Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εχω προβλημα με ενα lenovo g555

εχει μαυρη οθονη οταν ανοιγει και δεν βγαζει κανενα ιχνος στην οθονη .

ουτε θολα γραμματα στο παρασκηνιο , ουτε κερσορας, ουτε bios οθονη , ουτε τιποτα...

απολυτο μαυρο....

επισης δεν βγαζει ηχητικα μηνυματα βλαβης  , τα γνωστα bip codes...

ο ανεμιστηρας δουλευει κανονικα και απο τη συμπεριφορα του (παυση, επαναλειτουργια, επιταχυνση κλπ) φαινεται το συστημα να μπουταρει.

επισης οταν βαζω cd ακουγεται να το διαβαζει...

αφαιρεθηκε μπαταρια  , σκληρος , μνημες και εγιναν οι ελεγχοι αν καποιο απο αυτα βραχυκυκλωνε το συστημα αλλα το προβλημα συνεχιζοταν.

ελυσα το λαπτοπ για να βγαλω την μπαταρια του cmos αλλα δεν την βρηκα αφου εφτασα μεχρι ενος σημειου καπτω απο το πληκτρολογιο.εβγαλα οτι βυσμα βρηκα και το ξαναεβαλα ωστε αν ηταν βυσμα της μπαταριας να κανει reset το συστημα...

τα ιδια...

προσπαθησα να συνδεσω σε εξωτερικη οθονη vga αφου δεν εχει hdmi αλλα δεν καταφερα να βγαλω εικονα με συνδυασμους του πληκτρου fn...

το προβλημα το ειχε παρουσιασει και παλιοτερα αλλα με αφαιρεση μπαταριας και αποφορτιση για 1-2 ημερες , ξαναμπηκε....

τωρα που το δοκιμασα δεν επιασε.

δεν πιστευω οτι ειναι βλαβη της καρτας γραφικων.

διαβασα οτι ειναι ψιλοσυνηθισμενο προβλημα της λενοβο και εχει να κανει με τη διαχειριση ενεργειας ...

αλλοι παλι αναφερουν προβλημα μαγνητισμου στο σημειο της καμερας που επηρεαζει το καλωδιο οθονης.

προτεινεται μαλιστα το τριψημο της περιοχης στην καμερα με χαρτι για απομαγνητισμο του...

δεν επιασε ουτε αυτο...

εχω αρχισει να πιστευω οτι ειναι ειτε προβλημα οθονης ειτε του καλωδιου της...

καμια ιδεα ή προσωπικη εμπειρια πριν ξοδευτω για οθονη ή τεχνικο ελεγχο ???

Δημοσ.

Αν δεν έχεις εικόνα και σε εξωτερική οθόνη είναι άσχημο...το πιθανότερο είναι κάρτα γραφικών / μητρική

Δημοσ.

εχω προβλημα με ενα lenovo g555

εχει μαυρη οθονη οταν ανοιγει και δεν βγαζει κανενα ιχνος στην οθονη .

ουτε θολα γραμματα στο παρασκηνιο , ουτε κερσορας, ουτε bios οθονη , ουτε τιποτα...
απολυτο μαυρο....

επισης δεν βγαζει ηχητικα μηνυματα βλαβης  , τα γνωστα bip codes...

ο ανεμιστηρας δουλευει κανονικα και απο τη συμπεριφορα του (παυση, επαναλειτουργια, επιταχυνση κλπ) φαινεται το συστημα να μπουταρει.
επισης οταν βαζω cd ακουγεται να το διαβαζει...

αφαιρεθηκε μπαταρια  , σκληρος , μνημες και εγιναν οι ελεγχοι αν καποιο απο αυτα βραχυκυκλωνε το συστημα αλλα το προβλημα συνεχιζοταν.

ελυσα το λαπτοπ για να βγαλω την μπαταρια του cmos αλλα δεν την βρηκα αφου εφτασα μεχρι ενος σημειου καπτω απο το πληκτρολογιο.εβγαλα οτι βυσμα βρηκα και το ξαναεβαλα ωστε αν ηταν βυσμα της μπαταριας να κανει reset το συστημα...

τα ιδια...

προσπαθησα να συνδεσω σε εξωτερικη οθονη vga αφου δεν εχει hdmi αλλα δεν καταφερα να βγαλω εικονα με συνδυασμους του πληκτρου fn...

το προβλημα το ειχε παρουσιασει και παλιοτερα αλλα με αφαιρεση μπαταριας και αποφορτιση για 1-2 ημερες , ξαναμπηκε....

τωρα που το δοκιμασα δεν επιασε.

δεν πιστευω οτι ειναι βλαβη της καρτας γραφικων.

διαβασα οτι ειναι ψιλοσυνηθισμενο προβλημα της λενοβο και εχει να κανει με τη διαχειριση ενεργειας ...
αλλοι παλι αναφερουν προβλημα μαγνητισμου στο σημειο της καμερας που επηρεαζει το καλωδιο οθονης.
προτεινεται μαλιστα το τριψημο της περιοχης στην καμερα με χαρτι για απομαγνητισμο του...

δεν επιασε ουτε αυτο...

εχω αρχισει να πιστευω οτι ειναι ειτε προβλημα οθονης ειτε του καλωδιου της...

καμια ιδεα ή προσωπικη εμπειρια πριν ξοδευτω για οθονη ή τεχνικο ελεγχο ???

κατα ενα  90% εχεις θεμα με την vga αν εχεισ την ati radeon 4200 εχει βγαλει προβλημα σχεδον σ'ολα τα Compaq

post-291203-0-15444200-1429732765_thumb.jpg

post-291203-0-06449700-1429732804_thumb.jpg

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις. ακομη ακρη δεν εχω βγαλει.
αν ειναι η συγκεκριμενη καρτα grafikvn εμπλεξα δλδ , αφου ειναι onboard...
προσπαθω να βρω τα χαρακτηριστικα του αλλα δεν αναγραφονται πουθενα στο λαπτοπ.

μονο ο σειρικακος αριθμος του αλλα δεν βρισκω ακρη στη λενοβο με αυτον...

Δημοσ.

το καλυτερο τεστ για να δεις αν ειναι η καρτα γραφικων ειναι να το συνδεσεις σε οθονη,

κανε μια αποφορτιση παλι.

βγαλε την μπαταρια και κρατα το power αρκετη ωρα και σιγουρεψου πως το δοκιμαζεις σωστα στην αλλαγη οθονης,

εμπειρικα να πω. οτι μου εχουν τυχει οι εξης περιπτωσεις.

1) η μπαταρια να ειναι ενσωματωμενη και να εχει κοληση το λειτουργικο επειδη στα 8 δεν κανει κανονικο shutdown με αποτελεσμα και στην οθονη να μην βλεπω κατι

2) corrupted bios οποτε παλι εβλεπα στην εξ, οθονη μαυρο

και στις 2 περιπτωσεις νομιζα οτι εφταιγε το chip της vga ,ενω ηταν κατι πιο απλο.

πολλες φορες παμε κατευθειαν στα δυσκολα ενω η λυση ειναι κατι πολυ απλο.

κατα ενα  90% εχεις θεμα με την vga αν εχεισ την ati radeon 4200 εχει βγαλει προβλημα σχεδον σ'ολα τα Compaq

εσυ το εκανες reball? γιατι εχω καμια 10αρια !!!!

Δημοσ.

το καλυτερο τεστ για να δεις αν ειναι η καρτα γραφικων ειναι να το συνδεσεις σε οθονη,

κανε μια αποφορτιση παλι.

βγαλε την μπαταρια και κρατα το power αρκετη ωρα και σιγουρεψου πως το δοκιμαζεις σωστα στην αλλαγη οθονης,

εμπειρικα να πω. οτι μου εχουν τυχει οι εξης περιπτωσεις.

1) η μπαταρια να ειναι ενσωματωμενη και να εχει κοληση το λειτουργικο επειδη στα 8 δεν κανει κανονικο shutdown με αποτελεσμα και στην οθονη να μην βλεπω κατι

2) corrupted bios οποτε παλι εβλεπα στην εξ, οθονη μαυρο

και στις 2 περιπτωσεις νομιζα οτι εφταιγε το chip της vga ,ενω ηταν κατι πιο απλο.

πολλες φορες παμε κατευθειαν στα δυσκολα ενω η λυση ειναι κατι πολυ απλο.

εσυ το εκανες reball? γιατι εχω καμια 10αρια !!!!

οποιαδήποτε φωτογραφία δημοσιεύω στο forum είναι από δικες μ επισκευες

Δημοσ.

οποιαδήποτε φωτογραφία δημοσιεύω στο forum είναι από δικες μ επισκευες

εχεις μηχανημα για reballing? και αν ναι ποσο κοστιζει ενα reball! (χωρις τα υλικα- εχω μεχρι και καινουργιο chip)

Δημοσ.

δεν ξερω πως να τσεκαρω το BIOS απο τη στιγμη που ειναι ολα μαυρα...

σκεφτομαι να παρω ενα τεστερ για τη μητρικη απο το ebay. φθηνα ειδα οτι ειναι και απο τη στιγμη που εχω αρκετα πισι στο σπιτι θα μου ειναι και χρησιμο.

επισης ειδα και φθηνες εξωτερικες καρτες γραφικων για να κανω αναλογα τεστ.

αν ειναι καρτα γραφικων το προβλημα , μπορει να αλλαχθει σε αυτο το μοντελο χωρις να μπω σε περιπετειες αξιοπιστιας?
σε ενα vaio που ειχε την ελλατωματικη σειρα nvdia 8 δεν αντεξε περισσοτερο απο 7μηνο η αλλαγη και χωρις καθημερινη χρηση....

Δημοσ.

Ξαναδοκιμασες εξωτερικη οθονη?

επισης δοκιμασες αλλες μνημες που να ξερεις οτι δουλευουν.

δεν μας δινεις σωστο feedback στο τι κανεις.

αν ακους να μπουταρει και να μπαινει σε windows οπως λες ειναι καθαρα οθονη΄η καλωδιοταινια οποτε θα δουλευε σε εξωτερικο monitor.

αν δεν δειχνει ουτε σε εξωτερικο μονιτορ δεν θα μπουταριζε σε windows.

δοκιμασε αλλες μνημες! και οσον αφορα το M/B tester ειναι πεταμενα λεφτα!

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις.

το πηγα σε εναν καλο τεχνικο για reset του BIOS .

το παλεψε αλλα δεν εβγαλε τιποτα.

μου ειπε οτι εχει καψει μητρικη.

βραχυκυκλωμα στην υποδοχη των ραμ.

ειχαν παρει φωτια και αυτες και το wireless που βρισκεται διπλα τους.

στα σκουπιδια πηγαινει οπως ειναι.

ουτε ο δισκος δε κρατιεται,  αφου εβγαλε πολλα bad sectors και μηδενικη ζωη στα τεστ που του εκανε...

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια και από εμένα μετά από λίγο ψάξιμο έπεσα πάνω στο θέμα και νομίζω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πρόβλημα γιατί και εμένα μου κάνει κάτι τέτοια τρελά αλλά μετά από τέσσερις πέντε επανεκκινήσεις στρώνει και δουλεύει μια χαρά . Αποτέλεσμα αυτού δεν τον σβήνω καθόλου και έχω βρει την υγεία μου αλλά μέχρι ποτέ… Όλα αυτά τα παρουσίασε νομίζω όταν είχε ανεβάσει θερμοκρασία το λαπ τοπ και το ανεμιστήρα είχε πάρει δρόμο αν και δεν είμαι και πολύ σίγουρος γιατί πάει και καιρός που έχει γίνει αυτό και τον είχα ξεγραμμένο ώσπου μια μέρα μετά από πολύ καιρό του έκανα σταρτ και πηρέ εμπρός.

Οπότε φίλε εάν δεν τον έχεις πετάξει ξανά δοκίμασε τον μπας και πάρει

Δημοσ.

Συγνώμη αλλα οσοι έχετε προβλήματα με το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το καλύπτει η εγγύηση η εταιρία τι λεει ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...