Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! αναζητω εδω και πολυ καιρο -ματαιως βεβαια- για το τι πρέπει να προσέξουμε σχεδιάζοντας μία υλοποίηση ενός workstation desktop για προγραμματισμο.

Εγω προσωπικα, ασχολουμε με software (delphi, c++, java, php, html) και hardware (mikropascal, Nios C++, Verilog, VHDL). Τώρα τελευταία δέ, γέρνω προς το hardware με verilog και C++ προγραμματιζοντας FPGA.

Το ζητούμενο της δημοσίευσης αυτής είναι να εξιγηθεί τί εχει ανάγκη

1. ένας υπολογιστης για να υλοποιήσει γρήγορα λειτουργίες εξφαλματωσης, εξομοίωσης και γενικότερα λειτουργίες που απαιτούνται (πχ RAM, CPU κλπ κλπ)

2. ενας προγραμματιστής, προκειμένου να υλοποιεί αποδωτικότερα και ποιο ξεκούραστα την δουλειά του. (πχ πολλαπλα μονιτορ κλπ κλπ)

Ευχαριστώ για κάθε πρόταση, ιδέα, γνώμη κλπ που θα δώσετε!

Δημοσ.

οτι ειπε ο δημητρης + ο πανος  ΣΥΝ μια ανετη καρεκλα και ανετο γραφειο για βιβλια-δευτερη οθονη ηχεια κτλ 
και καρτα NVidia αν ψαχνεσαι για GPU programming (για την υποστηριξη CUDA )

• Like 1
Δημοσ.

Το σετακι μου αυτη την στιγμη ειναι:

CPU: i3 3250 3.5GHz (LGA1155)
MODO: Gigabyte GA-B75M-D3V

RAM: Kingston 2x4GB 1600MHz 

GPU: MSI GTX650 1GB

AUDIO: AKAI EIE Pro USB Audio Interface
DISPLAY: 1x LG 27" 1080p

HDD: 1x WD 320Gb (Hackintosh Yosemite), 1x WD Caviar Black 1Tb (Win 7)

PSU: Force 600W

Τι πιστέυετε οτι πέρνει βελτίωση σε αυτο; (Πέρα απο ενα 2ο μονιτορ)

Δημοσ.

δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις κατι σε αυτο το συστημα για programming , εγω τα εσκασα σε καλη καρεκλα και δευτερη οθονη

Τροφοδοτικο αλλαξε με ενα ποιο καλο γιατι αυτο ειναι μαπα τελειως

Δημοσ.

Τροφοδοτικο να αλλαξεις σιγουρα γιατι ειναι λιγο σαπιο και δεν θες να σου παρει και αλλα μαζι οταν θα καει

Παρε και εναν SSD , θα δεις τρελες διαφορες σε παραπολλα πραγματα μεταξυ αυτο σε compile times και

αν σε τρωει η τσεπη μπορεις καποια στιγμη να βρεις ενα μεταχειρισμενο i7-2600K /3770 ή i5 2500/3570 αλλα MONO AN ΣΕ ΤΡΩΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ομως . θα μειωσει και αυτο πολυ τους χρονους για compile 

Γενικα κατα τα αλλα ειναι μια χαρα μηχανημα για αυτο που θες.

Με 27αρα οθονη, η δευτερη ειναι προαιρετικη αλλα θα βοηθησει

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να βοηθήσω με αυτό που θα πω αλλά επειδή και εγώ του επαγγέλματος είμαι, το pc που βλέπεις στην υπογραφή μου το πήρα πιο πολύ για την δουλειά μου. Η μετάβαση από ένα i3, 4GB, HDD στο σύστημα που βλέπεις είναι χαοτική. Βέβαια το παλιό το pc σε σχέση με αυτό, απέχουν πάρα μα πάρα πολύ για να γνωρίζω από πιο σημείο και μετά θα ήμουν όντως ευχαριστημένος (με φθηνότερα parts ας πούμε ή πιο part βοήθησε πιο πολύ).

Για παράδειγμα σκέψου ότι πλέον γίνεται rendering ένα .stl file, search string μέσω netbeans ανάμεσα σε εκατοντάδες files, auto-complete και άλλες πόσες διεργασίες, με την ταχύτητα που τα εκτελώ εγώ! Μέχρι στιγμής, δεν είδα να γκρινιάζει τίποτα και πουθενά.

Αν κάποιος γνωρίζει από το δικό μου το build, πιο part βοήθησε περισσότερο, ίσως πάρεις μια παραπάνω βοήθεια. Όλα αυτά για το ζητούμενο 1 που έθεσες. Για το 2 συμφωνώ με τους από πάνω.  :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εε λοιπον με το που τελειωσω τις υποχρεωσεις μου βαζω μπροστα να παρω 2 23" μονιτορ (που ουτως η αλλιως ειχα στο προγραμμα, εν καιρω να κανω quad monitoring system για τα προγραμματα ηχου που χρησιμοποιω και 4k video playback) και μια καλη καρεκλα... Απο χωρο και ηχοσυστημα εχωηδη καλα. Τωρα για το τροφοδωτικο, δεν εχω ιδεα για το τι θα μπορουσε να προσδωσει στο συστημα μιας που δειχνει να μην καταλαβαινει χρηστο, ουτε θερμοκρασιακα ουτε απο την αποδωση του pc. Αλλα αν ειχες κατι συγκεκριμενο περα απο τους παραγοντες που εθεσα, θα με ενδιεφερε να μαθω!

Οι χρονοι compile, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ vhdl/verilog με καινε ιδιαιτερα γιατι εχει πολυ βαρια διαδικασια compiling που στα βαρια προγραμματα μου τρωει μεχρι και 15 λεπτα! Σκευτομουν μια πιο γρηγορη 8αρα μνημη αντι για τις 2 4αρες αλλα ανακαλυψα πως εχω τοσο σαπια μητρικη που δεν κλοκαρει στους 1886 (η τουλλαχιστον οσο εχω κλειδωμενη cpu). Τωρα, ξανα για τροφοδωτικο, δεν δειχνει να ζοριζεται, ακομα πιστευετε πως παιζει να καει;;

Τελος,οι συσκευες που θα αντικαταστισω εχουν ηδη βρει θεση στο πισι που θα στησει η αδερφη μου το καλοκαιρι. Αυτη θελει μονο σερφαρισμα, ταινιες και εργασιες με εφαρμογες office για τη σχολη της!

Επεξ/σία από thelegr
Δημοσ.

Satafaka, το συστημα σου ειναι παρομοιο με ενα που ειχα βαλει στο στοχαστρο και ονειρευομουν να παρω οταν δεν επαιζε σαλιο!

Μονο που για μητρικη ηθελα την pro η την gigabyte z97x ud5 , μνημες kingston 4x4gb 2400mhz, τροφοδωτικο seasonic 750x gold και θηκη phanteks enthoo luxe black + noctua s12 uln fans

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...