Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω φτιαξει απο παλια μια απλη στατικη σελιδα σε html. Τωρα υπαρχει η αναγκη μιας υποσελιδας με "δυναμικο" περιεχομενο. Δηλαδη...

Η σελιδα αφορα ενα εστιατοριο θειου μου. Θελει ομως να μπορει να συπληρωνει ενα πινακα με 2 στηλες ειδος-τιμη, μονος του. Ξερω οτι με cms θα γινοταν ανετα αυτο. Αλλα για να μην μπω σε διαδικασιες (cms, backend κλπ), υπαρχει λυση να μπορει ευκολα να ανανεωνει αυτο το περιεχομενο? χωρις ομως να επεμβαινει σε html.

Δηλαδη πως το σκεφτομουν (δεν ξερω αν ειναι εφικτο κατι τετοιο)...

Να φτιαξω την σελιδα σε html και στο σημειο που θελω, να παιρνει τα δεδομενα από ενα access, excel κλπ αρχειο. Οποτε να κανει ο θειος μου την διορθωση στο αρχειο π.χ. Menu.xls, να το ανεβαζει με ftp σε ενα συγκεκριμενο φακελο, οποτε να ανανεωνεται η υποσελιδα.

Τι εχετε να προτεινετε? γιατι ειλικρινα δεν παει το μυαλο μου πως να το φτιαξω.

Δημοσ.

Με την Ajax λειτουργεί σαν middle man, οπότε δεν χρειάζεται ανανέωση η σελίδα συνέχεια. Αλλη επιλογή είναι με Javascripts ;)

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω μαλλον οτι δεν έχω γίνει κατανοητός αρκετά. Αυτός πως θα επεξεργάζεται το περιεχόμενο με αυτό τον τρόπο? Η σελίδα δεν έχει βάσει δεδομένων

Δημοσ.

Αυτό που προτείνει ο φίλος Sheogorath δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ψάχνεις οπότε μην σε μπερδεύει.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι αυτό που λέει ο fatmike ουσιαστικά. 1000 φορές καλύτερα σε ένα database, παρά σε ένα Excel αρχείο ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις πάνω στο αντικείμενο, αν χρειαστείς πάντως κάποιο help στείλε μου ένα pm να σε βοηθήσω όσο μπορώ.

Δημοσ.

Αυτό που προτείνει ο φίλος Sheogorath δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ψάχνεις οπότε μην σε μπερδεύει.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι αυτό που λέει ο fatmike ουσιαστικά. 1000 φορές καλύτερα σε ένα database, παρά σε ένα Excel αρχείο ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις πάνω στο αντικείμενο, αν χρειαστείς πάντως κάποιο help στείλε μου ένα pm να σε βοηθήσω όσο μπορώ.

Δεν θέλει javascript για να κάνει update την βάση δεδομένων? Και Ajax για να αποφύγει τα update/refresh της σελίδας.

Βασικά μπορεί να μην κατάλαβα σωστά έτσι γρήγορα, οπότε... Αγνόησε! ;)

Δημοσ.

Θυμάμαι ότι είχε προταθεί (αρκετά) παλιότερα σε αντίστοιχο topic:
https://www.cushycms.com/en
Πρέπει να το είχα δοκιμάσει τότε, αλλά για κάποιο λόγο (που δε θυμάμαι τώρα) δε μου πολυγέμισε το μάτι.

Όταν χρειάστηκα κι εγώ κάτι αντίστοιχο, αποφάσισα να δω κάτι ολοκληρωμένο αντί για τέτοιου τύπου ματσακονιές. Άρα λοιπόν έψαχνα για ένα πολύ ελαφρύ και εύκολο στον χειρισμό CMS. Βρήκα το GetSimple CMS που δεν απαιτεί καν SQL Β.Δ. στο hosting account (αποθηκεύει τα δεδομένα σε XML αρχεία)| κι από τότε δεν ξανακοίταξα πίσω. Ρίξε του μια ματιά αν θέλεις. Υπάρχει και το κοντινής λογικής Wolf CMS, το οποίο θέλει μεν κάποια SQL βάση, αλλά παίζει και με την μικρή SQLite.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα 1η (και καλύτερη λύση πιστεύω) βάση, με αποκακρυσμένη πρόσβαση και κάποιο εργαλείο για εγγραφή της (είτε μια δικιά σου φόρμα που θα την τρέχει τοπικά, είτε κάποια εφαρμογή είτε κάποιος db-client όπως phpmyadmin ή navicat ) (ίσως να γινόταν και από access να κάνεις export σε βάση αλλά δεν το έχω κάνει). Άλλη ιδέα μου έρχεται είναι από excel να βγάζεις csv, και να κάνεις ένα script για εισαγωγή εσύ με κάποιον κωδικό ίσως για ασφάλεια..

Δημοσ.

Τελικά θα ψαχτω λίγο μήπως φτιάξω βάση. Προς το παρών του τα εφτιαξα εγώ στατικά. Θα του πέταγα ένα cms αλλά εχουμε κανει πολυ δουλεια και στο σχεδιασδτικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...