Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως γνωρίζει κανείς πως ακριβώς γίνεται η τυφλή ανάδραση σχετικότητας.  Αν μπορεί να δώσει ένα παράδειγμα για να το κατανοήσω καλύτερα?

Δημοσ.

Καλά ο ελληνικό όρος είναι για πέταμα.... :P

Λοιπόν: Καταρχήν ξέρεις τι είναι το relevance feedback?

Οπότε το παιχνίδι με το pseudo/ ή μή relevance feedback παει ως εξής:

1) Query: Δώσε μου σχετικά documents για τον όρο "patata"
2) Result: Επιστρέφονται 1000 documents, (μερικά θα έχουν να κάνουν με patata μερικά οχι)

Feedback:

3) a τρόπος) Κλασικό relevance feedback: Ο χρήστης επιλέγει ποια από τα 1000 που επέστρεψε το σύστημα είναι σχετικά οπότε το σύστημα ενημερώνεται και εμφανίζει (στο επόμενο ερώτημα) ενδεχομένως άλλα documents (για το ίδιο ερώτημα).

3) β τρόπος) pseudo relevance feedback: Προκειμένου να βάλουμε κάποιο χρήστη να επιλέγει ποια από αυτά που επέστρεψε το σύστημα είναι σχετικά και ποια όχι, Υποθέτουμε οτι τα 20 πρώτα είναι σχετικά (αυθαίρετος αριθμός το 20) , οπότε γλιτώνουμε χρόνο και κόπο να βάζουμε με το χέρι ποια είναι τα σχετικά documents αλλά κινδυνεύουμε στο να ενημερώσουμε λανθασμένα το σύστημα ή αν θες με ποιο σωστή ορολογία κινδυνεύουμε να  πέσουμε σε τοπικά ελάχιστα (αυτό πολύ μαθηματικό αλλά έτσι είναι...)

Δημοσ.

Έχω καταλάβει τι είναι το relevance feedback και το pseudo-relevance  απλά δουλεύω στο INDRI έχω βρεί ότι μπορώ να το κάνω ορίζοντας ένα parameter file. το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω πως ακριβώς να το φτιάξω αυτό . Αφού το βρω πρέπει μετα με ένα script να αλλάζω αυτόματα τα βάρη.

έχω βρει το εξής:

<parameters>
<index>/home/amir/indri_indexes/csiro_index</index>
<count>1000</count>
<trecFormat>true</trecFormat>
<runID>amir</runID>
<retModel>indri</retModel>
<query>
<number>1</number>
<text>genetic modification</text>
</query>
<fbDocs>10</fbDocs>
<fbTerms>20</fbTerms>
<fbMu>0.5</fbMu>
<fbOrigWeight>0.5</fbOrigWeight>
</parameters>

Ξέρεις μήπως αν είναι σωστό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...