petriss Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μήπως γνωρίζει κανείς πως ακριβώς γίνεται η τυφλή ανάδραση σχετικότητας. Αν μπορεί να δώσει ένα παράδειγμα για να το κατανοήσω καλύτερα?
Technology fan Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Καλά ο ελληνικό όρος είναι για πέταμα.... Λοιπόν: Καταρχήν ξέρεις τι είναι το relevance feedback?Οπότε το παιχνίδι με το pseudo/ ή μή relevance feedback παει ως εξής:1) Query: Δώσε μου σχετικά documents για τον όρο "patata"2) Result: Επιστρέφονται 1000 documents, (μερικά θα έχουν να κάνουν με patata μερικά οχι) Feedback: 3) a τρόπος) Κλασικό relevance feedback: Ο χρήστης επιλέγει ποια από τα 1000 που επέστρεψε το σύστημα είναι σχετικά οπότε το σύστημα ενημερώνεται και εμφανίζει (στο επόμενο ερώτημα) ενδεχομένως άλλα documents (για το ίδιο ερώτημα). 3) β τρόπος) pseudo relevance feedback: Προκειμένου να βάλουμε κάποιο χρήστη να επιλέγει ποια από αυτά που επέστρεψε το σύστημα είναι σχετικά και ποια όχι, Υποθέτουμε οτι τα 20 πρώτα είναι σχετικά (αυθαίρετος αριθμός το 20) , οπότε γλιτώνουμε χρόνο και κόπο να βάζουμε με το χέρι ποια είναι τα σχετικά documents αλλά κινδυνεύουμε στο να ενημερώσουμε λανθασμένα το σύστημα ή αν θες με ποιο σωστή ορολογία κινδυνεύουμε να πέσουμε σε τοπικά ελάχιστα (αυτό πολύ μαθηματικό αλλά έτσι είναι...)
petriss Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Έχω καταλάβει τι είναι το relevance feedback και το pseudo-relevance απλά δουλεύω στο INDRI έχω βρεί ότι μπορώ να το κάνω ορίζοντας ένα parameter file. το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω πως ακριβώς να το φτιάξω αυτό . Αφού το βρω πρέπει μετα με ένα script να αλλάζω αυτόματα τα βάρη. έχω βρει το εξής: <parameters> <index>/home/amir/indri_indexes/csiro_index</index> <count>1000</count> <trecFormat>true</trecFormat> <runID>amir</runID> <retModel>indri</retModel> <query> <number>1</number> <text>genetic modification</text> </query> <fbDocs>10</fbDocs> <fbTerms>20</fbTerms> <fbMu>0.5</fbMu> <fbOrigWeight>0.5</fbOrigWeight> </parameters> Ξέρεις μήπως αν είναι σωστό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα