Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια. ενδιαφερομαι για την γνωμη σας σε ενα πισι που θα φτιαξω για φιλο, αλλα εχω παρα πολυ καιρο να ασχολειθω με σοβαρο build (τελευταια φορα εφτιαξα office pc με 1150 στα 165 ευρω για θειο μου) και δεν ξερω καθολου τι παιζει με compatibilities και καινουργιους επεξεργαστες και sockets και μητρικες. Φυσικα μιλαμε μονο για κεντρικη μοναδα, και το παιδι ενδιαφερεται για παιχνιδια, ταινιες, μουσικη και θελει το πισι να εχει οσο γινεται μακροβιοτητα. ισως δλδ του κανω και ενα update καποια στιγμη στο μελλον. all in one δλδ πανω κατω. αν και δεν ειμαι φανμπου, προτιμω γενικα λυσεις τις ιντελ εκτος και αν εχετε κατι αλλο να προτεινετε. Θα μπει σιγουρα ενας ssd... δεν χρειαζεται να ειναι μεγαλος, 120gb πιστευω ειναι αρκετα, αρκει να ειναι απο της τελευταιας γενιας επισης θεωρω καλο, να μπει ενα επωνυμο τροφοδοτικο. και η ψυκτρα του επεξεργαστη λογικα θα πρεπει να αντικατασταθει με αφτερμαρκετ οποιος και αν ειναι αυτος..  ξεχασα να πω πως το budget ειναι γυρω στα 550 ευρω χωρις πολλα περιθωρια παραπανω.. περιμενω τις πολυτιμες γνωμες σας insomniacs! ευχαριστω εκ των πρωτερων!

Δημοσ.

για να βγει ετσι οπως τον θες θελεις τουλαχιστον αλλα 50 ευρο.. για fx6300.

βασικα εδω εισαι

PER.813212.jpg PER.813212
CASE RAIJINTEK ARCADIA MIDI-TOWER BLACK
product_wishlist_small.jpg
32.98 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 32.98 € basket_delete.png PER.640644.jpg PER.640644
PSU THERMALTAKE SPS-530MPCBEU SMART SE SERIES 530W CM 87+
60.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 60.90 € basket_delete.png PER.550886.jpg PER.550886
RAM KINGSTON HX318C10FR/4 4GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY RED SERIES
37.99 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 37.99 € basket_delete.png PER.301911.jpg PER.301911
HDD SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3
59.99 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 59.99 € basket_delete.png PER.559677.jpg PER.559677
CPU AMD ATHLON X4 860K 3.70GHZ BOX
83.80 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 83.80 € basket_delete.png PER.523162.jpg PER.523162
ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS A88XM-PLUS RETAIL
81.43 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 81.43 € basket_delete.png PER.514536.jpg PER.514536
VGA SAPPHIRE DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST PCI-E RETAIL
193.01 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 193.01 € basket_delete.png PER.321046.jpg PER.321046
SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK
14.99 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 14.99 € basket_delete.png Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 565.09 € basket_delete.png
  • Like 1
Δημοσ.

αν και πρακτικα ειπα οτι αποτελει την φορμα, το βαζω κανονικα οπως μου ζητηθηκε. το συστημακι του φιλου απο πανω ειναι πολυ καλο. με καποιες παρατηρησεις που απο λαθος μου δεν ανεφερα. αναφερομαι σε παλια κομματια που θα χρησιμοποιηθουν. τα αναφερω απο κατω. σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου φιλε μου

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 550-600

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : Ιντερνετ, gaming, ταινιες, μουσικη All in one, και χρηση mining ουτε καν..

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: οχι κατι συγκεκριμενο. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ βιντεο editing και photo editing

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη?: θα χρησιμοποιηθει παλια, για λογους οικονομιας

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?: θα χρησιμοποιηθουν παλια, για λογους οικονομιας

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση): οποιοδηποτε ιντερνετικο μαγαζι μας βολευει. ειμαι Αθηνα και εχω πολυ εμπειρια απο διαφορα μαγαζια, ιντερνετικα και μη. αν συμφερει οικονομικα, ειμαι προθυμος να κανω gathering απο διαφορα μαγαζια.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?: θα κανω μονος μου συναρμολογηση, ουτως η αλλος δεν εμπιστευομαι τα καταστηματα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?: οχι, θα μου δωσει ο θειος..

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? : οπως αναφερω και στο αρχικο ποστ, η μακροβιοτητα εχει βαρυτητα στο συγκεκριμενο build. μια αλλαγη καρτας γραφικων ή cpu στο μελλον θα ηταν η μεγαλυτερη αναβαθμιση που τον ενδιαφερει. κατι παραπανω οχι.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) : ελεγα να του κανω ενα ελαφρυ oc για αυτο και ανεφερα οτι θα προτιμουσα αφτερ μαρκετ ψυκτρα. οχι ομως τρελα πραγματα

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage?: δεν προβλεπεται oc καρτας γραφικων περαv του stock voltage

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: μετα απο συζητηση μαζι του, και ουτως ωστε να γλιτωσουμε οσα περισσοτερα χρηματα για τα "βαρια" κομματια του πισι, οπως gpu, cpu και motherboard ουτως ωστε να υπαρχει μακροβιοτητα, αποφασισαμε να κρατησουμε : παλιο κουτι, παλιο DvDwr (ουτως η αλλος, μονο σε extreme περιπτωσεις χρησιμοποιηται πλεον) , και αντι να αγορασουμε extra δισκο περαν του ssd, θα κρατησουμε τον τωρινο του 500αρι για file storing. ουτως η αλλιως, δεν εχει πολλες αναγκες.

Δημοσ.

τοτε λογικα χωραει και ssd στην θεση του hdd

και 285 στην θεση της 270χ

αν τα ψαξεις στο σκρουτζ θα βγουν πιο φτηνα.. αλλα προσοχη κατα την παραβη μην σου δωσουν τιποτα στραβα πινακια 

Δημοσ.

Να μου δωσουν στραβα πινακια που? στο cpu? η amd ακομη χρησιμοποιει τα πινακια πανω στο cpu? :o

τροπος του λεγειν...  εννοω κανενα προβληματικο hardware..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

θυμαμαι που καποτε εγραφες στο ινσομνια και σου βγαζανε 10 διαφορετικα συστηματα. παιδια μπορει να μου πει καποιος εστω καποιο σοκετ σε ιντελ γιατι μαλλον προς τα εκει τεινω..

Δημοσ.

αν θες να στραφεις προς ιντελ ο μονος που μπαινει ειναι ο i3 οποοτε θα πας σε b85+i3

o cpu 120e+κανα 60ε η μητρικη μαλλον θα πρεπει να ανεβεις σε budget

https://www.skroutz.gr/s/5072522/Raijintek-Arcadia.html?from=autocomplete&keyphrase=raijintek+arcadia

https://www.skroutz.gr/s/4184806/CoolerMaster-G550M.html?keyphrase=gm550w

https://www.skroutz.gr/s/5205474/Intel-Core-i3-4160-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/3460129/Asrock-B85M-HDS.html

https://www.skroutz.gr/s/3688800/Corsair-Vengeance-Pro-8GB-DDR3-1600MHz-CMY8GX3M2A1600C9B.html

https://www.skroutz.gr/s/5944830/Samsung-850-Evo-120GB.html

https://www.skroutz.gr/s/5944830/Samsung-850-Evo-120GB.html

Μπορει να παει σε κατι τετοιο (δεν χρειαζεται intel οπωσδηποτε,mporei na parei kai thn 280x(πιο δυνατη αλλα χωρις dirext x12)

Δημοσ.

Παιδια κουτακι θα κρατησουμε το ιδιο. οσο για τον budget, και εγω για 1150 λεω, αλλα σκεφτομαι να τον ψησω για Χ99 καθως εχει ddr4 και θα ειναι ακομη πιο αναβαθμισιμο. στην μητρικη βγαινει παραπανω και λιγο στις μνημες. ισως του προτεινω να μην βαλει ssd ακομη, να τα ριξει ολα στην μητρικη, και μετα απο κανα δυο μηνες μαζευει για ssd

εδιτ: μπα... παπαρια.. οι τιμες cpu που κοιτουσα ειναι εξωτερικου..

Δημοσ.

που το ειδες οτι ειναι λιγο στην μητρικη και ο cpu?και γιατι δεν τον ψηνεις να περιμενει να βγουν οι skylake και να πεσουν οι τιμες

Δημοσ.

περιμενει ενα χρονο τωρα για τον ιδιο λογο.. και με την  τεχνολογια ετσι θα γινεται. 1150 λοιπον.. κατα την γνωμη σου συμφερει αυτη η υλοποιηση σε σχεση με το ιδιο κοστος σε AMD ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...