Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει τύχει σε κάποιον με το που ανάβει το PC που είναι συνδεδεμένο πάνω στην εν λόγω συσκευή, αυτή να μην αναγνωρίζει ένα ή περισσότερα powerline στην εγκατάσταση;

Το πρόβλημά μου είναι πως ανάβω το PC και δεν έχει καθόλου σύνδεση με το router, αφού το powerline του δωματίου δεν βλέπει αυτό του σαλονιού (ορισμένες φορές βλέπει τα άλλα powerlines, πχ. της τηλεόρασης, αλλά όχι πάντα).

Το workaround είναι να πάω στο devolo cockpit και να κάνω "Disable data communication" και αμέσως μετά "Allow data communication" στο powerline του PC. Άπαξ και γίνει αυτό το μικρό "refresh", αμέσως η επικοινωνία αποκαθίσταται και το devolo του PC ανακαλύπτει αυτό του router.

Το πρόβλημα δεν παρατηρείται όταν το PC είναι αναμμένο και το δίκτυο λειτουργεί συνεχώς. Έχω δοκιμάσει να ανοιγοκλείσω το PowerSave mode χωρίς όμως να αλλάξει κάτι. Εννοείται πως δοκίμασα να βγάλω τα powerlines απ' την πρίζα για απλό restart (αν και όχι factory reset), ενώ όλα τρέχουν το τελευταίο firmware (1.1.1.03-2)

Το περίεργο είναι πως αυτή τη συμπεριφορά ξεκίνησε μετά από μήνες και δεν υπήρχε εξ' αρχής. Κάποια στιγμή έφτιαξε και μετά από κάμποσο καιρό πάλι τα ίδια. Τώρα πια ΚΑΘΕ φορά που αφήνω σβηστό το PC για ώρες, μόλις το ανάψω powerline γιοκ. Από μόνο του δεν σηκώνεται με τίποτα.

Θα δοκιμάσω να συνδέσω δεύτερη συσκευή στο ίδιο devolo (έχει 2 πόρτες) να δω αν θα κάνει τα ίδια. Μήπως φταίει τίποτα με το power management της NIC του PC, αν και πολύ αμφιβάλλω. Δεν είναι ότι η κάρτα δικτύου είναι ψόφια, μια χαρά δουλεύει.

Απλώς ρωτάω μήπως έχει δει κανένας τίποτα παρόμοιο. Στα επίσημα φόρουμ όσο έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι.

Δημοσ.

To devolo μπαίνει σε powersave και όταν ξεκινάς τον υπολογιστή θέλει λίγα δευτερόλεπτα να μπει σε κανονική λειτουργία. Αν δεν μπαίνει σε κανονική λειτουργία κάτι παίζει με την κάρτα δικτύου που δεν δίνει το κατάλληλο σήμα για να "ξυπνήσει" το devolo...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το hint. Απ' ότι θυμάμαι πρέπει να το έχω αφήσει αρκετές φορές έως 1-2 λεπτά για να δω αν θα ξυπνήσει από μόνο του, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Η ίδια η κάρτα δεν είναι ψόφια, αφού όχι μόνο φαίνεται να "σηκώνεται" κανονικά, αλλά κρατάει και το IP από την προηγούμενη φορά (παίρνει από DHCP με infinite lease time) και πινγκάρει τον εαυτό της (αλλά προφανώς όχι τον έξω κόσμο).

Οπότε ίσως όντως κάτι γίνεται με την κάρτα δικτύου. Θα δοκιμάσω να δω πως συμπεριφέρεται το PC αν του στείλω και WOL magic packet.

Το περίεργο πάντως είναι πως ακόμα και με το powersave απενεργοποιημένο, πάλι βλέπω την ίδια συμπεριφορά. Τεσπα με τα πολλά θα βγάλω άκρη, που θα πάει...

Δημοσ.

Τελικά πρέπει να είναι πιο περίπλοκο. Δοκίμασα τώρα να ξυπνήσω το PC με WOL. Αν και περίμενα ότι δεν θα παίξει, αφού θεωρητικά το powerline στο οποίο είναι συνδεδεμένο έχει χάσει την επαφή του με τα υπόλοιπα, τελικά το PC "ξύπνησε" μια χαρά. Το magic packet ταξίδεψε μέσω wifi μέχρι το router/AP, πέρασε μέσα από το powerline του σαλονιού και έδωσε σήμα στην κάρτα δικτύου του PC (μέσω του powerline του δωματίου).

Παρ' ολ' αυτά μόλις μπήκα στα windows, η σύνδεση πάλι είχε χαθεί. Μάλιστα φαίνεται πως δεν χρειάζεται να κάνω Disable και Allow data connection στο Devolo, αφού ένα σκέτο Disable αρκεί για να ανακαλύψει τα υπόλοιπα powerlines στο δίκτυο.

Θα δοκιμάσω κατ' αρχάς να κάνω κανα update στους drivers της NIC και βλέπουμε. Έχω στο μυαλό μου πολλές ακόμα δοκιμές αλλά δυστυχώς το μοναδικό διαθέσιμο laptop στο σπίτι δεν έχει ethernet (Macbook γαρ) και άρα πρέπει να πάω να πάρω αντάπτορα κλπ, τα γνωστά.

Αν βρω λύση θα επανέλθω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...