Προς το περιεχόμενο

Overclocking failed μετά από 8 μήνες

kosegdit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τους τελευταίους μήνες το pc μου έτρεχε σταθερά και απροβλημάτιστα στις ρυθμίσεις που μπορείτε να δείτε και στην υπογραφή μου. Η cpu σταθερή με Vcore περίπου στο 1.184 χωρίς σκαμπανεβάσματα. Είχα κάνει πολλά stress test για να ελέγξω την σταθερότητα, 25h prime, 24h memtest κλπ κλπ. Οι θερμοκρασίες μου ήταν max 65 βαθμούς στην cpu κατά την διάρκεια των test, οπότε πίστευα πως ήμουν μια χαρά.

Πριν 2 εβδομάδες έκλεισα το pc μου για 4 μέρες, καθώς έλειπα. Πριν 10 μέρες που γύρισα λοιπόν, πάω να το ανοίξω και boom.. Το pc πόσταρε κανονικά, αλλά κολλούσε σε μια οθόνη μετά το bios με την εξής εικόνα...

post-202862-0-84505600-1429816026_thumb.jpg

Ό,τι και να πατούσα, το pc δεν άνοιγε με τίποτα, κολλούσε σε μια οθόνη αμέσως μετά που δεν θυμάμαι και δεν συγκράτησα κιόλας. Αφαίρεσα όλα τα usb, προσπάθησα μέσα από το bios να τα γυρίσω όλα σε default, αλλά και πάλι τα ίδια. Με τα πολλά αφαίρεσα την μπαταρία της μητρικής για 10' και το άνοιξα πάλι.

Όλα καλά, σχεδόν δηλαδή... Το pc λειτουργεί, ανοίγει κανονικά, σε stock συχνότητες βέβαια, αλλά λειτουργεί. Το θέμα τώρα είναι πως μετά την αφαίρεση της μπαταρίας, εκτός από τις ρυθμίσεις που χάθηκαν, το bios που είχα περάσει για την μητρική πήγε περίπατο και τώρα είμαι με το παλιό της.

Αφού τα πράγματα ηρέμησαν, πήγα ξανά στο bios προκειμένου να βάλω τους δίσκους σε AHCI από IDE που είναι by default. Έλα όμως που έχει μουλαρώσει και δεν θέλει.. Όταν γυρνάω σε AHCI το pc κάνει τα ίδια και δεν bootarei. Πρέπει να βγάλω πάλι την μπαταρία, να κάνω τα ίδια ώστε να μπορέσω να το λειτουργήσω μόνο σε IDE.

Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει; Μας χαιρετά η μητρική; Τα έπαιξε κανας controller; Άρχισε να δείχνει τα χρονάκια του;

Να το αφήσω έτσι και ό,τι θέλει να γίνει, ας γίνει; Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολύ χρόνο αυτή την περίοδο για δοκιμές, λόγω διπλωματικής και άλλων υποχρεώσεων.

edit: Θα έχουν κάποιο θέμα οι δίσκοι και ειδικά ο ssd σε IDE mode;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ρε παιδιά, το θέμα όμως είναι ότι όταν έγιναν όλα αυτά, τελευταίο bios είχα πάνω.

Καμία ιδέα για ποιο λόγο έγινε ότι έγινε;

Εχει dual bios. Πολυ απλα εφαγε degrade το cpu και απο κει μου με καποιες ρυθμισεις δουλευε κανονικα ξαφνικα χρειαζοταν παραπανω ρευμα. Σου πεταξε αυτο το μηνυμα και γυρισε σε παλαιότερο bios που μπορει να ειχε αρκετα θεματα. Κανε bios update και θα δουλεψει κανονικα.
Παλι καλα που εχεις dual bios 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...