Man2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Εγω αυτές τι κολλήσεις τις κάνω στούς 450 με κόλληση με μόλυβδο (ναι το ξέρω απαγορεύεται η αγορά και η χρήση της) αλλά μόνο με αυτή θα δείς προκοπή, οι νέες κολλήσεις χωρίς μόλυβδο απαιτούν πάνω απο τους 450 για να κολλήσουν καλά και θέλουν και κολλητήρι με μύτη που μπορεί να πιάσει αυτές τις θερμοκρασίες. Μας καταστρέψανε με την απαγόρευση του μολύβδου αλλά έχουν και αυτοί τα δίκια τους... 1
elenigate7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Ναι και ο σταθμός βγάζει μέχρι 450 γι'αυτό είπα για χρήση bga.
Fubar.gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Πώς θα το έκανα εγώ: Πρώτα απ όλα καλό καθάρισμα της πλακέτας απο παλιό καλάι με καλής ποιότητας solder wick όπως αυτό: http://www.acdcshop.gr/braiddesolderingrosinw2mml15m-p-13471.html Στη συνέχεια εφαρμογή flux πάνω στα σημεία που θα κολληθούν, προσωπικά προτιμώ αυτό σε στυλό, όχι τη σύριγγα. http://www.acdcshop.gr/fluxnocleanpen12ml-p-12521.html Μετά κολλάς πρώτα τα δύο μεγάλα ποδαράκια, γιατι αυτά στηρίζουν όλο το βάρος του καλωδίου. Τέλος για τα μικρά πίν βάζεις μια μικρή ποσότητα καλάι στη μύτη του κολλητηριού και κάνεις . 1
elenigate7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Man25 πλέον είναι χωρίς μόλυβδο. Fubar έχει μόνο δύο μικρά ποδαράκια.
Man2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Αμα θες να κάνεις δουλεια της προκοπής πήγαινε σε ενα μαγαζί με ηλεκτρονικά και αγόρασε κόλληση με μόλυβδο, οι περισσότεροι έχουν ξεχασμένα στόκ. 1
Fubar.gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Για το microUSB βύσμα λέμε ή για το DC jack?
elenigate7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 και για τα δύο...αλλά τώρα για το microUSB βύσμα
Fubar.gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Αμα θες να κάνεις δουλεια της προκοπής πήγαινε σε ενα μαγαζί με ηλεκτρονικά και αγόρασε κόλληση με μόλυβδο, οι περισσότεροι έχουν ξεχασμένα στόκ. Παντού υπάρχει διαθέσιμο καλάι με μόλυβδο, δέν έχει απαγορευθεί η χρήση του εντελώς. και για τα δύο...αλλά τώρα για το microUSB βύσμα Γιατί λές οτι έχει δύο ποδαράκια? Το micro USB είναι κάπως έτσι: Έχει τα δύο ακριανά ποδαράκια που στηρίζουν το βύσμα πάνω στην πλακέτα και τα 5 μικρά χρυσά ποδαράκια είναι για τα data και power. Πρέπει όλα να κολληθούν. 1
elenigate7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Ναι εννοώ ότι έχει δύο κανονικά ποδαράκια και τα πίσω τα χρυσά. Το ξέρω ότι όλα πρέπει να κολληθούν. Το θέμα μου είναι να κολληθεί καλά και να μην ξανά ξεκολλήσει μετά από μερικές χρήσεις.
Roger Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Ναι εννοώ ότι έχει δύο κανονικά ποδαράκια και τα πίσω τα χρυσά. Το ξέρω ότι όλα πρέπει να κολληθούν. Το θέμα μου είναι να κολληθεί καλά και να μην ξανά ξεκολλήσει μετά από μερικές χρήσεις. Καταρχην ,απο την φωτο φαινεται οτι εχουν ξυλωθει τελειως τα πινακια στο board,πως καταφερνεις να κολλησεις τα ποδαρακια του βυσματος με την πλακετα? Δεν υπαρχει πιστα στην πλακετα,πρεπει να εχουν σηκωθει μαζι με το βυσμα
elenigate7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Είναι ακριβώς όπως βλέπεις στη φωτογραφία εδώ http://postimg.org/image/rq6whgvgz/ Κατάφερα να το κολλήσω 3 φορές και λειτούργησε όλες τις φορές απλά μετά από λίγες χρήσεις ξεκολλάει ξανά. Τι εννοείς "Δεν υπάρχει πίστα στην πλακέτα" ???
Sheogorath Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Γιατί δεν το κολλάς λοιπόν ξανά και να το γεμίσεις σιλικόνη απο πίσω να κολλήσει καλύτερα? Και η ειδική κόλλα που προτάθηκε στα πρώτα ποστς είναι μια λύση!
Roger Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Είναι ακριβώς όπως βλέπεις στη φωτογραφία εδώ http://postimg.org/image/rq6whgvgz/ Κατάφερα να το κολλήσω 3 φορές και λειτούργησε όλες τις φορές απλά μετά από λίγες χρήσεις ξεκολλάει ξανά. Τι εννοείς "Δεν υπάρχει πίστα στην πλακέτα" ??? Tα υπολειμματα των πιστων τα εχω με μαυρο περιγραμμα,τουλαχιστον οπως φαινεται στην φωτο. Το πισω περιγραμμα με τις πολλες τις πιστες φαινεται καθαρα οτι ειναι αρτιες. Μπροστα εχουνε διαλυθει και εχει μεινει ενα μικρο μερος,κολλας λοιπον το ποδαρακι του βυσματος με αυτο το υπολειμμα πιστας?
elenigate7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Φυσικά και το καθαρίζω. Η φωτογραφία είναι η πρώτη πριν κάνω καν κόλληση εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα