Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εαν είχατε ενα μήνα για να δώσετε το Michigan Proficiency, θα διαβαζατε τις λέξεις στο companion της ελληνοαμερικανικής ένωσης η θα κάνετε practice examination. Γενικά το vocabulary δεν είναι απο τα δυνατά μου σημεία. Εσείς τι θα κάνατε;

Δημοσ.

Πες λίγο ακριβώς ποιά βιβλία χρησιμοποιείς.

Επίσης, πότε άρχισες την προετοιμασία για το ECPE και πώς; (μόνος σου; φροντιστήριο; ιδιαίτερο; )

Το να αρχίσεις να διαβάζεις απλά ένα companion δεν βοηθάει. Είναι βιβλίο συνοδευτικό. Π.χ. είσαι στο section GVR του practice test και συγκεκριμένα στο Vocabulary που σου δίνει κάθε φορά 4 διαφορετικές λέξεις για να διαλέξεις να βάλεις στο κενό. Ε μετά πρέπει ν'ανοίξεις το companion να τσεκάρεις και τις 4 αυτές λέξεις ΑΛΛΑ όχι απλά σκέτες με μια μετάφραση δίπλα τους. Δεν μαθαίνονται έτσι. Θέλεις να τις βλέπεις όλες μέσα σε προτάσεις, σε παραδείγματα. Language in use δηλαδή. Έτσι σου μένουν πιο εύκολα. Και καλό είναι να φτιάχνεις και δικά σου παραδείγματα με το νέο λεξιλόγιο.

Στο companion σου δίνει μόνο λέξη/μετάφραση ή λέξη/definition/example sentence/translation;

Δημοσ.

Όλα αυτά που ειπες τα δίνει και example και όλα. Εκανα το bridging the gap και ECPE Exam practice book 1 2. Έχω 2 χρόνια το prof σε φροντιστήριο

Δημοσ.

Άρα μέχρι τώρα φαντάζομαι έχεις βρει το στυλ που σε βολεύει να μαθαίνεις το λεξιλόγιο.

Γιατί σε προβληματίζει αυτός ο τελευταίος μήνας; Έφτασες στο τέλος πριν την εξέταση οπότε ουσιαστικά η προετοιμασία και σε γραμματική και σε λεξιλόγιο έχει ήδη γίνει. Αν θες κάνε κι άλλα practice tests, αν δεν έχεις τότε ζήτα απ'το φροντιστήριο να σου εκτυπώσουν.

Δημοσ.

Διαβασε καλά το ECPE 1 για λέξεις, αυτες του 2 ειναι κάπως ασυνηθιστες και διόρθωσε τα λαθη σου στο gcvr, μολις βρεις το Pattern θα καταλάβεις που κανεις λάθος, ειναι καποια γραμματικα φαινομενα που επαναλαμβάνονται πολυ συχνα στο Michigan Proficiency. Και κανε όπως ειπε η nenya extra test για να εισαι σε φόρμα. Κυριως κοιτα να εισαι μεσα στους χρόνους. 

Δημοσ.

Στη θέση σου μερικά ακόμα practice tests & focus on any unknown words in the Vocabulary section. Look them up in a dictionary (or companion) and write some sentences in your notebook to put the new vocabulary into relevant context.

Δημοσ.

Και το stars and stripes ειναι πολυ καλο βιβλιο.Αφου το τελειωσα το ecpe μου φανηκε παιχνιδακι.......

Α ναι; Εγώ αυτό ξεκίνησα να κάνω το Πάσχα.
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω πάντως συνέχισα τα δοκιμαστικά για να ειμαι σίγουρα μεςα στον χρόνο και κοίταξα ποια ειναι τα αδύνατα σημεία μου για να δουλέψω πιο πολυ (έκθεση, λεξιλόγιο π.χ). Εκτός απο το λεξιλόγιο όμως τελειοποίησε τα υπόλοιπα γιατι ειναι εξίσου σημαντικά και κρατά την τελευταία βδομάδα για επαναλήψεις γενικότερα..<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Καλη επιτυχία για αρχή..

Δίνω και εγώ σε ένα μόλις μήνα το ECPE και μπορώ να πω ότι έχω αγχωθεί ιδιαίτερα. Ειχα πάρει το Advanced (νομίζω λεγόταν ALCE) πρίν 8 χρόνια και τα τελευταία 2 χρόνια (στην ουσία μόνο τον τελευταίο χρόνο) προετοιμάζομαι για το ECPE.

Έχω κάνει το Bridging The Gap, το Skills Builder της Piniaris (εξαιρετική συγγραφέας), τα Practice Test της Piniaris και εδώ και λίγο καιρό τα Practice Test Book 1 της HAU. Η αλήθεια είναι ότι πάντα μελετούσα περισσότερο Grammar καθότι θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να επιτύχει μεγαλύτερα scores σε σχέση με το Voc που - κακά τα ψέματα - είναι πολύ δύσκολο να καλύψεις σε μεγάλο εύρος. 

Τα αποτελέσματα από τα μέχρι τώρα Practice Tests μπορώ να πω ότι δεν είναι και τα καλύτερα. Ας πούμε..

- Writing αναλόγως το θέμα από άνω βαθμίδα low pass έως κάτω βαθμίδα pass.

- Listening 37-40.

- GCVR δεν μπορώ να ξεκολλήσω από το 77-83/120 (Grammar χάνω συνήθως 10-12, Cloze 4-5, Vocabulary 15-18 και Reading 1-2).

- Speaking αναλόγως το θέμα αλλά γενικά κυμαίνεται σε pass.

Πιστεύεται ότι αξίζει να προσπαθήσω αυτόν το τελευταίο μήνα ή είναι χαμένη υπόθεση; Με ενδιαφέρει μόνο να περάσω ανεξαρτήτως βαθμού αφού έτσι και αλλιώς θα δώσω TOEFL ή IELTS Αcademic (μπορεί και GRE) τον επόμενο χρόνο για ακαδημαϊκούς λόγους. 

Και κάτι τελευταίο.. Στον συμψηφισμό τα τέσσερα (4) papers έχουν την ίδια ισχύ ή σχετίζονται με τον αριθμό των ερωτήσεων στο κάθε ένα (π.χ. 120 για GCVR, 50 για Listening κ.ο.κ.) και άρα έχουν άλλη βαρύτητα; Πιό απλά ρωτάω εάν τα επιμέρους scores x / 1000 προστίθενται και διαιρούνται διά του 4..

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη..

Δημοσ.

Α ναι; Εγώ αυτό ξεκίνησα να κάνω το Πάσχα.

Οπλισου με υπομονη.Οσο για το λεξιλογιο,μην ανησυχεις.Και εμενα ηταν το αδυνατο μου σημειο,διαβαζα απιστευτο λεξιλογιο και αυτα μου επαισαν ηταν οντως γελοια!!!Μια χαρα θα τα πας!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...