trayban Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 εχουν κατι το ξεχωριστό τα καλώδια ταχείας φόρτισης ή να πάρω ενα απλό usb(για το κινητό)
Man2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Φορτιστές ταχεία φόρτισης ναι υπάρχουν, καλώδιο οχι είναι φόλα.
GianniSM Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Ακριβώς, φόλα είναι. Το usb συγκεκριμένο ρεύμα μπορεί να δώσει ότι καλώδιο και να του βάλεις. Φορτιστές όμως υπάρχουν
djuan1988 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Όχι δεν είναι φόλα. Δεν ξέρω φυσικά τι ακριβώς κοιτάζεις, αλλά καλώδιο με καλώδιο έχει διαφορά. Edit: Και για να μιλάμε με αποδείξεις. http://lifehacker.com/cables-can-significantly-impact-the-charging-speed-of-y-1532784722 http://m.thewirecutter.com/reviews/best-micro-usb-cable/ Προσωπικά έχω αγοράσει εδώ και μήνες τρία anker και περιμένω άλλα πέντε. Δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος.
GianniSM Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Όχι δεν είναι φόλα. Δεν ξέρω φυσικά τι ακριβώς κοιτάζεις, αλλά καλώδιο με καλώδιο έχει διαφορά. Edit: Και για να μιλάμε με αποδείξεις. http://lifehacker.com/cables-can-significantly-impact-the-charging-speed-of-y-1532784722 http://m.thewirecutter.com/reviews/best-micro-usb-cable/ Προσωπικά έχω αγοράσει εδώ και μήνες τρία anker και περιμένω άλλα πέντε. Δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος. Εδώ μιλάς για απώλειες από κακής ποιότητας καλώδια, δεν διαφωνώ αλλά το fast charging θέλει παραπάνω από τα 500mA του USB 2. To USB 3 δίνει 900mA, αλλά ακόμα και αυτά δεν αρκούν για fast charging και σίγουρα δεν οφείλεται στο καλώδιο. Από μόνο του το καλώδιο αν η πηγή ρεύματος δεν δίνει αρκετό δεν μπορεί να κάνει τίποτα πέραν από το να περιορίσει τις απώλειες.
djuan1988 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Ο topic starter μιλάει λογικά για φορτιστή και όχι για φόρτιση από θύρα υπολογιστή. Και οι δύο γράψατε ότι είναι φόλα, το οποίο και προφανώς δεν ισχύει. Το να δίνει η πηγή τα απαραίτητα Α το θεωρώ λογική προϋπόθεση.
trayban Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Απλά αναρωτιομουν αν ένα απλό usb περνάει το ίδιο ρεύμα με ένα πιο ενυσχημενο ή θα λιώσει ξέρω'γω.
GianniSM Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Ο topic starter μιλάει λογικά για φορτιστή και όχι για φόρτιση από θύρα υπολογιστή. Και οι δύο γράψατε ότι είναι φόλα, το οποίο και προφανώς δεν ισχύει. Το να δίνει η πηγή τα απαραίτητα Α το θεωρώ λογική προϋπόθεση. Ακόμα και αυτό να εννοεί πρέπει να αποδείξεις το μέγεθος της απώλειας, και εφόσον μιλάμε για γρήγορη φόρτηση αλλά όχι φορτιστή η υπόθεση μου μια χαρά στέκει. Η δική σου όχι.
djuan1988 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Ακόμα και αυτό να εννοεί πρέπει να αποδείξεις το μέγεθος της απώλειας, και εφόσον μιλάμε για γρήγορη φόρτηση αλλά όχι φορτιστή η υπόθεση μου μια χαρά στέκει. Η δική σου όχι. Πραγματικά τι λες; Ποια δική σου υπόθεση; Και γιατί η δική μου δε στέκει; Του είπατε ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα διάφορα καλώδια, που όπως είδες δεν ισχύει. Δεν υπάρχει καμία άλλη υπόθεση, η ερώτηση ήταν ξεκάθαρη. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το πράγμα με τα forum. Έκανες λάθος, δεν είναι κακό να το παραδεχθείς. Για να συνοψίσουμε, ναι, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα καλώδια. Για να επιτύχεις φόρτιση πχ 2Α χρειάζεσαι καλό ποιοτικό καλώδιο, με ένα απλό "κινέζικο" δε θα το επιτύχεις.
trayban Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Πραγματικά τι λες; Ποια δική σου υπόθεση; Και γιατί η δική μου δε στέκει; Του είπατε ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα διάφορα καλώδια, που όπως είδες δεν ισχύει. Δεν υπάρχει καμία άλλη υπόθεση, η ερώτηση ήταν ξεκάθαρη. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το πράγμα με τα forum. Έκανες λάθος, δεν είναι κακό να το παραδεχθείς. Για να συνοψίσουμε, ναι, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα καλώδια. Για να επιτύχεις φόρτιση πχ 2Α χρειάζεσαι καλό ποιοτικό καλώδιο, με ένα απλό "κινέζικο" δε θα το επιτύχεις. Αυτό ακριβώς, ξέρω οτι όσο περισσότερο δυνατό ρεύμα περνά,Τοσο πιο ενισχυμένο θα πρέπει να είναι το καλώδιο.
GianniSM Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Παιδιά νόμος του ομ. I=V/R, δηλαδή το ρεύμα είναι συνάρτηση της τάσης (που είναι σταθερή) δια την αντίσταση. Πρακτικά θα περάσει τόσο ρεύμα όσο μπορεί να πάρει η συσκευή. Το να μιλάμε πως θα λιώσει το καλώδιο είναι αστείο, το ρεύμα που περνά είναι ελάχιστο. μπορεί όμως να επηρεάσει τον παράγοντα R, και έτσι να σπαταληθεί ενέργεια που θα πήγαινε στην συσκευή εκεί, οπότε με αυτή την άποψη καλής ποιότητας καλώδιο βοηθά. Δεν είναι όμως ο σημαντικός παράγοντας, αλλά η δύναμη του φορτιστή. Πιο απλά δεν μπορώ να τα κάνω 1
xarabalos teli Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Απλά αναρωτιομουν αν ένα απλό usb περνάει το ίδιο ρεύμα με ένα πιο ενυσχημενο ή θα λιώσει ξέρω'γω. να λιώσει αποκληετε αλλα το να μην περναει ΄καλα' το ρευμα δηλαδη τα ampere..
isay Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Ποιότητα του χαλκού+πάχος τον καλώδιον ένα χρόνο μετα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα