω να απενεργοποίησω το WPS. Hard botton δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο για το WIFI. Firmware από hol, επιλογή στο web Interface δεν είδα. Telnet κλειδωμένο, οπότε δε μπορώ να μπω με CLI. Κατέβασα το Config σε xml αλλά δε μπορώ να το ανοίξω λόγω κωδικοποίησης, δεν ξέρω γιατί. Έχει κανείς καμμιά ιδέα; Έχει βρει κανείς το root pass για το εν λόγω ρουτεράκι;Ευχαριστώ!!
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 τo wps κλεινει μονο απο cli συνηθως στα Technicolor. πχ στο δικο μου 784 ειναι στο menu wireless μετα wps μετα config.το config κανονικα θα πρεπε να ειναι Plain text.txt δηλαδη.επισης το wps επισης σε Thomson τουλαχιστον ειναι κατα καποιο τροπο κλειστο θεωρητικα αν δεν πατησεις κουμπι για να γινει activated.σαν inactive.αλλα ναι για τελειως κλεισιμο απο τo cli.στα Thomson επισης αν εκλειινες το wps απο το clii τοτε το κουμπι του wireless/wps λειτουργουσε σαν on/off του wifi αντι για wps.
leonidas_ Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Κοίταξε να δεις. Αυτό το κουμπί άμα το πατήσεις σύντομα λειτουργεί όντως σαν On/Off του Wifi. Αν το κρατήσεις λίγο παραπάνω (πάνω από 8 δευτερόλεπτα) αρχίζει κ αναβοσβήνει για να κάνεις τη ζεύξη υποτίθεται. Από εκεί κ πέρα δεν ξέρω αν γίνεται να απενεργοποιηθεί εντελώς κ να σβήσει κ το λαμπάκι. Γιατί μπορεί όντως να είναι απανεργοποιημένο κ απλά με αυτό το Custom Firmware της HOL να μένει αναμμένο το λαμπάκι. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά αν ανάβει το λαμπάκι ή αν δεν ανάβει, εφόσον η ζεύξη γίνεται μόνο όταν αναβοσβήνει.Από κει κ πέρα επειδή το config κατεβαίνει σε μορφή XML αλλά λόγω κωδικοποίησης δεν μπορώ να το κάνω Edit για να ανοίξω το Telnet, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω να βρεθούν τα στοιχεία για root access, που και πάλι δεν ξέρω αν θα έχει επιλογή να ανοίξω telnet για να δοκιμάσω το command για το WPS μέσω CLI για να δω πως θα παίξει...
poulinos Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Κοίταξε να δεις. Αυτό το κουμπί άμα το πατήσεις σύντομα λειτουργεί όντως σαν On/Off του Wifi. Αν το κρατήσεις λίγο παραπάνω (πάνω από 8 δευτερόλεπτα) αρχίζει κ αναβοσβήνει για να κάνεις τη ζεύξη υποτίθεται. Από εκεί κ πέρα δεν ξέρω αν γίνεται να απενεργοποιηθεί εντελώς κ να σβήσει κ το λαμπάκι. Γιατί μπορεί όντως να είναι απανεργοποιημένο κ απλά με αυτό το Custom Firmware της HOL να μένει αναμμένο το λαμπάκι. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά αν ανάβει το λαμπάκι ή αν δεν ανάβει, εφόσον η ζεύξη γίνεται μόνο όταν αναβοσβήνει. Από κει κ πέρα επειδή το config κατεβαίνει σε μορφή XML αλλά λόγω κωδικοποίησης δεν μπορώ να το κάνω Edit για να ανοίξω το Telnet, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω να βρεθούν τα στοιχεία για root access, που και πάλι δεν ξέρω αν θα έχει επιλογή να ανοίξω telnet για να δοκιμάσω το command για το WPS μέσω CLI για να δω πως θα παίξει... α.και καποιος αλλος σε αλλο θεμα εγραψε το ιδιο προβλημα οτι κατεβαινει σε xml.τουλαχιστον αυτο γινεται με της Hol. και οπως εγραψα σε μενα με technicolor 784 και demo premium firmware δεν εχω θεμα.ας μας πει και καποιος που εχει Forthnet με custom firmware αν γινεται αυτο.ισως το κανουν για να μην μπορει να το πειραξει καποιος γιατι οταν ειναι Ini βλεπεις τα παντα.τωρα για το wps.απο default ειναι on μεν αλλα ειναι σαν Inactive.αν το κλεισεις μεσα απο το cli εκει κλεινει τελειως οποτε πατας δεν πατας το κουμπι ενα και το ιδιο.αλλα ναι για να συνδεθει καποιος πρεπει να το πατησεις το κουμπι για να αναψει το λαμπακι αλλιως δεν θα ενεργοποιηθει ποτε. η διαφορα στην θεωρια ειναι οτι οταν το απενεργοποιεις τελειως σφραγιζεις το ρουτερ σε θεματα security περισσοτερο απο οτι αν ειναι on αλλα inactive αφου δεν εχεις πατησει το κουμπι. αν το εχεις απλα σαν inactive καποιος θα μπορουσε να συνδεθει χωρις το Password Με το wps χωρις να το ξερεις αν δεν ειναι τελειως disable.
leonidas_ Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Ναι το είδα ότι το ανέφερε και κάποιος άλλος. Πολύ πιθανόν να το έχουν κάνει για να μη μπορούμε να το κάνουμε edit. Και ναι θα ήταν καλό να ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο κ για το firmware της forthnet.
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 σε οσα ειχα δει thomson κτλ της Forthnet το κατεβαζες κανονικα.σε 5136 και 5136v2 δεν μπορω να θυμηθω.οπως ισως να χρειαζεται να μπεις σαν admin για να κατεβει σε καποια που εχουν και voip Οποτε απο default δεν εισαι admin
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα