Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Έχω και εγώ πρόβλημα με χαμηλή ταχύτητα σε ΟΤΕ μέχρι 24MBs.

Το speedtest μου βγάζει download 3,6-3.7 ΜΒps!! Δε θα έπρεπε να μου βγάζει τουλάχιστον 6-8 άντε 10;

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της γραμμής μου.

HXktand.png

Πρέπει να τους πάρω τηλ. να τους πω να κάνουν κάτι;

Δεν καταλαβαίνω  τα χαρακτηριστικά αλλά απ'ότι βλέπω αλλού, μπορούν να σου αλλάξουν τα snr margins;

Ote TV δεν έχω, και το το ρούτερ μου (TP-Link), είναι συνδεδεμένο μόνο του στην πρίζα χωρίς splittter.

Επίσης μερικές φορές, 1 φορά το μήνα πχ. μπορεί να αποσυνδεθεί για καμιά ώρα.

Τώρα μου ήρθε το ίντερνετ μετά από 1 μέρα αποσύνδεσης! (είχα δηλώσει βλάβη χθες)

Δημοσ.

Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Κάθε μέρα αποσυνδέσεις για αρκετές ώρες χωρίς να έχει βλάβη η γραμμή, έχω 24αρα και κλειδώνω στα 6 λογω περιοχής και αυτό με το ζόρι. Κάθε μέρα παίρνω τηλέφωνο και μου κάνουν επανεκκίνηση γραμμής για να έρθει στα ίσα του. Μου πρότειναν να κλειδώσω στα 4 να πληρώνω και λιγότερο.

Δημοσ.

ειτε εισαι στον οτε ειτε σε αλλο παροχο, οι αποστασεις και οι κατασκευες δεν αλλαζουν, οτι εχεις θα εχεις παντου με την προυποθεση

οτι τα εχεις κανει ολα σωστα. Αν πιανεις τοσο προτεινω να βαλεις 4αρα ή δοκιμασε την τυχη σου με αλλο παροχο αν επιμενεις, αλλα μην περιμενεις πολλα ο αλλος παροχος δεν θα σου αλλαξει την αποσταση σου ή την κατασκευη.

Δημοσ.

Παντως εχουμε φτασει 2015 και μου φαινεται αδιανοητο να παλευουμε ακομα τα 5 και 6 mbps.

Στο κινητο μου εχω και μεγαλυτερο upload, κατα πολυ κιολας αλλα και καλυτερο down!

Δηλαδη ελεος...και θελουν να τους πληρωνουμε κιολας.

Δημοσ.

Καλημέρα!

Έχω και εγώ πρόβλημα με χαμηλή ταχύτητα σε ΟΤΕ μέχρι 24MBs.

Το speedtest μου βγάζει download 3,6-3.7 ΜΒps!! Δε θα έπρεπε να μου βγάζει τουλάχιστον 6-8 άντε 10;

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της γραμμής μου.

HXktand.png

Πρέπει να τους πάρω τηλ. να τους πω να κάνουν κάτι;

Δεν καταλαβαίνω  τα χαρακτηριστικά αλλά απ'ότι βλέπω αλλού, μπορούν να σου αλλάξουν τα snr margins;

Έχεις συγχρονισμό 4,4Mbps και αν υπολογίσεις την απώλεια λόγω overhead (15%), η πραγματική ταχύτητα πέφτει σε αυτό που σου βγάζει το τεστ.

Με ποιο σκεπτικό περίμενες να σου βγάλει 6-10;

Ο συγχρονισμός είναι πάρα πολύ χαμηλός σε σχέση με τα υπόλοιπα στοιχεία της γραμμής. Θα έπρεπε να πιάνεις τουλάχιστον 12-13Mbps. Πάρε τηλέφωνο και ζήτα έλεγχο της γραμμής λόγω χαμηλού συγχρονισμού. Το SNR είναι στο κανονικό που δίνει ο ΟΤΕ.

Δημοσ.

Έχεις συγχρονισμό 4,4Mbps και αν υπολογίσεις την απώλεια λόγω overhead (15%), η πραγματική ταχύτητα πέφτει σε αυτό που σου βγάζει το τεστ.

Με ποιο σκεπτικό περίμενες να σου βγάλει 6-10;

Ο συγχρονισμός είναι πάρα πολύ χαμηλός σε σχέση με τα υπόλοιπα στοιχεία της γραμμής. Θα έπρεπε να πιάνεις τουλάχιστον 12-13Mbps. Πάρε τηλέφωνο και ζήτα έλεγχο της γραμμής λόγω χαμηλού συγχρονισμού. Το SNR είναι στο κανονικό που δίνει ο ΟΤΕ.

Δεν είπα ότι με βάση τα χαρακτηριστικά θα έπρεπε να μου βγάζει 6-10. Με βάση τη γραμμή που είναι μέχρι 24Μbps.

Πήρα τον οτε και μου είπαν ότι ο συγχρονισμός για την περιοχή μου είναι 8.

Το δήλωσαν για βλάβη.

Ακόμα δε βλέπω τίποτα...

Με 450 Κbs κατεβάζω max, ενώ πριν με 700-750! (πού και πάλι λίγο χαμηλό δεν είναι; Ένας φίλος μου πιάνει ταχύτητες πάνω από 1MB.

Δημοσ.

Λοιπόν, μου ήρθε μήνυμα το πρωί στο κινητό ότι το πρόβλημα διορθώθηκε.

Καμία αλλαγή. Τα ίδια.

Παίρνω ξανά τον ΟΤΕ.

Το ξαναδηλώνουν για βλάβη και μου είπαν κατά τη Δευτέρα θα έχω απάντηση.

Τώρα που το τσεκάρω βλέπω αυτό:

ElZZkVE.png

Επαληθεύω και με ένα direct download αρχείου από ftp του οτε και μου το κατεβάζει με 1MB!!!!

Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια!!

Το υψηλότερο που είχα πιάσει να'ταν 800.

Ελπίζω να διατηρηθεί έτσι και να μην είναι απλώς στα πλαίσια των επιδιορθώσεων και τεστ που κάνουν και μετά πέσει πάλι!!

Δημοσ.

Με τα στοιχεία που έχεις τώρα, είναι καλά ο συγχρονισμός.

Το παράξενο είναι ότι τώρα έχεις 4dB παραπάνω εξασθένιση και χάνεις περίπου 2-3Mbps από αυτό που θα περίμενα, αλλά μπορεί να οφείλεται σε πιθανή αλλαγή ζεύγους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...