cherno Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Ακολουθώντας τον οδηγό της TP-Link Site: εδώ κατάφερα να συνδέσω το ΖΤΕ ρουτερ του ΟΤΕ με ένα πολύ οικονομικό ρουτερ TP-Link των 20 ευρώ. Γνωρίζω ότι το WDS bridging, κοβει το bandwidth δια 2. Επίσης, γνωρίζω πως το WDS δεν έχει standarοποιηθεί ακόμη, και ήταν ρίσκο που αγόρασα ρουτερ διαφορετικής μάρκας με το base router. Παρολα αυτα δουλεύουν. Το πρόβλημα είναι πως δεν αντέχει πολλές συσκευές. Όταν συνδεθούν πάνω από 10 το ρουτερ του ΟΤΕ μπουκώνει. Reset και καμια φορα factory restore. Λες και καποια cache μπουκώνει και κολλάει το firmware ή δεν αντέχει τα πολλά steaming ταυτοχρονα. Τι μπορω να κάνω; Γίνεται το zte του Οτε firmware update; Να κατεβάσω το DHCP lease time (default: 2 days); Να αγοράσω ένα Tp-link modem/router των 80 ευρω; Καλώδιο δύσκολο να απλώσω. Μπορώ να συνδέσω τα 2 ρουτερ με powerline?
soteras Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Το ZTE και με ενα υπολογιστή μπουκώνει για πλάκα
cherno Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Τελικά αγόρασα ένα οικονιμό TP-Link των 40 ευρώ, ώστε να υλοποιούν το ίδιο πρότυπο και όντως βλέπω διαφορά. Το ΖΤΕ είναι του κ***υ και είχε γίνει και αρκετά αργό μετά το OTE Fon. Πήρα και τηλέφωνο να τους πω πως έβαλα αυτό το σπουδαίο πράγμα που διαφημίζουν στην τηλεόραση και σαν αποτέλεσμα να μην εχω εγώ καλό ίντερνετ. Ουτε να μου προτείνουν άλλο δεν ήξεραν. Αυτό συμβαίνει όταν μια εταιρία είναι του κ***υ. Μαζεύονται οι ιδιοκτήτες γεμάτοι χαρά και λένε "θα φερουμε το ΦΟΝ στην Έλλαδα" και δεν εκπαιδευουν ουτε το προσωπικό τους ούτε αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό τους. Όλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να σου απαντάνε με το ζόρι και αποτέλεσμα μηδέν. Οι καλές εταιρίες παίρνουν τους υπαλλήλους τους με αορίστου χρόνου, τους εκπαιδεύουν, προσφέρουν υπηρεσίες με βάση τον εξοπλισμό τους. Αυτά για την υπέροχη χώρα μας. Τελικά το έκανα το δικτυάκι μου. Η TP-Link που εδρεύει στην Κίνα, υλοποιεί μόνη της διάφορα πρότυπα όπως το WDS/Bridging και το κάνει και καλά για τον απλό χρήστη. Με ελάχιστα χρήματα σύνδεσα τα ρουτεράκια μου ασύρματα. Το 2ο ρουτεράκι είναι και επαναλήπτης σήματος και router/switch. Περιττό να σας πω πως είχε prestored όλες τις ρυθμίσεις για ADSL για όλους του παρόχους όλων των χωρών. Διάλεξα Greece/Ote έβαλα user/pass και είχα ίντερνετ. Και με καλύτερη ή ίση σύνδεση σε σχέση με το ΖΤΕ. Δεν έχω κάνει ρεσετ ούτε μια φορά μέχρι στιγμής. Όταν ψιλοκολλάει pingarw λιγο το gateway και στρώνει. 1
chrisxkar Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 και εγω θελω να κανω το ιδιο πραγμα (συνδεση μοντεμ-ρουτερ με wireless)αλλα για να βγαζω σε lan απο το δευτερο ρουτερακι επειδη θελω να το συνδεσω με συσκευη που δεν εχει wireless. Επελεξα την επιλογη wds στο δευτερο μου ζητησε το mac adress απο το πρωτο ρουτερ το ειδα απο το κουτι και το εβαλα,αλλα δεν δινει ιντερνετ.Πρεπει να αλλαξω κατι και στο μοντεμ?
cherno Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 και εγω θελω να κανω το ιδιο πραγμα (συνδεση μοντεμ-ρουτερ με wireless)αλλα για να βγαζω σε lan απο το δευτερο ρουτερακι επειδη θελω να το συνδεσω με συσκευη που δεν εχει wireless. Επελεξα την επιλογη wds στο δευτερο μου ζητησε το mac adress απο το πρωτο ρουτερ το ειδα απο το κουτι και το εβαλα,αλλα δεν δινει ιντερνετ.Πρεπει να αλλαξω κατι και στο μοντεμ? Δε ξέρω τι ακριβώς λύση προσπαθείς να πετύχεις, εγώ έκανα ότι προτείνει η TP-Link: δηλαδή WDS Bridge. Ας βαφτίσουμε το router/modem του ΟΤΕ ως "βασικό ρούτερ". Και το άλλο ως "δευτερεύον ρούτερ". Στο βασικό ρούτερ συνδεύεις ως συνήθως τα κινητά σου το pc σου κτλ. Εγώ αυτό που έκανα ήταν κάτι αντίστοιχο: σύνδεσα το δευτερεύον ρούτερ στο βασικό ρούτερ σαν να σύνδεα* ένα λάπτοπ στο βασικό ρούτερ. Δηλαδή, μπήκα στις ρυθμίσεις του ρούτερ, σκάναρα τα wifi ssids (τα ιντερνετια στον αέρα) και βρήκα το δικό μου(δλδ το βασικό). Έβαλα το password. Και το ρουτερ "πήρε" ίντερνετ. Το mac address του βασικού μόντεμ δεν χρειάζεται να το γράψεις γιατί μπαίνει αυτόματα. Μετά θέλει 3 ρυθμίσεις: 1. Βγάζεις το DHCP 2.1 Βάζεις static IP εντος subnet (πχ 192.168.1.2) 2.2 Ρυθμίζεις το βασικό ρούτερ (πχ 192.168.1.1) να την αποφύγει. αν δεν ξερεις πως ψάξε για το DHCP Pool (δηλαδή πες στο βασικο ρουτερ να δινει IPs από 192.168.1.10 μέχρι 192.168.1.250). 3. Ρυθμίζεις το ασύρματο δίκτυο του δευτερεύοντος (το ότι πήρε ίντερνετ από το πρώτο δε σημαίνει τίποτα. πρέπει να στήσεις ασύρματο δίκτυο εκ νέου στο δευτερεύον δίκτυο με δικό του SSID και password. αν θες και χωρις password - not recommended) Τι μάρκα είναι τα ρουτεράκια σου; *σύνδεα=συνέδεα
leonidas_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Να σε ρωτήσω κ εγώ κάτι άλλο; Εφόσον δε θες να κάνεις δρομολόγιση από το δεύτερο ρούτερ γιατί έκανες WDS Bridge κ δεν έβαλες το δεύτερο να παίξει σαν repeater του πρώτου; Σε ρωτάω διότι δεν αναφέρεις το σκοπό που υλοποίησες την παραπάνω λύση κ έτσι όπως το περιγράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι ήθελες να επεκτείνεις το ασύρματο. Εκτός κ αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις κ τα LAN Ports του δεύτερου, γι αυτό κ το έκανες έτσι. Δε σου κάνω κάποια υπόδειξη. Απλά ρωτάω.
chrisxkar Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 ειμαι στην δουλεια και δεν μπορω να το δω αυτην τη στιγμη και δεν προλαβα να δω τις απαντησεις χθες. Στο ερωτημα λεωνιδα Χρειαζεται να συνδεσω μια συσκευη με ιντερνετ η οποια δεν εχει wifi και εχει μεγαλη αποσταση απο το "βασικο ρουτερ".Για να μην τραβιζω 30 μετρα lan σαν λυση πηρα ενα δευτερο ρουτερ μαρκας Dlink N300 DIR-605L. Και θελω να συνδεθει το Dlink με το ασυρματο ωστε να δινει ιντερνετ μεσω lan στην συσκευη που θελω. Προσπαθησα να ακολουθησω τον συγκεκριμενο οδηγο http://www.red87.com/wifi-setup-wds/,πηγαεως το βημα 3 και εκει αναρωτηθηκα εαν ειναι σωστο αυτο που κανω. cherno προσπαθω να βρω οδηγους σε κανα φορουμ για να δω πως θα κανω τις ρυθμισεις αλλα η ρυθμιση που θελω να κανω (δηλαδη "βασικο ρουτερ"-ασυρματα-"δευτερευον ρουτερ"-lan-"συσκευη που θελω να συνδεσω") δεν ξερω καν πως λεγεται repeater?bridge?Access point?WDS? Εχει να διαλεξω WDS, WDS+AP, WDS+AP+router αλλα εκει καπου το χανω
cherno Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Ναι, ακριβώς χρησιμοποιώ το δευτερεύον ρούτερ ως επαναλήπτη ΚΑΙ για τις LAN θύρες. Για την ακρίβεια έχω ένα τρίτο (!) ρούτερ που φεύγει με LAN από το δευτερεύον για αλλού. Δε ξέρω τι λύση προτείνει η DLink. Εγώ πήρα TP-Link γιατί είδα άρθρα και διάβασα τα manuals πρώτα. Η αλήθεια είναι πως το μόνο που ήθελα ήταν ένας repeater αλλά είδα με έκπληξη πως η TP-Link γεφυρώνει και τις LAN ports. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το manual με λέξεις κλειδιά "repeater", "bridge", "wds". Η άλλη λύση που ακόμη δεν έχω πειραματιστεί είναι το PowerLine. Η οποία σε διάφορα reviews που έχω δει είναι γρηγορότερη απο wifi repeater.
leonidas_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Τότε νομίζω πως έχετε κάνει κ οι 2 τη σωστή επιλογή. @chrisx χωρίς να έχω το manual ή να γνωρίζω για τον εν λόγω ρούτερ από τους τίτλους που δίνεις καταλαβαίνω ότι η επιλογή WDS + AP κάνει το δεύτερο ρούτερ κ Access point, μπορείς δηλαδή να συνδεθείς επάνω του ασύρματα, ενώ στην τρίτη λειτουργεί κ ως δρομολογητης, δηλαδή το δίκτυο πίσω από το δεύτερο ρούτερ θα είναι άλλο κ θα πρέπει να κάνεις δρομολόγιση (από τον δεύτερο στον πρώτο και προς το internet δηλαδή 0.0.0.0 0.0.0.0) χειροκίνητα εκτός κ αν έχει δυνατότητα να την κάνει δυναμικά (RIP πχ). Στην περίπτωσή σου επιλέγεις το πρώτο ή το δεύτερο κ επειδή δεν ξέρω αν το κάνει μόνο του θα πρέπει να σιγουρευτείς να κλείσεις NAT, DHCP γιατί θα δίνουν κ οι 2 ρουτερς IP και θα κάνουν conflict ο ένας τις IP του άλλου. Θα κάνεις ακριβώς δηλαδή ότι έκανε ο φίλος cherno. Θα δώσεις μια IP στον δεύτερο ρούτερ πχ 192.168.2.254 και στο DHCP pool του πρώτου θα βάλεις range 192.168.2.2 - 192.168.2.253.Πάντως όντως κ το Power Line είναι πολύ καλή λύση γι αυτό που θέλετε να κάνετε! 1
chrisxkar Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 ευχαριστω για την βοηθεια παιδια θα σας πω το αποτελεσμα οταν γυρισω
journeyman77 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 στο χωριό έχω ένα mobile router (αντί για σταθερή γραμμή). Ωστόσο το μηχανάκι αυτό πιάνει καλές ταχύτητες σε πολύ συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού οπότε στο υπόλοιπο δεν έχω καθόλου κάλυψη. Ποια συσκευή να πάρω ώστε να δίνω ιντερνετ από το mifi σε απιο απομακρυσμένο χώρο του σπιτιού? Δεν με πειράζει αν θα είναι ενσύρματη (προτιμώ) ή ασύρματη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα