GiorgosPalo Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο tip για την καλή συντήρηση ενός SSD σε Mac. Διαβάζω διάφορα, τα οποία δεν καταλαβαίνω, π.χ. η διαγραφή αρχείων δεν γίνεται όπως σε ένα κλασικό και κάποιος σε ξένο forum πρότεινε να μην διαγράφουμε τόσο συχνά αρχεία σε ένα SSD. Σε έναν υπολογιστή, όμως, καθημερινής χρήσης κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο! Επίσης, έχει χαμηλότερο προσδόκιμο «ζωής» συγκριτικά με έναν κλασικό σκληρό. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Αν είναι thrid party (τον τοποθέτησες εσύ αργότερα απλά ενεργοποίησε το Trim, δες Trim Enabler application). Αν ήρθε με το μηχάνημα, τίποτα. Μια στο τόσο (αραιά), αλλά αυτό ισχύει γενικά και για μηχανικούς σκληρούς, κάνε ένα verify disk και repair permissions. Λάδια, φίλτρα, ιμάντες, κλπ service δε χρειάζεται. 1
iMarilina Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο tip για την καλή συντήρηση ενός SSD σε Mac. Διαβάζω διάφορα, τα οποία δεν καταλαβαίνω, π.χ. η διαγραφή αρχείων δεν γίνεται όπως σε ένα κλασικό και κάποιος σε ξένο forum πρότεινε να μην διαγράφουμε τόσο συχνά αρχεία σε ένα SSD. Σε έναν υπολογιστή, όμως, καθημερινής χρήσης κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο! Επίσης, έχει χαμηλότερο προσδόκιμο «ζωής» συγκριτικά με έναν κλασικό σκληρό. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έχεις βάλει εσύ SSD ή έχει πάνω από τη μαμά Apple? Αν είναι thrid party (τον τοποθέτησες εσύ αργότερα απλά ενεργοποίησε το Trim, δες Trim Enabler application). Αν ήρθε με το μηχάνημα τίποτα. Λάδια, φίλτρα, ιμάντες, κλπ service δε χρειάζεται. Αν όμως έχει Yosemite δε δουλεύει το Trim enabler, θα πρέπει να απενεργοποιήσει το kext signing και φαντάζομαι ότι δεν ξέρει.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Αν όμως έχει Yosemite δε δουλεύει το Trim enabler, θα πρέπει να απενεργοποιήσει το kext signing και φαντάζομαι ότι δεν ξέρει. Ε καλά δεν είναι και καμιά επιστήμη! Ένα reboot θα κάνει (που θα του το πει) και θα ενεργοποιηθεί.
inexhale Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος λογος ανησυχιας.... Δες πχ εδω torture test σε Samsung 840 δειχνει οτι ακομα και με βαρια χρηση η διαρκεια ζωης του δισκου φτανει τα 10 χρονια, με κανονικη χρηση ανετα θα τα ξεπερασει κατα πολυ
GiorgosPalo Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Έψω βάλει εγώ ένα δίσκο (Samsung 840) αλλά δεν έχω ενεργοποιήσει το Trim. Θα κατεβάσω την εφαρμογή trim enabler και θα δοκιμάσω. Πρέπει να είναι πολύ σημαντική η ενεργοποίηση του Trim, σωστά; Βέβαια, τον δίσκο τον έχω εδώ και ένα χρόνο, οπότε μήπως είναι αργά;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Έψω βάλει εγώ ένα δίσκο (Samsung 840) αλλά δεν έχω ενεργοποιήσει το Trim. Θα κατεβάσω την εφαρμογή trim enabler και θα δοκιμάσω. Πρέπει να είναι πολύ σημαντική η ενεργοποίηση του Trim, σωστά; Βέβαια, τον δίσκο τον έχω εδώ και ένα χρόνο, οπότε μήπως είναι αργά; Είναι αλλά όχι τόσο υπερβολικά όσο παρουσιάζεται πολλές φορές. Ενεργοποίησε το και θα είσαι μια χαρά.
iMarilina Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Ε καλά δεν είναι και καμιά επιστήμη! Ένα reboot θα κάνει (που θα του το πει) και θα ενεργοποιηθεί. Ποιο reboot? Αφού, Θέλει terminal commands για να απενεργοποιήσει το kext signing.
georgeadams Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Εδώ και λίγο καιρό το κάνει αυτόματα η εφαρμογή ή TrimEnabler. Απλώς σου ζητάει restart και είσαι έτοιμος.
xlorenzo Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Εδώ και λίγο καιρό το κάνει αυτόματα η εφαρμογή ή TrimEnabler. Απλώς σου ζητάει restart και είσαι έτοιμος. μπορεις να δωσεις ενα link για αυτό γιατι ακομα βλεπω η 3.3 εκδοση του trim enabler κυκλοφορει.
iMarilina Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Εδώ και λίγο καιρό το κάνει αυτόματα η εφαρμογή ή TrimEnabler. Απλώς σου ζητάει restart και είσαι έτοιμος. Θες να πεις ότι δουλεύει πλέον το Trim enabler με αυτό τον τρόπο? (γιατί πριν δώσω το μακμπουκ μου είχα την τελευταία έκδοση του Trim Enabler και είχα το διακοπτάκι στο ON αλλά είχα διαβάσει ότι δεν λειτουργεί). Το κάνει μόνο του τώρα??
silmarien Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Θες να πεις ότι δουλεύει πλέον το Trim enabler με αυτό τον τρόπο? (γιατί πριν δώσω το μακμπουκ μου είχα την τελευταία έκδοση του Trim Enabler και είχα το διακοπτάκι στο ON αλλά είχα διαβάσει ότι δεν λειτουργεί). Το κάνει μόνο του τώρα?? Can confirm. Εχω TRIM Enabler και όλα άψογα. Που και που βγαίνει notification ότι πρέπει να το ενεργοποιήσω και να κάνω restart για να εφαρμοστεί η ενεργοποίηση. 1
iMarilina Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Can confirm. Εχω TRIM Enabler και όλα άψογα. Που και που βγαίνει notification ότι πρέπει να το ενεργοποιήσω και να κάνω restart για να εφαρμοστεί η ενεργοποίηση. τελεια.
stelakis1914 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Εγώ αναβάθμισα σε Yosemite με την κυκλοφορία της έκδοσης 10.10.3 Από τότε, εγκατέστησα απλά για το trim την συγκεκριμένη εφαρμογή χωρίς να έχω προβλήματα.
iMarilina Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Can confirm. Εχω TRIM Enabler και όλα άψογα. Που και που βγαίνει notification ότι πρέπει να το ενεργοποιήσω και να κάνω restart για να εφαρμοστεί η ενεργοποίηση. Να κάνω και μια (ίσως ηλίθια) ερώτηση? Είμαι σπίτι του κουνιάδου μου, που έχει ένα μηχάνημα i7 με 16 ραμ και SSD και το έχει κάνει hackintosh, τρεχει θεαματικά το μηχάνημα (σταθερός). Θέλει και εκεί TRIM?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα