frozex Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Καλημέρα, θέλω να βάλω fastpath και διαβάζοντας διάφορα θέματα κατάλαβα πως στο τηλέφωνο σου λένε πως η αλλαγή έγινε αλλά όταν πας να το διαπιστώσεις μόνος σου τελικά όλα είναι όπως πριν. Θα ήθελα να ρωτήσω τι "τεστ" πρέπει να κάνω πριν πάρω τηλέφωνο και τι πρέπει να προσέξω. Είμαι στη forthnet και χρησιμοποιώ το router που αυτοί μου δώσανε (Thomson TG585). Υπάρχει περίπτωση χωρίς να έχω κάνει κάποια τέτοιου είδους αίτηση να έχω ήδη fastpath; και πως μπορώ να το δω αυτό;
SPANK Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Αν μπείς στο menu του router σου στα statistics ή στο status σου λεει αν ειναι σε fast path ή σε αλλο mode
alldaynews Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μιας και είδα το θέμα εμένα λέει ADSL_2plus το οποίο σημαίνει??
SPANK Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μιας και είδα το θέμα εμένα λέει ADSL_2plus το οποίο σημαίνει?? Δές εδώ http://www.differencebetween.com/difference-between-adsl2-and-adsl2-adsl2-plus/τι ακριβώς ειναι 1
Nteixak Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Άνοιξε τη Γραμμή Εντολών(ή Command Prompt αν έχεις Αγγλικά Windows) ως διαχειριστής και γράψε: tracert gr-ix.gr. Αν στο 2ο και 3ο hop το ping σου είναι κάτω από 10, τότε είσαι σε Fastpath. Στο TG585 δε λέει αν είσαι σε Fastpath στο Interface του router. 1
frozex Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Άνοιξε τη Γραμμή Εντολών(ή Command Prompt αν έχεις Αγγλικά Windows) ως διαχειριστής και γράψε: tracert gr-ix.gr. Αν στο 2ο και 3ο hop το ping σου είναι κάτω από 10, τότε είσαι σε Fastpath. Στο TG585 δε λέει αν είσαι σε Fastpath στο Interface του router. +1 Το έτρεξα και μου έβγαλε τα παρακάτω από αυτά που μου είπες λογικά δεν είμαι σε fastpath. Τώρα κάτι τελευταίο, αν είμαι σε fastpath και μετά θελήσω να ανοίξω κάποιες πύλες για διάφορες εφαρμογές θα επηρεαστεί κάτι προς το χειρότερο ή θα έχω ακόμα καλύτερο ping;
Nteixak Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Το έτρεξα και μου έβγαλε τα παρακάτω από αυτά που μου είπες λογικά δεν είμαι σε fastpath. Τώρα κάτι τελευταίο, αν είμαι σε fastpath και μετά θελήσω να ανοίξω κάποιες πύλες για διάφορες εφαρμογές θα επηρεαστεί κάτι προς το χειρότερο ή θα έχω ακόμα καλύτερο ping; Από το ping σου φαίνεται ότι δεν είσαι σε fastpath. Τώρα για τις πύλες που είπες. Υποθέτοντας πως δεν τις έχεις ανοιχτές τώρα, θα δεις διαφορά είτε είσαι σε Fastpath, είτε σε Interleaved. Απλά το Fastpath μειώνει συνολικά το latency σου(να το πω χοντροκομμένα) και θα δεις μια γενική βελτίωση στο ping σου. Βέβαια μέσω uPnP θα είσαι καλυμμένος σε αρκετές εφαρμογές και παιχνίδια(αν όχι σε όλα) και δε θα χρειαστεί να ανοίξεις κάποια πύλη.
frozex Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Έψαξα το uPnP που ανέφερες (δεν το ήξερα ομολογώ) και δεν πολύ κατάλαβα κατά πόσο είναι safe αν μπορεί να ανοίγει μόνο του όποτε θέλει και όσες πύλες θέλει (αυτό κατάλαβα εγώ). Ένα λίγο πιο ενθαρρυντικό μήνυμα που διάβασα έγραφε πως ανοίγει μόνο όταν μια εφαρμογή χρειάζεται συγκεκριμένες πύλες και όταν κλείνεις την εφαρμογή κλείνουν και οι πύλες το οποίο ακούγεται πολύ καλύτερο από το να το κάνεις μόνος σου. Παρατήρησα πως υπάρχει uPnP στο router και στο λειτουργικό, εσύ σε ποιο αναφέρεσαι; EDIT: τι πατάω στο cmd για να δω την ταχύτητα του internet; (να δω πόσο θα πέσει)
Nteixak Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Έψαξα το uPnP που ανέφερες (δεν το ήξερα ομολογώ) και δεν πολύ κατάλαβα κατά πόσο είναι safe αν μπορεί να ανοίγει μόνο του όποτε θέλει και όσες πύλες θέλει (αυτό κατάλαβα εγώ). Ένα λίγο πιο ενθαρρυντικό μήνυμα που διάβασα έγραφε πως ανοίγει μόνο όταν μια εφαρμογή χρειάζεται συγκεκριμένες πύλες και όταν κλείνεις την εφαρμογή κλείνουν και οι πύλες το οποίο ακούγεται πολύ καλύτερο από το να το κάνεις μόνος σου. Παρατήρησα πως υπάρχει uPnP στο router και στο λειτουργικό, εσύ σε ποιο αναφέρεσαι; EDIT: τι πατάω στο cmd για να δω την ταχύτητα του internet; (να δω πόσο θα πέσει) Αναφέρομαι στο uPnP του router. Τι εννοείς την ταχύτητα του internet; Να δεις πόσο θα πέσει όταν βάλεις fastpath; Μπορεί και καθόλου. Εξαρτάται από τη γραμμή σου. Χονδρικά 1-2Mbps, αλλά μπορεί και καθόλου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 αν κρατήσει το ίδιο SNR, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσει ο συγχρονισμός...
frozex Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μου έστειλαν μήνυμα και μου είπαν πως το fastpath ενεργοποιήθηκε. Έκανα reset το router, άνοιξα το PC, έτρεξα το cmd και μου έβγαλε λογικά ping (όπως είπες για fastpath). Έκανα από Site: εδώ το test πριν και μετά την ενεργοποίηση και η ταχύτητα είναι ίδια αλλά υπάρχει κάτι παράξενο με το ping. Αυτή είναι πριν την αλλαγή και αυτή είναι τώρα με το fastpath Μετά το test μπήκα να το δω στην πράξη στο CS:GO, το ping και εκεί ήταν κατά κάποιο ελάχιστο ποσοστό υψηλότερο. αν κρατήσει το ίδιο SNR, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσει ο συγχρονισμός... δεν κατάλαβα τι εννοείς
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 δεν είναι fastpath ούτε για αστείο... εννοώ ότι αν έχεις πχ 15Mbps με SNR 6db και σου βάλουν fastpath με ίδιο πάλι SNR, ο συγχρονισμός θα πέσει... μόνο αν είχες αρκετά υψηλότερο για κάποιο λόγο και πας πχ σε fastpath + 6db snr δεν θα δεις πτώση σε συγχρονισμό...
frozex Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Ψάχνοντας και βρίσκοντας μερικά πράγματα για το τι είναι το SNR, έρχομαι εδώ για να ρωτήσω τα εξής: πως βλέπω πόσο SNR έχω τώρα; στην περίπτωση που χάνεται συχνά ο συγχρονισμός τι μπορώ να κάνω; παίρνω τηλέφωνο και τους λέω να μου το ανεβάσουν; αγοράζω κάποιο άλλο router; γυρνάω πίσω σε interleaved; δεν είναι fastpath ούτε για αστείο... γιατί το λες έτσι τι είδες και έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 αν έχεις προβλήματα με DCs τους λες να το γυρίσουν σε inteleaved πάλι... για να ήσουν σε fastpath έπρεπε το ping σου με ελληνικό server να είναι μονοψήφιο, όπως βλέπεις κι εσύ έχεις 25ms, χειρότερο από ότι πριν που δεν ήσουν σε fastpath...
frozex Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 αν έχεις προβλήματα με DCs τους λες να το γυρίσουν σε inteleaved πάλι... 1 για να ήσουν σε fastpath έπρεπε το ping σου με ελληνικό server να είναι μονοψήφιο, όπως βλέπεις κι εσύ έχεις 25ms, χειρότερο από ότι πριν που δεν ήσουν σε fastpath... 2 1: δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ώστε να κρατήσω το fastpath 2: α μιλάς για το τεστ στο ίντερνετ και όχι μέσω του cmd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα