Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι η σωστη τοποθεσια για το topic αυτο, αλλα δεν βλεπω και καποιο αλλο που να εμπιπτει.

Επειτα απο καποια χρονια με το ιδιο συστημα (x58 socket) ειπα να το αλλαξω σε x99 (2011-3 socket). Μαζευοντας μηνες ολακερους καταφερα να μαζεψω το απαιτουμεν ο ποσο και να παρω μονο τα 3 κυρια μερη του συστηματος (τα αλλα προυπηρχαν) τα; οποια και ειναι

1.cpu                5820k

2.motherboard  Asrock x99 extreme 6

3.ram                16gb kingston 2666 ddr4

Αυτο ομως που θα μας απασχολησει εδω, ειναι η μητρικη. Τα πραγματα αγοραστηκαν υστερα απο παραγγελια, απο γνωστο καταστημα της οδου Στουρναρη. Ρωτησα για την εγγυηση και μου παν οτι εκτος απο το DOA  των 7 ημερων, σε περιπτωση προβληματος, τα πραγματα πανε εξω. Οκ, τα παιρνω φευγω.

Ξεκιναω λοιπον το στησιμο του συστηματος κανοτας μια παρενθεση λεγοντας οτι ειμαι μηχανικος ηλεκτρονικος στην ιδιοτητα, εχω δουλεψει απο intracom (σε επιπεδο απασχολησης πλακετας) μεχρι IT τμηματα μεγαλων εταιριων. Το αναφερω διοτι συνδιαστικα με την ενασχοληση μου με τα pc απο τα 9 μου χρονια και τα 100νταδες συστηματα που χω στησει σε φιλους - γνωστους, με κανουν γνωστη τροπον τινα τυχον προβληματων που μπορουν να προκυψουν κατα την εγκατασταση ενος συστηματος αλλα και των χειρισμων ωστε αυτα να αποτραπουν.

Τελειωνω το στησιμο και ετοιμος για το πρωτο boot......ΑΜ ΔΕ....... dr.debug code BF (δεν το χε καν η μητρικη της Asrock, τελικα σημαινε boot failure). Μετα απο διαφορες προσπαθειες να βρω τι φταιει, αναψε, αλλα πανω στον εκνευρισμο μου το απεγκατεστησα και εβαλα τα πραγματα στα κουτια τους, γιατι ενα συστημα κοντα στα 1000 ευρω δεν πρεπει να χε τετοια συμοεριφορα, απλα ηξερα οτι κατι στραβο παιζει.

Την αμεσως επομενη μερα, στελνω την μητρικη με εναν φιλο στο μαγαζι γιατι εγω ημουν εκτος Αθηνας.Μετα απο μερικες ωρες η μητρικη  ηταν στο καταστημα και λαμβανω τηλεφωνημα  απο τον τεχνικο τους οτι η μητρικη ειναι εκτος εγγυησης επειδη εχει ενα!!!!!!!!!!!!!!!! στραβωμενο pin στο socket. Παιζει να με ακουσε ο μισος κοσμος στον χωρο που βρισκομουν. Δεν δεχοταν με τιποτα οτι ηταν σφαλμα κατεσκαυαστικο, παρολο που πελον ταινιες ασφαλειας δεν βγαζουν πια στις περισσοτερες μητρικες ουτε εξω στο κουτι, ουτε μεσα. Ηταν τοσο κολλημενος και αδαης με την φυσικη που ξερουμε, που δεν μπορουσε να απαντησει στο εξης απλο ερωτημα μου. Εστω ειμαι ασχετος και βαζω τον επεξεργαστη αναποδα, παρολο που χει βελος σωστης κατευθυνσης,τα μοχλουδακια δεν θα κλειναν, εστω ομως για την χαρη του ατοπου οτι κλειναν. Καταφερα σε παγκοσμια κλιμακα ακουμποντας 2 εφαπτομενες επιφανειες να στραβωσω ενα pic και μαλιστα σε εσωτερικη στιβαδα και οχι ενα τεταρτημοριο περιφεριακων pins. Η απαντηση του, ποτε δεν εχω δει στραβωμενα Pins.

Παρατα, του προτεινα να του στειλω μερικα video απο youtube και forums απο reviewers που ανοιξαν x99 μητρικη και μαλιστα Asrock την 6!!! και ειχε  στραβωμενα pins. Τιποτα αυτος το χαβα του.

Με τα πολλα, δεχθηκε να στειλει email για RMA  λεγοντας για τα pins οπως επισης και για μια γρατζουνια που χε απο την κατω μερια της μητρικης και ξεχασα να το ανφερω πιο πριν στο post (πιστευε οτι και αυτην την εκανα εγω γιατι δεν ειχα τι να κανω με μια μητρικη 300 ευρω και ειπα να την κατσαβιδιασω)

Απο τοτε δεν εχουμε συνομιλια. Πως μου ρθε εμενα να κοιταξω στο Γερμανικο site της Asrock που μου ειπε οτι θα την στειλει, για να στειλω και εγω email και παρατηρησα πως το εν λογο καταστημα δεν ειναι καν στην λιστα με τους resellers/ distributors. Τωρα που θα το στειλει αγνωστο

Συμπερασμα. Οποιος παει σε τετοιο socket να απαιτησει!!!!! να ανοιχθει η μητρικη μπροστα με τον τεχνικο και οχι αφου την πληρωσει (το ακουσα και αυτο)  και να εξετασει με μεγενθυντικο φακο το socket προσεκτικοτατα καθως και για στραβωμενους πυκνωτες και γρατζουνιες (που δηθεν ειναι υπολλειματα flux- καθαριστικο πλακετων)

Εστειλα email απαιτοντας να μου κανουν forward το email που στειλαν για το RMA, καθως και να μου δωσουν μια σαφη απαντηση πως θα δεχθει η Asrock Γερμανιας την μητρικη την στιγμη που δεν τους εχει στο site της (επιφυλλασομαι για το τελευταιο γιατι μπορει και να γινεται)

ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Π....Ρ......Ο......Σ......Ο.....Χ........Η

Δημοσ.

Δυστυχως τα στραβωμενα pins δε καλυπτονται απο την εγγυηση...Σπαστους ομως λιγο τα @@ μπας και στην αλλαξουν, εννοειται πως ειναι κριμα.

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδες. Το ξερω οτι στην χειριστη τα ισιωνω και μονος μου (αν και τα συγκεκριμενα pins  μονο ευθυγραμμα δεν ειναι), αλλα ετσι για το γαμωτο.Ασε που μπροστα στο γειωμενο μπρασελε μου, τα γαντια τα αντιστικα που φοραω πολλες φορες (πολλες μητρικες δεν τις εχω καν αγγιξει απο κατω) ειχε να αντιταξει τα γυμνα χερια του, το τασακι διπλα στην μητρικη και τις σταχτες στον παγκο. Τι αλλο να πω δλδ, εχουν δουλεια αυτοι και δεν εχω εγω.

• Like 1
Δημοσ.

Χιλια συγγνωμη αλλα απο την αρχη που διαβασα τον τιτλο του θεματος ενα πραγμα μου ηρθε στο μυαλο,μα καλα πηρε Asrock σε socket 2011-3?εε λογικα θα κανε κανα 200αρι σε σχεση με τα 270-300αρια που παιζουν Asus gigabyte κτλπ.

Μετα ομως εψαξα στο σκρουτζ και ειδα οτι Asus-gigabyte εχουν ακομα και φθηνοτερες μητρικες εμεινα καπως εκπληκτος.

Οχι οτι η Asrock ειναι ασχετη αγνωστη φτηνιαρικη μαρκα αλλα ρε γαμωτο δεν ειναι ουτε asus ουτε gigabyte.Κατα τ'αλλα καλη επιτυχια και μακαρι να σου δεχτουν το RMA και να πανε ολα καλα

Δημοσ.

Χιλια συγγνωμη αλλα απο την αρχη που διαβασα τον τιτλο του θεματος ενα πραγμα μου ηρθε στο μυαλο,μα καλα πηρε Asrock σε socket 2011-3?εε λογικα θα κανε κανα 200αρι σε σχεση με τα 270-300αρια που παιζουν Asus gigabyte κτλπ.

Μετα ομως εψαξα στο σκρουτζ και ειδα οτι Asus-gigabyte εχουν ακομα και φθηνοτερες μητρικες εμεινα καπως εκπληκτος.

Οχι οτι η Asrock ειναι ασχετη αγνωστη φτηνιαρικη μαρκα αλλα ρε γαμωτο δεν ειναι ουτε asus ουτε gigabyte.Κατα τ'αλλα καλη επιτυχια και μακαρι να σου δεχτουν το RMA και να πανε ολα καλα

και ομως..... καλα κανεις και αναρωτιεσαι αλλα πλεον η Asrock ειναι ανωτερη αρχικα απο giga για μενα κα ιαπο Asus.

Για αρχη τσεκαρε 12 φασεις (για δες κατι 6αρια που χει η msi και 8 h asus(παιζει ρολο και με τι ολοκληρωμενο ελεγκτη πετυχαινουν την καθε φαση)) τσεκαρε επισης nihilon platinum πυκωτες 12Κ hours Ολοι οι αλλοι εχουν λιγοτερους. Θα μου πεις διαφημιστηκα trick, και ομως απο το x58 socket αλλοι 3δικοι μου με 2 aSUS και μια giga τις πιο ακριβες απο την deluxe 3 που χα. Η δικια μου βραχος, οι δικες τους κλαταραν στα 3 χρονια και πηγαν για επισκευη.

Μαλλον εσυ πεφτεις στη λουμπα του asus/giga fashion. Τσεκαρε ξανα specs/reviews και τιμη φυσικα και πες μου και εσυ

ΥΓ Εχω φιλο κολλημενο με ASUS.... απο socket 775 και μετα... οτι κουλο confilct και ασυμβατοτητα θες η asus  του το κανε (τοτε ημουν με msi/giga). Αν δεν τους κρινεις σε καθε τι καινουργιο που βγαζουν, επαναπαυονται σε ενα ονομα και βγαζουν μετριοτητες πχ ολες η asus ατι ......κλασης ανωτερες οι giga/msi winforce/hawk εκδοσεις απο τις rog.

Μπορει να μην ειχα ολες τις προαναφερθησες στην κατοχη μου ... αλλα τις εστησα ολες σε πελατες - φιλους και ξερω την ιστοριας τους

Αλλα βγηκαμε απο το θεμα που ειναι ... που ναι το RMA OOOOEEEEOOO B)

• Like 1
Δημοσ.

Μεχρι στιγμης η απαντηση του μαγαζιου για τον αν ειναι official retailer  ηταν η εξης

<<Γεια σας.

Τα προϊόντα έρχονται από distributor στη Γερμανία και όχι από την Asrock απ’ ευθείας. Συνεπώς είναι λογικό να μη συμπεριλαμβανόμαστε στη λίστα τους.
Στη συνομιλία μας, δεν αναφερθήκαμε σε κάποιο e-mail που στείλαμε ή θα στείλουμε, αλλά σε  φόρμα RMA η οποία θα συμπληρωθεί με όποιο ελαττωματικό προϊόν και θα σταλεί μαζί με αυτά στον προμηθευτή μας.
Σας ζητήσαμε πίστωση χρόνου, διότι υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να γίνει η αποστολή τους.
Στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση >>

και η απαντηση μου

<<Το θέμα δεν ήταν ο χρόνος που θα χω την απάντηση (μόνο, αν και το συζητήσαμε), αλλά να κατανοήσωόλη την διαδικασία του RMA του κάθε προμηθευτή της εταιρίας μου, ώστε να μπορέσω σε report να δημιουργήω σχεδιαγράμματα καθυστέρησης / αποκατάστασης βλαβών σε τεχνικά ζητήματα. Συνεπώς, αν αναφέρω οτι το ο τάδε προμηθευτής θέλει τόσο χρόνο και κάποιος άλλος περισσότερο ή λιγότερο, τότε θα παρθεί και απο τον προιστάμενο μου απόφαση απο πού θα αγοράζουμε προιόντα πληροφορικής.
Συνεπώς την απάντηση για το RMA  θα την δώσει ο distributor ή η Asrock?
Ευχαριστώ>>
Δημοσ.

ακριβώς το ίδιο από το eshop με την asrock z97x killer στο τέλος παραδέχτηκαν πως  είναι αστοχία εργοστασιου και μου φέρανε άλλοι όταν μετά από 2 μήνες δεν έκανε boot την ξανά έστειλα και μου λένε πάλι είχατε 1 στραβό πίνακι το ισιώσαμε.. όμως πως γίνετε όμως 2 μήνες να δουλεύει και ξαφνικά μια μέρα να μην ανοίγει και να φταίει το 1 στραβωμένο πίνακι δεν ξέρω είχα βεβαια την υποψία ότι μου δώσαν άλλοι για να μην την αλλάξουν

Δημοσ.

δυστυχώς η δικαιολογία με τα πινάκια είναι η εύκολη λύση.

τη έχουν έτοιμη όλοι και την πετάνε ακόμα και για προβλήματα της μητρικής που δεν έχουν σχέση με cpu

μάλλον θα καταλήξουμε να κάνουμε video unboxing κατά τη παραλαβή για να βρούμε το δίκιο μας.

• Like 5
Δημοσ.

και ομως..... καλα κανεις και αναρωτιεσαι αλλα πλεον η Asrock ειναι ανωτερη αρχικα απο giga για μενα κα ιαπο Asus.

Για αρχη τσεκαρε 12 φασεις (για δες κατι 6αρια που χει η msi και 8 h asus(παιζει ρολο και με τι ολοκληρωμενο ελεγκτη πετυχαινουν την καθε φαση)) τσεκαρε επισης nihilon platinum πυκωτες 12Κ hours Ολοι οι αλλοι εχουν λιγοτερους. Θα μου πεις διαφημιστηκα trick, και ομως απο το x58 socket αλλοι 3δικοι μου με 2 aSUS και μια giga τις πιο ακριβες απο την deluxe 3 που χα. Η δικια μου βραχος, οι δικες τους κλαταραν στα 3 χρονια και πηγαν για επισκευη.

Μαλλον εσυ πεφτεις στη λουμπα του asus/giga fashion. Τσεκαρε ξανα specs/reviews και τιμη φυσικα και πες μου και εσυ

ΥΓ Εχω φιλο κολλημενο με ASUS.... απο socket 775 και μετα... οτι κουλο confilct και ασυμβατοτητα θες η asus  του το κανε (τοτε ημουν με msi/giga). Αν δεν τους κρινεις σε καθε τι καινουργιο που βγαζουν, επαναπαυονται σε ενα ονομα και βγαζουν μετριοτητες πχ ολες η asus ατι ......κλασης ανωτερες οι giga/msi winforce/hawk εκδοσεις απο τις rog.

Μπορει να μην ειχα ολες τις προαναφερθησες στην κατοχη μου ... αλλα τις εστησα ολες σε πελατες - φιλους και ξερω την ιστοριας τους

Και εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος με την Asus μου. Μία πρόβλημα με το bios, μία με τα sata, μία δεν αναγνωρίζει το dvd, με έχει πρήξει. Δεν ξαναπέρνω asus ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω μία Giga 1156 UD 2 έξι χρόνια τώρα και χτύπα ξύλο δεν μου έχει βγάλει τίποτα. Έχω αλλάξει κουτί τρεις φορές και μία φορά η πάστα είχε εξαυλώθει και όλα δουλέυουν ακόμα κανονικά.

Δημοσ.

δυστυχώς η δικαιολογία με τα πινάκια είναι η εύκολη λύση.

τη έχουν έτοιμη όλοι και την πετάνε ακόμα και για προβλήματα της μητρικής που δεν έχουν σχέση με cpu

μάλλον θα καταλήξουμε να κάνουμε video unboxing κατά τη παραλαβή για να βρούμε το δίκιο μας.

Εγώ κάνω unboxing με κάμερα εδώ και 2 χρόνια με αυτά που διαβάζω. 

Δημοσ.

Εχω και εγω την rampage 2 extreme, 6 χρονια και ακομα δουλευει! Εχω και μια gigabyte x58 καπου πεταμενη στο παταρι, δεν ξερω αν δουλευει τωρα γιατι μου επεσε απο το παταρι στο πατομα. Ελεος.

Επελεξα την rampage 5 extreme και ακομα δεν εχω παραπονα στο νεο συστημα παντως.

Δημοσ.

Και εγω αγοραζω μονο asus τα τελευταια χρονια. Μια ασυμβατοτητα μου ετυχε μονο, που ειχε να κανει με το corsair link + asus + 8.1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...