Mikri Nefeli Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Tι λέτε; Αξίζει να ασχοληθώ και να κάνω τη μετάβαση; Λέω να τον ταιριάξω με αυτή τη μητρική. Επίσης ,πόσο μπορώ να πουλήσω τον i5 650 + asrock p55m pro;
icant Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Σε συμφερει απο την αποψη οτι πας σε πιο διαδεδομενη πλατφορμα και εχεις μεγαλυτερες επιλογες αναβαθμισης.Απο αποψη αποδοσης υπαρχει διαφορα αλλα θα ηταν καλυτερη η μεταβαση σε i5 για να δεις μεγαλες διαφορες που θα δικαιολογουσαν μια τετοια επενδυση.Αν σε ενδιαφερει παντως να το πουλησεις και δεν σου κανει κοπο στειλε πμ γτ με ενδιαφερει. 1
8elwADSL Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Γιατί να πας σε παλιότερο i3 και όχι σε κάποιον haswell i3;
Mikri Nefeli Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Αυτόν έχω ήδη στα χέρια μου. Οπότε η σύγκριση είναι ως έχει.
benign Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Tι λέτε; Αξίζει να ασχοληθώ και να κάνω τη μετάβαση; Λέω να τον ταιριάξω με αυτή τη μητρική. Επίσης ,πόσο μπορώ να πουλήσω τον i5 650 + asrock p55m pro; Εξαρταται τι εργασιες,games,εφαρμογες χρησιμοποειτε,αν η δουλεια σας γινεται ικανοποιητικα,τοτε δεν σας συμφερει για δυο λογους.Πρωτον σε λιγους μηνες ερχεται η νεα πλατφορμα της intel με τους Skylake.που δεν θα ειναι συμβατη με την τωρινη 1150,αρα δεν θα μπορειτε να αναβαθμισετε.Δευτερον επειδη αυτα που εχετε αν και αξιομαχα,ειναι παλια,θα πρεπει να τα σκοτωσετε για να φυγουν.Επομενως θα σας συμβουλευα να τα κρατησετε οσο σας κανουν την δουλεια σας ικανοποιητικα και να περιμενετε τις εξελιξεις. 1
8elwADSL Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Εγώ θα έλεγα να το κάνει,από τη στιγμή που έχει στα χέρια της τον cpu έχει ήδη και ddr3 ram της μένει μόνο μια μητρική να βρει. Αν πουλήσει το τωρινό σετάκι cpu+mobo προσθέτει και λίγα (αν χρειαστεί) και παίρνει μια 1155 mobo και είναι κομπλέ. Προχώρα για μένα. 2
Kostas.karras Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Εγώ θα έλεγα να το κάνει,από τη στιγμή που έχει στα χέρια της τον cpu έχει ήδη και ddr3 ram της μένει μόνο μια μητρική να βρει. Αν πουλήσει το τωρινό σετάκι cpu+mobo προσθέτει και λίγα (αν χρειαστεί) και παίρνει μια 1155 mobo και είναι κομπλέ. Προχώρα για μένα. σωστος...αυτο κανε!!
Mikri Nefeli Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Ας αναλύσω λίγο την κατάσταση. Ο i3 είναι φίλου από καμμένη μητρική turbo x. Oι πιθανότητες να έχει πάθει κάτι είναι μηδαμινές. Έλεγα απλά να του βρω μια μητρική και να τελειώνει το θέμα εκεί. Αλλά η αλήθεια είναι πως αυτός απλά μπαίνει ίντερνετ,και office εφαρμογές.Άντε και fb games.Τίποτα άλλο. Συν πως θα εκτιμούσε να μη δώσει φράγκο. Η αρχική σκέψη ήταν να πωληθεί ο i3 και με τα λεφτά να περάσει σε κάποιο am1+athlon ή κάποιο 1155+pentium. Mετά μπήκα στο τριπάκι να δώσω το δικό μου,να πάρω μια μητρική για τον i3,και ένα από τα δύο συστηματάκια για τον φίλο. Ό,τι έκανα με τον i5 650,θα κάνω και τώρα. Έτσι και αλλιώς,με μια asus 5450 παίζω,όταν και άμα πάω σε μια r7 260,το ίδιο θα αποδίδει και ο i3 νομίζω,μην αποδίδει και καλύτερα. Όσο για το future proof,θα κάνω τα βασικά με τον i3 για χρόνια ακόμα,δεν έχω θέμα. Αt benign O πλυθηντικός σου μου χάρισε ένα χαμόγελο. Όσον αφορά την τοποθέτησή σου,σε s1155 πάω. Οπότε δε με αφορά η νέα αλλαγή σόκετ της ιντελ,δεν δέχεται 4η γενιά έτσι και αλλιώς. Και στο 1156 που πήγα,με την τελευταία και μόνη μητρική που υπήρχε στο eshop πήγα,ευτυχώς δεν ήταν του πεταματού τελείως.Μη σου πω και στην Ελλάδα,γιατί έψαξα κάμποσο,από συνοικιακά μαγαζιά μέχρι φυσικά και στα μεγάλα του κέντρου. Και τότε,πάλι η μητρική τα είχε φτύσει,και ο i5 650 φίλου πέρασε σε εμένα. Τώρα για το σκότωμα..στις αγγελίες που έφαγα τα μάτια μου,κοιτώντας για τη φίλη κανένα pc,μόνο σκότωμα δε τα έδιναν τα 1156.Όχι τους επεξεργαστές μόνο,στις μητρικές ειδικά έκλαψα. Έτσι όπως το πάω,ένα αγαπημένο amd δε θα αποκτήσω ποτέ. :-D Επεξ/σία 23 Απριλίου 2015 από Mikri Nefeli
benign Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Ο i3 3220 πανω απο 60 ευρω το πολυ δεν πιανει,ειναι dual core 4αετιας. Αν καταλαβα καλα απο τον γριφο που γραψατε,υπολογιζατε να παιρνατε περισσοτερο απο αυτον.
Mikri Nefeli Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Ο i3 3220 πανω απο 60 ευρω το πολυ δεν πιανει,ειναι dual core 4αετιας. Αν καταλαβα καλα απο τον γριφο που γραψατε,υπολογιζατε να παιρνατε περισσοτερο απο αυτον. Όχι ιδιαίτερα,απλά είπα να μην το υπεραναλύσω,παραείναι σεντόνι ήδη το ποστ. Απο το pc δε κρατάω μόνο τον i3,έτσι ο φίλος,δικαιούται να μη δώσει τίποτα. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2015 από Mikri Nefeli
IceFrog Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Εαν δεν ειχες καθολου pc θα αξιζε, τωρα που εχεις αυτο που εχεις η διαφορα θα ειναι τοσο μικρη που ισως να μην αξιζει καν ο κοπος βαλε βγαλε. Ας παρει ο φιλος σου μια μητρικη και εσυ κατσε οπως εισαι 2
Mikri Nefeli Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Διίστανται ο απόψεις λοιπόν. Κάποιος άλλος;
konpat Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Επειδή ήμουν παλιά με 1156 και το είχα ψάξει λίγο μπορώ να πω ότι ι3 είναι αρκετά καλύτερος από τον συγκεκριμένο ι5 ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τους ι5 σε 1155/1150 socket.Έχουν και οι δύο 2cores/4Threads (αναφέρομαι στους ι5 650 και ι3 3220) αλλά πολύ καλύτερη αρχιτεκτονική από τον 650.Αν θες στη συγκεκριμένη περίπτωση το καλύτερο , θα πας στον ι3 (αν δεν σε πειράζει να δώσεις κάποια λεφτα για τη μητρική).Σε κανονική χρήση δε θα καταλάβεις διαφορές ,στα παιχνίδια όμως σίγουρα.Κοίτα και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/489654-i5-750-vs-i3-3220-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7/ όπου γίνεται συζήτηση για ι3 3220 και ι5 750 (που ήταν κλάσεις ανώτερος από τον ι5 650) . 1
Mikri Nefeli Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 έτσι το σκέφτηκα και εγώ,θαρρώ έχουμε δίκιο.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Mikri Nefeli μείνε με τον i3 επιλέγοντας την φθηνότερη δυνατή μητρική socket 1155. Σε clock to clock ανώτερος ο i3 και με κατά ένα ποσοστό καλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασίες. Δεν πάει να είναι επεξεργαστής του 2011, έχει αρκετό ζουμί ακόμα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα