Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω το πολυαγαπημενο μου ελληνικο φορουμ,

Θελω να στελνω το σημα wifi σε 2 σπιτια , εξοχικα , τα οποια απεχουν max 50m , χωρις εμποδια στη μεση .

Το ενα router βρισκεται στο σπιτι και δεν υπαρχει τιποτα αλλο .

Χωρις να ξερω τα προιοντα , φανταζομαι πανω στο ηδη υπαρχον router κεραια ethernet , η οποια θα τοποθετηθει εξω , και αντιστοιχα στο αλλο σπιτι η ιδια κεραια , με ενα παλιο router και να συνδεονται εκει πανω ?

Πιο συγκεκριμενα , τι εχετε να προτινετε ? Links και ολοκληρωμενες προτασεις θα εκτιμηθουν ιδιαιτερως !

Δημοσ.

Αν μπορείς να περάσεις καλώδιο δικτύου (UTP) εξωτερικού χώρου, είναι μακράν η καλύτερη και οικονομικότερη λύση. Μέχρι 100 μέτρα παίζει άψογα και χωρίς απώλειες.

Η απόσταση είναι μικρή και υπό προϋποθέσεις μπορεί και με ένα εξωτερικό ΑΡ να κάνεις δουλειά. Αλλά θέλει δοκιμή.

Με 2 ΑΡ θα κάνεις σίγουρα άριστη ζεύξη. Η πρότασή μου είναι να πάρεις ένα και να το στήσεις στο σπίτι που έχει την σύνδεση και να κοιτά προς το άλλο σπίτι. Αν δεις ότι δεν σε καλύπτει ικανοποιητικά, τότε παίρνεις άλλο ένα ίδιο για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Για εξωτερικό ΑΡ προτείνω τα Ubiquiti NanoStation Loco M2 και για εσωτερική συσκευή στο 2ο σπίτι σου κάνει οποιοδήποτε ΑΡ πολλαπλών θυρών LAN ή ασύρματο router ή ακόμη και ένα  modem/router που σου έχει ξεμείνει ως εφεδρικό από κάποιον πάροχο.

Στην περίπτωση που αρκεί ένα ΑΡ, τότε στο 2ο σπίτι δεν σου κάνει το modem/router και θέλεις οποιοδήποτε ΑΡ ή ασύρματο router που να μπορεί να δουλέψει ως Client ή Repeater (ανάλογα τι συσκευές θα συνδεθούν).

• Like 1
Δημοσ.

Μαλιστα 

Με 2 του λινκ σου , δλδ 108€ και ενα router 4-5 χρονων απο cyta θα κανω αψογα την δουλεια μου λες ? 

Καλωδιο ναι θα ηταν καλη περιπτωση αλλα δεν ειμαστε στο ιδιο κτημα και περναμε και περιφραξη . 

Δημοσ.

Αν μεταξύ σας δεν υπάρχει άλλο οικόπεδο αλλά συνορεύετε, δεν υπάρχει θέμα με το καλώδιο. Το έχω κάνει το χωριό.

Ναι, με τα 2 ΑΡ και την συσκευή της Cyta θα κάνεις αυτό που θέλεις. Υπολόγισε τα καλώδια δικτύου και τα υλικά στήριξης αν δεν υπάρχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...