Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι τηλεφωνο θα προτεινατε για ατομα μεγαλη ηλικιας που δεν εχουν επαφη με την τεχνολογια,

windows η android

τα win λογο των tiles ειναι  προτιμοτερα?

Δημοσ.

Νομίζω οτι τα tiles των windows ειναι πιο απλά απο εκει και πέρα μετα θα έβαζα το ios και τελευταίο το andoid πάντα αναφέρομαι σε αυτην την ηλικιακή ομάδα που λες

• Like 1
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά. Το θέμα είναι να τους βάλεις μερικές συντομεύσεις και να τους εξηγήσεις πως να κάνουν τα 3-4 πράγματα που χρειάζονται...

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά, δεν θα τους αγόραζα smartphone.Συμφωνώ πάντως με τον SPANK.Τα tiles και η δυνατότητα που υπάρχει για αύξηση του μεγέθους του εικονιδίου, κάνει τα WP, καλύτερη επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

και στα android εχει επιλογη να τα κανεις ετσι τυπικο ή απλο. Βοηθάει ,λεει , τους ανθρωπους που δεν γνωρισουν καλα την τεχνολογία ή εχουν πρόβλημα με Την όραση

για τον λογο λοιπον επειδη ειναι πιο μεγαλα τα εικονίδια απο οτι στα Windows θα ελεγα android

Δημοσ.

Νοκια 130 με 20 ευρω και ολα καλα ... πες τους αμα θελουν να ξεσκασουν να το βαρεσουν και καμια στον τοιχο,τιποτα δεν θα παθει :P .. τωρα αν θελουν smartphone +1 στα wp .. γενικα ευκολοτερα στην εκμαθηση

Δημοσ.

Εδώ έμαθε η μητέρα μου να χειρίζεται android και ακόμα γράφουμε για wp. Το οτι είναι άδεια δεν σήμαινει οτι αξίζει άνθρωποι μεγάλης ηλικίας να χαντακωθούν με αυτά. Γιατί για μηνύματα και κλήσεις υπάρχουν τα dumb phones. Εκτος κι αν τοσο πολύ υποτιμάτε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που νομίζετε οτι δεν θα καταλάβουν τι τους δώσατε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξετε κάποια βασικά πράγματα και να το σετάρετε.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ έμαθε η μητέρα μου να χειρίζεται android και ακόμα γράφουμε για wp. Το οτι είναι άδεια δεν σήμαινει οτι αξίζει άνθρωποι μεγάλης ηλικίας να χαντακωθούν με αυτά. Γιατί για μηνύματα και κλήσεις υπάρχουν τα dumb phones. Εκτος κι αν τοσο πολύ υποτιμάτε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που νομίζετε οτι δεν θα καταλάβουν τι τους δώσατε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξετε κάποια βασικά πράγματα και να το σετάρετε.

Ε καλά δεν είναι και τόσο χαντάκωμα...ειδικά η σχέση απόδοσης/τιμής!

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθεί το θέμα της απόδοσης. Απόδοση δεν είναι μόνο το πως αποδίδει κάτι αλλά και το τι αποδίδει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρω πως πιο ευκολο ειναι το android για μεγαλους.

Αρχικα, ψαχνει κατευθειαν στη μηχανη αναζητησης google που εχουν μαθει και οχι στην αγνωστη για αυτους bing.

Δευτερον, εχει το google maps που πιιθανως να εχουν μαθει απο τον υπολογιστη τους και οχι here maps που δεν τα εχουν ξαναακουσει. Δεν εξεταζω τι ειναι καλυτερο κλπ, αλλα τι εχουν συνηθισει.

Τριτον και βασικοτερο, οι επιλογες και ο σχεδιασμος καθε εφαρμογης ειναι πιο προφανης σε android απο οτι σε wp.

Tι εννοω;

Πχ εδω:

wp_ss_20140414_0067.jpg

Δεν ειναι προφανες για εναν μεγαλυτερο οτι το overview μπορει να το πατησει. Μπορει να νομιζει οτι ειναι και αυτο πλοροφορια.

Ή το ημερολογιο ,οπου  το this week δεν ειναι τοσο προφανες οτι ειναι επιλογη που πατιεται και οχι πληροφορια. Το nex  που υποννοει next week δεν φαινεται καν:

hwxzyu.jpg

Αλλο παραδειγμα που μπορει να δυσκολοψει τους μεγαλυτερους:

wp_ss_20140408_0004sm.jpg

Πανω γραφει notifications+ac , δεν φαινεται ολοκληρος ο τιτλος. Μπορει να ειναι ωραιο σχεδιαστικα, αλαλ εχω δει οτι κατι τετοια δυσκολευουν τους μεγαλυτερους σε ηλικια.

Υπαρχουν αλλα παραδειγματα που δεν φαινεται καν ο τιτλος:

2nkmes3.jpg

157ljq9.jpg

Eδω στο store δεν ειναι προφανες πως θα παει σε αλλη κατηγορια:

28cnkom.jpg

Τελος, η εφαρμογη email τους δυσκολευει με τον σχεδιασμο , γιατι δεν καταλαβαινουν παντα ποια ειναι τα ορια της εφαρμογης, που αρχιζει η λιστα με τα εμαιλ κλπ. Ειναι ομορφος ο σχεδιασμος, αλλα οχι τοσο προφανης για εναν μεγαλυτερο:

winphone-mail.jpg

Αυτο τους φαινεται πιο οικειο και πιο κατανοητο:

2013-06-07-14.14.30.png

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.

Στον πατέρα μου ηλικίας 75 ετών, αρχικά έδωσα ένα iPhone για τηλέφωνο το οποίο το έμαθε.

Στη συνέχεια περάσαμε στα Windows, όπου δεν τον βόλευε καθόλου, και σήμερα είμαστε Android όπου και είναι ευχαριστημένος.

Πιστεύω ότι το παραμετροποιησημο Ui βοηθάει απίστευτα με ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και με προβλήματα όρασης. Στα Windows η επιλογές είναι πολύ περιορισμένες.

Δημοσ.

Μπράβο στον haHa που ασχολήθηκε δείχνοντας το αυτονόητο. Η παραμετροποίηση και το γεγονός οτι μπορείς να βρεις εσύ ο ίδιος πολλές εναλλακτικές εφαρμογές για να βρεις αυτή που βολεύει τον κάτοχο του κινητού είναι μεγάλη υπόθεση. Για παράδειγμα η μητέρα μου ήθελε να χρησιμοποιεί ένα ημερολόγιο όπου να βάζει ειδοποιήσεις και δοκιμάσαμε μαζί διάφορες εφαρμογές ώστε να βρει αυτή που της άρεσε και της ταίριαζε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...